Körutazások melléklet főoldal

Karácsony Krakkóban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 216138
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Lengyelország
Város: Krakkó

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Krakkóban,- az érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Wawel dombon a Katedrálist, melyben a királyi sírok találhatóak, Szent Péter és Pál templom, Mária templom, Fő tér, Posztócsarnok, Flórián kapu, Barbakán. Innen az Egyetemhez sétálunk, a Collegium Maius épületéhez. A városnézés után elfoglaljuk szállásunkat (3 éj). Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.



2. nap:

Reggeli után fakultatív program keretében Lengyelország téli fővárosába, Zakopaneba kirándulunk. A kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban több, mint fél napot töltünk. Ez idő alatt lehetőség nyílik felvonóval felmenni a kitűnő panorámával rendelkező Gubalówka csúcsra. Zakopane téli hangulata magával ragadó, a hegyekkel körülölelt várost minden évszakban kirándulók milliói keresik fel. Városnézésünk során megismerkedünk a helyi népcsoport, a gorálok építészetével, ellátogatunk a Jaszczurowkai kápolnához és a Fatimei templomhoz is, melyet II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére építettek. Fakultatív gorál ebédet követően délután visszautazunk Krakkóba a szállásunkra. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.



3. nap:

Reggeli után folytatjuk programunkat Krakkó Óvárosában. Sétát teszünk Krakkó zsidónegyedében, megismerkedünk az egykor itt élők történetével. Sétánk után szabadprogram Krakkó óvárosában, vagy kirándulás a "legmagyarabb" lengyel városba, Tarnówba, ahol magyar emlékek nyomába eredünk. Lengyelország legszebb reneszánsz városában felkeressük Bem apó és Petőfi Sándor emlékeit. A város a reneszánsz korban a legszebbnek számított Lengyelországban. Erről tanúskodnak a Főtéren található domborművekkel, freskókkal díszített lábas házak és a Városháza is. Tarnów városát elhagyva visszautazunk a szállásunkra, Krakkóba, ahol karácsonyi vacsora vár ránk. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.



4. nap:

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és fakultatív program keretében a Wieliczkai sóbányába látogatunk. A Világörökség részét képező sóbánya páratlan sóképződményeivel, faragott szobraival és sókápolnájával mindenki számára érdekes látnivaló. A bányalátogatás után magyar szempontból fontos helyszínt keresünk fel Krakkó külvárosában. Az Isteni Irgalmasság Bazilikához látogatunk, ahol a magyar kápolnát tekintjük meg. Innen hazafelé indulunk, de útközben Kisárva településen megnézzük Magyar Szentek Templomát. A vörösfenyőből épült templom az UNESCO Világörökség része és egyben a legészakabbra fekvő magyar szakrális emlék a Kárpát-medencében. Utunkat folytatva Magyarország felé Szlovákiában még egy megállót tartunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak