Körutazások melléklet főoldal

Lengyel történelmi városok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228077
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Lengyelország
Város: Varsó, Gdansk, Poznan, WrocĹ‚aw

Szállás / program részletes leírása



Lodz-Varsó-Gdansk-Torun-Poznan-Wroclaw-Olomutz6 nap / 5 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Czestochowa–Lodz (780 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten és Parassapusztán keresztül Szlovákiába, majd Katowicén át Czestochowába érkezünk. Felkeressük a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyét, a czestochowai madonnát. Évente 4-5 millióan keresik fel a híres Fekete Madonnát mely a Jasna Gora-i kolostorban található. Lodz, a divat, a szecesszió és a film fővárosába az esti órákban érkezünk. Lengyelország "legkapitalistább" fővárosában, itt játszódik Reymont: "Az ígéret földje" című regénye. Szállásunk Lodzban vagy környékén lesz.

2. nap:
Lodz és Varsó (130 km) Reggeli után a „lengyel Manchester” városával ismerkedünk. Mintegy 4 kilométer hosszú, hangulatos bevásárló utcáján egymást érik az üzletek, éttermek és kávézók. Hollywood-i mintára neves lengyel színészek, rendezők csillagai díszítik a járdát. Mintha Ázsiában járnánk, riksa taxiba is ülhetünk. Továbbutazunk a Visztula-folyó által kettészelt lengyel fővárosba, Varsóba, a gazdasági, kulturális és politikai központba. Megtekintjük újjáépített óvárosát, a Királyi Palotát és Varsó jelképét – a Tudomány és Kultúra Palotáját (kívülről). Autóbuszos városnézés során láthatjuk az Elnöki Palotát, a Nagyszínházat és a városközpont modern felhőkarcolóit. Szállásunk Varsóban vagy környékén lesz.

3. nap:
Gdansk – a hanza város (340 km) Korai reggelit követően a hanza város, Gdansk felé indulunk. A déli órákban érkezünk Lengyelország legfontosabb kikötővárosába, mely hajógyártásáról vált ismertté, korabeli hajótulajdonosok és kereskedők „kirakatvárosa” volt. A tipikus hanza városban egy gyalogos útvonal épült ki a XVII. századbeli stílusban újjáépített épületek között, melyet mindkét végén remek városkapuk határolnak. Ezt a részét a városnak gyakran Királyi Útnak nevezik, mert a városba érkező királyok itt vonultak végig. Városnézésünk során láthatjuk az óvárosi városházát és a Mária templomot, a Neptun szökőkutat, a Hosszú utcát és az Arany kaput. Szállásunk Gdanskban vagy környékén lesz.

4. nap:
Marlbork vára–Torun–Gniezno–Poznan (380 km) Reggelinket elfogyasztva, dél felé indulunk, Marlbork várát megtekintve. A német lovagrend középkori kastélya a világ legnagyobb téglájából épült vára (világörökség része). Tovább utazva a Visztula-folyó mentén elterülő Torun középkori városába érkezünk, ahol megcsodálhatjuk a régi városházát, melyet több alkalommal újjáépítettek. A városban számos gótikus, barokk és reneszánsz ház áll, többek közt Kopernikusz állítólagos háza a XV. századból. Láthatjuk a Szent János székesegyházat, a XIV. században épült Szűz Mária és Szent Jakab templomokat. Megkóstolhatjuk a híres toruni "pernik"-et (mézeskalácsot), amely Lengyelország "édes névjegye". Wielkopolska területén, a tavakkal körülvett Gniezno-ba, Lengyelország első fővárosába érkezünk. Megtekintjük a II. Világháború után újjáépített monumentális gótikus székesegyházat, sétálunk belvárosában. Továbbutazunk Poznan felé, szállásunk Poznanban vagy környékén lesz.

5. nap:
Poznan–Kornik és Wroclaw, Európa Kulturális Fővárosa (170 km) Megreggelizünk, majd Poznan nevezetességeivel ismerkedünk: az első számú műemlék a városháza és a régi piactér reneszánsz építészete. A társas káptalan temploma és a régi jezsuita épületcsoport többi tagja szintén értékes műemlék. A régi piactér feletti dombon a királyi vár áll, s körülötte a városfal maradványai. Meghatározzák a város arculatát a „császári negyed” épületei, sok temploma, palotái és kastélyai. Poznant elhagyva a nagyszerű állapotban fennmaradt neogótikus Kornik várkastélyba látogatunk. A fényűzően berendezett főúri lakhely épületében gazdag könyv, bútor, szobor és festmény gyűjtemény található. A várkastély körül mintegy 3000 fajtából álló növénnyel nagykiterjedésű díszpark található. Tovább utazva az Odera folyó által kettészelt, Európa Kulturális Fővárosa 2016’ címet viselő Wroclawba érkezünk. A város nagy részét a háborúk után újjáépítették megőrizve régi állapotát, így mi is így láthatjuk a gótikus városházát a piactéren, a város legnagyobb barokk épületcsoportját, az egyetemet és a város legrégebbi részén, a Tumski szigeten fekvő gótikus keresztelő Szent János székesegyházat. A Szent Erzsébet templom tornyából gyönyörű kilátás nyílik a városra. Szállásunk a lengyel-cseh határ környékén lesz.

6. nap:
Morava-folyó és Olomutz –Budapest–Szeged (600 km) Reggeli után a Morava-folyó mentén épült Olomutz városába érkezünk. A városközpontban több, kellemes hangulatú tér található. Ezek egyike a Felső tér, melyen a városháza van és az alamóci orloj (óra) a XV. századból. Jellegzetes műemléke az alamóci érseki székesegyház, a Szent Vencel dóm, ahol 1469-ben a cseh és morva nemesség egy része Mátyás királyt cseh királlyá kiáltotta ki. Pihenőt követően hazafelé utazunk Brno-Pozsony útvonalon. Rajkánál lépünk be Magyarországra. Budapestre az esti órákban érkezünk, majd továbbutazunk Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest-Parassapuszta útvonalon csatlakozók kérjük, ezt vegyék figyelembe!) x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak