Körutazások melléklet főoldal

Karácsony Krakkóban és Zakopanéban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223030
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Lengyelország
Város: Krakkó

Szállás / program részletes leírása



Dél-lengyel barangolások - világörökségek4 nap /3 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Besztercebánya-Wieliczka (690 km)Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban, utazás Szlovákiába, az Alacsony-Tátra vidékére. Besztercebánya főterén teszünk egy kellemes sétát, ismerkedve a város nevezetességeivel. Tátrán keresztül folytatjuk utunkat, különleges helyre látogatunk, az UNESCO védelmét élvező világörökség részét tekintjük meg. A wieliczkai sóbányához látogatunk. Földünk egyik legrégebbi, ma is látogatható sóbányája turisták ezreit vonzza. Csodálatosak sóból kivájt folyosói, csillogó termei, kápolnája. Krakkó felé folytatjuk utunkat, ahol 3 éjszakán keresztül lesz szálláshelyünk.

2. nap:
Krakkó és a Wawel karácsonykor!Reggelinket elfogyasztva az ünnepi Krakkó hívogat bennünket. Karácsony lévén, rögtön a Wawelben kezdjük programunkat, ahol helyi vezetővel tekintjük meg a híres koronázási templomot, melynek belsejében Báthory István és Nagy Lajos királyunk leányának, Hedvignek sírja is nyugszik. Gyalogos városnézésünket a karácsonyi díszbe öltözött, fahéjillatú óvárosban folytatjuk: a főtér látnivalóival (a világörökség része), Posztócsarnok, Maria templom, Jagello Egyetem, Barbakán, a színház. Elmerülhetünk a karácsonyi vásári forgatagban, böngészhetjük az adventi vásárokat, megkereshetjük szeretteinknek a legszebb kézzel készített ajándékokat élvezve a forralt bor es a puncs illatát. Délután szabadidő a városban.

3. nap:
Dunajec völgye - Nedec vára – Zakopane és a Gubalovka – karácsonyi hangulatbanReggelit követően déli irányba, a „Lengyel-Szepesség” területére kirándulunk, a Czorsztyni-víztározó mellett levő, festői fekvésű Nedec várához. A Dunajec völgyében megbújó, a víz partján magasodó sziklán álló várba lépve utánajárhatunk az inkák legendájának (a legenda szerint a várba rejtették el az inkák kincsét)! Majd a Lengyel-Tátra egyik jól ismert téli-nyári üdülőhelyet, Zakopanét keressük fel. Jó idő eseten felvonóval feljutunk a Gubalovka hegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező hegyekre és a városra. Reméljük karácsonykor is lesz alkalmunk nézelődni és vásárolni helyi piacán, megkóstolni a híres és finom sajtokat és további karácsonyi ajándékokat is vásárolhatunk. Karácsonyi vacsorára a szállodánkba térünk vissza (igény szerint egymást megajándékozva fogyasztjuk el fakultatív vacsoránkat). Éjféli misére visszatérünk Krakkó belvárosába (fakultatív).

4. nap:
Krakkó-Zsidó negyed – Donovaly - Budapest – Szeged (430 km)Délelőtt még a városban sétálunk, felkeressük a Kazimiers-t, a zsidó negyedet mely az utóbbi években a város esti központjává avanzsált. Sétálunk hangulatos utcáin miközben felelevenítjük a történelem nyomait. A Schindler gyár a lengyelek, zsidók és a megszálló németek II. világháború alatti életéről mesél nekünk. Krakkótól az Isten Irgalmasság Bazilika zarándoktemplommal búcsúzunk. A bazilika egyik érdekessége a zarándokok számára tervezett 5 kápolna, amelyek közül az egyik a magyar kápolna. . Hazafelé tartva útközben megpihenünk Donovaly sokak által jól ismert téli síterep közelében. Továbbutazva a késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd tovább utazás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak