Körutazások melléklet főoldal

Körutazás Dél- Lengyelországban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 199121
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Lengyelország
Város: Krakkó

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
KÖRUTAZÁS DÉL-LENGYELORSZÁGBAN
(5 nap/4 éjszaka, autóbusszal)


Időpont: V.8., VI.19., IX.4.
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest
Elhelyezés: Wroclawban, ill. Krakkóban, 3*-os szállodák, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobáiban.
Ellátás: Reggeli. Vacsora felár ellenében kérhető.
Minimum létszám: 35 fő

Program:
1. nap: Budapest- Olmütz- Wroclaw
Indulás Budapestről a korai reggeli órákban. Utazás Olmützbe, Morvaország hajdani fővárosába, mely Csehország egyik legszebb városa, fallal körülvett nagy kiterjedésű óvárosával, számtalan gyönyörű templomával, hangulatos tereivel, barokk szobraival, szökőkútjaival. Gyalogos városnézés az óvárosban. Gyönyörű főterén áll a Világörökség részeként számon tartott Szentháromság-oszlopa, a gótikus stílusban épült, impozáns városháza, a kuriózum csillagászati óra. Továbbutazás Wroclawba, szállás.
2. nap: Wroclaw
A reggelit követően városnézés az Odera partján fekvő 1000 éves Wroclaw-ban az egyik legszebb lengyel városban, melyet a Száz híd városának is neveznek, illetve hidjai, folyói és csatornái miatt a lengyel Velencének is hívják. Emellett Wroclaw nyüzsgő egyetemi város felsőfokú tanintézményében közel 130 ezren tanulnak. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér (Rynek) gótikus stílusú városházával, díszes homlokzatú polgári házaival. Számos történelmi látnivaló található a városban, sok közte a 13. századra nyúlik vissza. A város különleges látnivalója a Wyspa Piaskowa szigete, az egykori papi soktemplomos városrésszel. Ez volt a több mint 1000 éve alapított Wroclaw egykori városmagja, melynek a központjában áll a 13-16. századi, gótikus stílusú székesegyház. Feltétlenül meg kell tekinteni, a lengyel felkelők harcát bemutató, monumentális méretű (114 x 15 méter) festményt, a Raclawickai körképet. Szállás Wroclawban.
3. nap: Czestochowa-Krakkó
Reggeli után utazás az ország ?lelki fővárosába?, Czestochowa-ba, mely Lengyelország zarándokok által leglátogatottabb helye. Látogatás a Jasna Gora kolostorban, a legjelentősebb lengyel kegyhelyen. Itt látható a csodatevő "Fekete Madonna" ikonja, mely Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolása. A legenda szerint Szent Lukács evangélista festette annak az asztalnak a lapjára, melynél a Szent Család imádkozott és étkezett. Rövid pihenő után továbbutazás Krakkóba. Szállás elfoglalása.
4. nap: Krakkó-Bochnia
Reggeli után városnézés Krakkóban. A múzeumok, templomok és történelmi jelentőségű épületek által szegélyezett Piactér közepén emelkedik a Posztóház (Sukiennice), mellette az egykori városháza áll. Körben ódon kereskedőházak, patinás paloták és a gótikus Mária templom, ahol Európa legnagyobb gótikus oltára látható. A főtéren óránként hallható a templom tornyából trombitán játszott közismert krakkói dallam. Látogatás, Európa egyik legpompásabb királyi várában, a Wavelben, mely a lengyel királyok rezidenciája volt a XI. századtól a XVII. századig. A Wawelben van a királyok temetkezési helye, ahol több közös királyunk sírja található. A vár aljában, a Visztula partján látható a város egyik jelképe, egy nagyméretű sárkány, amely félóránként igazi tüzet lehel.
Délután látogatás a Bochniai sóbányában, mely Európa legrégebbi kősóbányája. Az 1248 óta működő sóbánya az UNESCO Világörökség része. Bár egyelőre még kevésbé ismert, mint a wieliczkai bánya, de rendkívül érdekes. A látogatók egy középkori környezetben találják magukat, ahol utazhatnak földalatti bányavasúttal, valamint multimediális bemutató keretében találkozhatnak a bánya szellemével és történelmi alakokkal. Szállás Krakkóban.
5. nap: Dunajec-Nedec-Budapest
Reggeli után indulás a vadregényes Dunajec folyóhoz, fakultatív tutajozás a szurdokban. A festői fekvésű Nedec-i vár megtekintése után indulás haza. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Helyszínen fizetendő belépők 70 PLN/fő.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- Reggeli,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak