Körutazások melléklet főoldal

Hétvége Rigában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 197922
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Lettország
Város: Riga környék

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
Időpont: VI. 8., VIII. 17.
Utazás: az Air Baltic közvetlen járatával
Elhelyezés:3*-os szállodában
Ellátás: reggeli
Minimum létszám: 15 fő


1. nap: Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban Rigába, Lettország fővárosába, melyet a ?Baltikum Párizsának? is neveznek, és amely fontos kulturális, oktatási, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központja a régiónak. Transzfer a szállodába, elhelyezkedés.
2. nap: Reggeli után autóbuszos és gyalogos városnézés. Ismerkedés a történelmi belváros, a Vecriga (melyet az UNESCO Világörökség listája is tartalmaz), nevezetességeivel. Egyik központja a Dóm tér a város minden pontjáról jól látható Dómmal, melynek orgonája kiemelkedően értékes, közelében az egykori Tőzsde épülete is megtekintésre érdemes. Ebben a városmagban találhatók azok a templomok, melyek a város jellegzetes tornyos sziluettjét képezik, így többek között a Szent Péter Székesegyház Lettország legmagasabb temploma, és a XIII. századból származó Szent Jakab templom. A Városház tér szintén kikerülhetetlen a séta során, valaha ez volt a piactér, ma a gyönyörűen helyreállított XIV. századból származó vöröstéglás gótikus stílusú, un. Blackhead Ház uralja, külső falán a csillagászati órával. Miközben a hangulatos utcákon haladnak elsétálnak a Három Testvér házak és a Macskás Ház mellett is. Riga igen gazdag szecessziós emlékekben, ezek közül is láthatnak néhányat, a Daugava folyó mentén pedig érintik a Felszabadulási Emlékművet és a Rigai Operaház épületét. Szabad időben érdemes felkeresni az öt pavilonból/hangárból álló Fedett Piacot, amely szintén szerepel az UNESCO Világörökség listáján, és sok olyan portékát kínál, mellyel mi magyarok itthon nem találkozhatunk. A régi autók szerelmeseinek ajánljuk a Motor Múzeum pártalan gyűjteményét.
3. nap: Fakultatív félnapos kirándulás a Rundale kastélyhoz ( 19.900 Ft/fő belépővel), melyet a Baltikum Versailles-ának is szoktak nevezni. Tervezője ugyanaz az olasz származású építész, Rastrelli volt, aki Szentpéterváron a Téli Palotát tervezte. A kastély 1736 és 1740 között nyári rezidenciaként épült egy főúri család megrendelésére. A barokk és rokokó stílusjegyeit magán viselő külső mellett a szépen helyreállított belső termekben kristálycsillárok, selyemtapéták, szép freskók, kályhák gyönyörködtetik a látogatókat.
4. nap: Reggeli a szállodában, transzfer a repülőtérre, hazautazás a déli órákban az Air Baltic közvetlen járatával.

Az alapdíj a 20 kg-os feladott poggyászt tartalmazza.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- szállás,
- Reggeli,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak