Körutazások melléklet főoldal

Dél-Anglia és Wales: Arthur király nyomán - repülővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 181420
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Nagy-Britannia
Város: Liverpool, Manchester

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Budapest – Manchester repülőtér – Liverpool és Chester (110 km)Elutazás menetrendszerinti repülőjárattal Manchesterbe, majd Liverpool felé indulunk! Ha Liverpool, akkor pedig természetesen Beatles: a nagy négyes a helyi Cavern Clubban adta első koncertjét 1961-ben... Itt a vízparti látkép is lenyűgöz bennünket, mely a Világörökség része lett, majd a Három Grácia vár bennünket: a Royal Liver Building, a Cunard Building és a Port of Liverpool Building. Az anglikán székesegyházat Sir Giles Gilbert Scott tervezte – máig ez a leghosszabb hajóval, leghatalmasabb orgonával és leghangosabb haranggal rendelkező anglikán székesegyház a világon. A „Remény Útjának” túloldalán a római katolikus érseki székesegyházban pedig a világ legnagyobb festett üvegablaka található. Liverpoolból visszautazunk a múltba, hogy megismerkedjünk az Angliában fellelhető (talán) legszebb nemesi kúriával, a szellemek lakta Speke Hall-lal. Majd Chesterbe utazunk, mely gyönyörűen megőrzött középkori város Anglia egyik leggazdagabb történelmi „ékszerdoboza”! A városfalon sétálva látjuk a római amfiteátrumot és a Dee-folyó régi hídját, ahol meglátjuk, kinek hoz szerencsét a Kívánság lépcsője; majd a városkapuk, árkádos épületek és polgárházak közt megpillantjuk XI.sz.-i gyönyörű katedrálisát! Szállásunk 2 éjszakán át a városban, vagy környékén lesz.

2. nap:
Conwy – Bodnant kert – Llanberris hágó – Caernarfon – Anglesey – Arthur király halála (200 km)Conwyba indulunk, ahol megtekintjük valódi középkori, kitűnő állapotban fennmaradt, nyolctornyú várát, mely még „fakó lován léptető” I. Edwardé volt egykoron (világörökség). Az ódon hangulatú városka utcáin sétálva még Britannia legkisebb házacskáját is láthatjuk, majd Wales egyik legszebb kertjét, a Bodnant Garden-t keressük fel. Átkelünk a komor Snowdonon, a Llanberris- hágón érjük el „Wales tetejét”. Ezen hegyhez számtalan walesi legenda fűződik, pl. Arthur király halála, és hogy legendás kardját, az Excaliburt az itt található Glaslyn-tóba hajították. Leereszkedve, Caernarfonba érkezünk, mely a mindenkori walesi herceg koronázó helye, s büszke vára világörökség. A Menai-szoros fölött átívelő, gyönyörű függőhídon át jutunk el Anglesey–szigetére, ahol megpróbáljuk kiolvasni a világ leghosszabb nevű vasútállomásának, a „Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch” nevét. Szállásunkra térünk vissza.

3. nap:
Pontcysyllte – Llangollen – Chirk vára – Offa’s Dyke – Cardiff (275 km)Reggelinket elfogyasztva Llangollen-be indulunk, útközben vetünk egy pillantást a Pontcysyllte akvaduktra. A bravúros mérnöki teljesítmény a Llangollen csatorna vizét vezeti el a Dee folyó völgye fölött (világörökség). A kisvárosba érkezve megismerhetjük az „igazi wales-i szerelemkanalat” és megcsodálhatjuk a Llangolleni Hölgyek tündéri lakóházát! A folyó XIV. sz.-i hídja Wales 7 csodájának egyike! Chirk történelmi vára, díszes parkjával hívogat bennünket. Anglia és Wales egykori határvonala mentén utazunk, ahol zöldellő dombok között érkezünk meg a Tintern Apátsághoz, mely a XII.sz.-ban épült, és a XIV. sz.-ra Wales legjelentősebb és leggazdagabb apátsága lett. Folytatva utunkat Wales fővárosába, Cardiffba érkezünk, ahol szálláshelyünk lesz.

4. nap:
Cardiff – Winchester (Arthur király kerekasztala) – Southampton (230 km)Városnézéssel indítjuk a napot: Vár, Bute Park, Városháza, Nemzeti Múzeum épülete, Egyetem, Keresztelő Szt. János templom, majd rövid szabadidő a belvárosban. Ezután Winchester történelmi kisvárosába indulunk tovább, ahol több mint 1000 év történelmének lehetünk szemtanúi. Katedrálisa őrzi a XIX.sz-i Nagy Alfréd, a normannok, a Tudorok, Cromwell és két világháború történetét. A Várból mindössze a Nagy Terem maradt meg, ahol megismerhetjük az angol uralkodók családfáját, s megtekinthetjük az asztalt, melyet Arthur király lovagjainak kerekasztalaként tartanak számon. Szállásunk Southamptonban vagy környékén lesz.5.nap: Portsmouth – Exeter(240 km)Délelőtt Portsmouthba, Anglia patinás kikötőjébe érkezünk, ahol olyan hajók látogathatók meg, mint a Victory, a trafalgari csata zászlóshajója, a HMS Warrior – a XIX.sz-i angol hadiflotta első páncélozott, s korának legerősebb hadihajója vagy a XVI.sz-i Mary Rose, VIII. Henrik zászlóshajója. Utóbbinak roncsait érdekes kiállítás keretében tekinthetjük meg. Lenyűgöző látvány a kikötőhöz tartozó modern világító torony: a Spinnaker Tower is. Ezután Exeter 2000 éves történelmének megmaradt emlékeihez indulunk, a városközpont középkori épületeihez. Itt látható Anglia legszűkebb utcája, a Parliament Street, mely mindössze 64 cm széles! A városháza (Guildhall) a legrégibb használatban lévő közigazgatási épület Angliában, 1330-ból. Pilléreken álló, a járda fölé kiugró homlokzata 1593-ban épült. Az Exeter-folyó régi rakpartján sétálunk, és nem maradhat ki a Katedrális sem, mely egyike Anglia legszebb középkori katedrálisainak. Két normann tornyáról, nyugati homlokzatának falfaragványairól híres és a világ leghosszabb boltozata itt található. Szállásunk 2 éjjelen át Exeterben, vagy környékén lesz.

6. nap:
Tintagel – Marazion – Saint Michael’s Mount – Arthur király vára – Dartmoor Nemzeti Park (390 km)Ma az óceán, a táj, a természet szépségei várnak bennünket, vagyis Cornwall és az „angol riviéra”! Először az északi partszakasz vadregényes vidékére látogatunk. Tintagelnél, mesébe illő környezetben egy XIII. századi rom kápráztatja el az idelátógatót (ez lehetett Arthur király egykori vára). Marazion közelébe, a St. Michael’s Mount-hoz, a francia Mont St. Michel brit megfelelőjéhez utazunk, ahonnan már messziről tündököl a XII. századi vár, egykori kolostor, börtön és erőd, ami 300 éve a St. Aubyn család otthona. Apálykor kikövezett úton sétálhatunk be a szigetre, dagálykor csónakok szállítják a látogatókat (időjárás függő). Marazion egyike a legrégebbi angol településeknek, bájos tengerparti üdülővároska. Szép idő esetén (ködös, párás idő esetén nem ajánlott) a Dartmoor Nemzeti Park területén utazunk szálláshelyünkre vissza.

7. nap:
Wells (Arthur király sírja) – Bath – Bristol-Budapest (180 km)Első állomásunk Wells: klasszikus kőépületek, macskaköves utcák, a XIV.sz-i Vicar’s Close és a XII. sz.-i katedrális. Utóbbi homlokzata királyok, püspökök, angyalok szobraival díszítve a középkor lenyűgöző alkotása, tölgyből faragott püspöki trónja lélegzetelállító. Megcsodáljuk továbbá a cicának fenntartott „bejáratot” is, akinek fizetett (!) állása volt a Katedrálisban. A katedrális mellett a püspöki palota kertjével, a várárokkal és a hattyúk látványával búcsúzunk. Következik Bath városának felfedezése, mely már több mint 2000 éves (világörökség). A várost római fürdőként tartották nyilván, de alapítása ennél korábbra tehető, kelta szentély lehetett. Legfőbb látnivalói: az Apátság, a Római Fürdő, a Szivattyú-terem és a Pulteney híd. Megtekintjük a Royal Cresentet (Királyi Félholdat), Queen teret, Circus teret. Bath számos nyilvános parkja közül egyik a Royal Victoria Park. A Királyi Félholdra néz, melynek épületei 1767. és 1774. között épültek. Időnk letelt… A bristoli repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal a késő esti órákban érkezünk Budapestre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 479 utazás 328 918 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak