Körutazások melléklet főoldal

Kalandozás Dél-Lengyelországban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76890
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Lengyelország
Város: Czestochowa, Krakkó, Wieliczka, Zakopane

Szállás / program részletes leírása



Leírás röviden:
- Krakkói városnézés magyar emlékekkel
- Wadowice, II . János Pál pápa szülővárosa
- Látogatás egy működő sóbányába Wieliczkanál
- Fakultatív látogatás Auschwitzbe

Az auswitzi fakultatív kirándulás csak korlátozott számban elérhető az egyes időpontoknál, kérjük keresse kollégánkat telefonon az elérhető helyek számáról.


Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Zakopane – Krakkó (580 km)

Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva, kisebb pihenőkkel érkezünk Lengyelországba. A délelőtt folyamán egy mesés városkában állunk meg. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az új Fogadalmi fatemplom, a Gubalowka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. A szabadidő vásárlási lehetőség a piacon és a városban. Ezt követően Krakkó melletti szállásunkra utazunk, fakultatív vacsora (3 éj).

2. nap: Auschwitz – Czestochowa (360 km)

Reggeli után mindenki eldönti, hogy sétál, kirándul a szálloda környékén, vagy eljön velünk egy nagyon érdekes kirándulásra. Először a történelem egyik legmegrázóbb helyszínét keressük fel. Az auschwitzi láger manapság már csak emlékhely. A helyi idegenvezetőnk beszél az itt történt sajnálatos eseményekről. Ezt követően a birkenaui tábornál is megállunk egy rövid időre, ahol szintén lehet fényképezni. A megrázó látványok után kifejezetten jó a nyugodt zarándokhely felkeresése Czestochowaban, ami e nagy katolikus ország legismertebb zarándokhelye. A Jasna Gorai kolostort a magyar pálos rend alapította 1382-ben, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba. Azóta is hívők százezrei zarándokolnak a kápolna szentéjéhez. A helyszínen nekünk is lesz időnk egy kis elmélyülésre. Estére érünk vissza a szállásunkra. Fakultatív Auschwitz – Czestochowa kirándulás (belépővel, helyi idegenvezetővel): 5.800,- Ft. Mivel előzetesen kell a belépőjegyeket megrendelni, utólagos jelentkezés esetén az auschwitzi belépést nem tudjuk garantálni.

3. nap: Wieliczka - Krakkó (30 km)

Reggeli után napunkat a világörökségi listán is szereplő wieliczkai sóbányába megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Krakkó felfedezése a belvárossal folytatódik. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Szabadprogramunk után egy hangulatos kisbusszal utazunk vissza a buszhoz, közben a város újabb arcát ismerjük meg. Szállás mint előző napokon.

4. nap: Nedec vára - Dunajec – Budapest (420 km)

Reggeli után hazaindulunk. Elsőként felkeressük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és lengyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a szlovák határhoz nagyon közel, de még Lengyelországban van. Ezt követően egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj is megkapó. Kikötésünk után egy hangulatos helyi vendéglőben – a szabadidő alatt – a szlovák konyha finomságait lehet megkóstolni. Ezt követően rövid pihenőkkel hazautazunk Magyarországra. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás légkondícionált autóbusszal,
- szállás: 3 éjszaka *** szálloda 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban 
- reggelis ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív vacsora, 3 alkalom: 9500 ft
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,


Fakultatív Auschwitz – Czestochowa kirándulás (belépővel, helyi idegenvezetővel): 5.800,- Ft.
Mivel előzetesen kell a jegyeket megrendelni, utólagos jelentkezést a kirándulásra nem tudunk elfogadni.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak