Körutazások melléklet főoldal

Skócia Repülővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 163131
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Nagy-Britannia
Város: Edinburgh, Glencoe

Szállás / program részletes leírása



A Skót-felföld kastélyai, Edinburgh, Loch Ness...6 nap / 5 éjszaka, repülővel

1. nap:
Budapest–Edinburgh–Rosslyn-kápolna (20 km) Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással) Edinburgh-be (vagy Glasgow-ba). Köszöntőként Edinburgh-ba érkezünk, autóbuszos és gyalogos városnézésre indulunk ”észak Athénjében”: Holyrood – a királynők palotája, a skót parlament modern épülete, Szent Egyed Székesegyház, a középkori épületeket őrző „Királyi mérföld”- a Royal Mile, Princess Street, a nyüzsgő főutca, a romantikus Várnegyed alkotják programunkat. Menetrend függvényében a városnézést követően szabadidő. Szállásunk Edinburgh-ben vagy környékén lesz.

2. nap:
Pitlochry–Glamis kastély –whiskey-főzde–Blair kastélya–Pitlochry (190 km) Reggelit követően utazunk a Firth of Forth (a Forth-folyó torkolatának) hídján átkelve Pitlochry skót hegyvidék hangulatos kisvárosán át a királyi pompát sem nélkülöző, szellemek lakta Glamis-kastélyhoz. Felkeresünk egy whisky-főzdét is – Skóciában járva az „élet vizének” megkóstolása kihagyhatatlan! Blair hófehér főúri kastélya és gyönyörű parkja egészen más képet mutat, mint az angol királyi családhoz ezer szállal kötődő Glamis. Itt hű képet kapunk a skót nemesség életéről a középkortól napjainkig, gyönyörködve ékszereikben, bútoraikban, ruháikban, a park évszázados fáiban. Szállásunk Pitlochry környékén lesz.

3. nap:
Urquhart vára-Loch Ness-Eilean Donan-Sky-sziget kitekintő-Neptun-vízlépcső-Fort William (380 km) A mai napon elsőként a Loch Ness partján található Urquhart vár romantikus romjait tekintjük meg. Az oda útban garantáltan megmutatjuk Nessie-t is! Nem kevésbé romantikus a három tó összefolyásánál, egy kis félszigetre épült Eilean Donan középkori vára – a Hegylakó c. film egyik helyszíne! Lenyűgözően szép a tájon utazva egy rövid kis kitekintést és fotószünetet tartunk Sky-szigeténél, ahonnan jól érzékelhető a táj szépsége. Útban szállásunk felé még alkalmunk lesz megállni a Kaledóniai Csatornánál, a Neptun- vízlépcsőnél. Szállásunk Fort Williamben, vagy környékén lesz.

4. nap:
Glencoe-Dochart vízesés –Stirling-Falkirk kerék-Edinburgh (220 km) A szépséges Skót-felföld vár Bennünket! Ballachullish szép tavaival, Glencoe (a Könnyek Völgye) komor hegyeivel, a Rannoch-muir széljárta tőzeglápjával- feledhetetlen élmény! Kitérőt teszünk a fehér habokkal dühöngő Dochart vízeséshez, ahol megpihenünk, majd Stirling várához érkezünk, a középkori erődítményhez, a felföld kapujához – megnézzük szépen felújított termeit, látványosan berendezett konyháját. Programunk egyik felejthetetlen élménye, a modern kor vívmánya, mely az Union csatornán emeltetett: Falkirk 35 m átmérőjű forgó kereke. Szállásunk a következő két éjszakán át Edinburgh vagy környékén lesz.

5. nap:
Melrose apátság-Abbotsford - Edinburgh (120 km) Korai reggeli a szállodában, majd autóbuszunkkal Melrose apátságát keressük fel, mely romjaiban is lenyűgöző. Abbotsfordba látogatunk, Sir Walter Scott álomkastélyához, melyet saját tervei szerint középkori kastély mintájára építtetett. Megtekintjük a kastély kertjét, majd az eredeti berendezés, a rengeteg műtárgy, a személyes tárgyak sokaságát élvezzük, melyek mind a nagyszerű skót hazafi, a világhírű író szellemét idézik. Ezután utunk a Rosslyn-kápolnához vezet, Skócia egyetlen, a ”DaVinci kód” által világhírűvé lett reneszánsz kápolnájához, mely a Templomos lovagok és szabadkőművesek emlékét is őrzi.

6. nap:
Edinburgh-i vár- Budapest Utunk utolsó – és egyik legszebb – állomása a város fölé, sziklacsúcson magasodó Edinburgh-i vár. A vár legmagasabb pontján lévő Korona téren helyezkedik el az egykori Királyi Palota, ahonnan jól látható a történelmi emlékeket rejtő Dávid-torony és Félhold-bástya. Vele búcsúzunk Skóciától. A repülőtérre utazunk, majd menetrend szerint hazautazás (átszállással) Budapestre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak