Körutazások melléklet főoldal

Kalandozás Dél-Lengyelországban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 66593
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Lengyelország
Város: Czestochowa, Krakkó, Wieliczka, Zakopane

Szállás / program részletes leírása



  • Audioguide Krakkóban, a sóbányában és Auschwitzben
  • Látogatás a wieliczkai sóbányában
  • Krakkói városnézés magyar emlékekkel
  • Tutajozás a Dunajecen
     

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – ZAKOPANE

Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva, kisebb pihenőkkel érkezünk Lengyelországba. Kora délután egy mesés városkában állunk meg. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. Zakopánéban, gyalogos séta. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő han­gyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az új Fogadalmi fatemplom, a Gubalowka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. A szabadidő alatt lesz vásárlási lehe­tőség a piacon (pl. helyi sajtok). Programunkban szerepel felvonó­zás a Gobalowkára, ahonnan mesés kilátás lesz a környékre és a városra. (Ezt a programot természetesen csak megfelelő időjárási körülmények közt valósítjuk meg.) Ezt követően Krakkó melletti szállásunkra utazunk, ahol fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: AUSCHWITZ – CZESTOCHOWA

Reggeli után mindenki eldönti, hogy sétál, nézelődik a szál­loda környékén, vagy eljön velünk egy nagyon érdekes kirán­dulásra. Először a történelem egyik legmegrázóbb helyszínét keressük fel. Az auschwitzi láger manapság már csak emlék­hely. Idegenvezetőnk beszél az itt történt sajnálatos esemé­nyekről. Ezt követően a birkenaui tábornál is megállunk egy rövid időre, ahol szintén lehet fényképezni. A megrázó látvá­nyok után kifejezetten jó a nyugodt zarándokhely felkeresése Czestochowaban, ami e nagy katolikus ország legismertebb zarándokhelye. A Jasna Gorai kolostort a magyar pálos rend ala­pította 1382-ben, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba. Azóta is hívők százezrei zarándokolnak a kápolna szentéjéhez. A hely­színen nekünk is lesz időnk egy kis elmélyülésre. Estére érünk vissza a szállásunkra. Garantált fakultatív Auschwitz – Czestochowa kirándulás (belépővel, helyi idegen­vezetővel): 5.800,- Ft. A fakultatív kirándulásra történő jelentkezést kérjük, még megrendeléskor eldönteni szíveskedje­nek, mert a belépőjegyeket – az utazási irodának – előzetesen meg kell rendelnie, utólagos jelentkezés esetén az auschwitzi belépést nem tudjuk garantálni.

3. NAP: WIELICZKA – KRAKKÓ

Reggeli után napunkat a Világörökségi Listán is szereplő wieliczkai sóbányába megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszáza­dos technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula part­ján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A vár-ban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Krakkó felfedezése a belvárossal folytatódik. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Gyalogos sétánk után szabadprogram a köz­pontban. Ezt követően egy hangulatos kisbusszal kb. 45 per­ces körsétát teszünk a város azon negyedeibe, melyet sem gyalog, sem nagy busszal nem érintettünk, így Krakkó újabb arcát ismerjük meg. A program a buszparkolóban fejeződik be. Szállás, mint előző napokon.

4. NAP: DUNAJEC – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Elhagyjuk Lengyelországot. Szlovákiában, a határhoz közel egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón (ha az időjárás nem oly szélsőséges, hogy veszélyeztetné ezt a szép programot). Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj is megkapó. Kikötésünk után egy hangulatos helyi vendéglőben, akinek kedve van, a szabadidő alatt, a szlovák konyha finomságait is meg tudja kóstolni. Ezt követően rövid pihenőkkel hazautazunk Magyarországra. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- A leírt alapprogramot
- Szállást 3 csillagos szállodákban
- Reggelis ellátást
- Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
- Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
- Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
- Magyar nyelvű idegenvezetést
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív programok.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak.

Belépődíjak:
- Zakopane 23 PLN
- Krakkó - Királyi vár 22 PLN
- Krakkó - Székesegyház  20 PLN 
- Wieliczka - sóbánya  94 PLN
- Krakkó - Mária templom 10 PLN
- Kisvonat + zsidóm 40 PLN
- fülhallgató 5 PLN
- helyi idegenvezetés 40 PLN (1 PLN/fő)
- Dunajec - Tutajozás 10 EUR 

Össz.: kb. 10 € + 215 PLN + fakultatív program
A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 477 utazás 336 388 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak