Körutazások melléklet főoldal

London Gazdagon- autóbusszal

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227887
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Nagy-Britannia
Város: London

Szállás / program részletes leírása



Csillagtúrák Londonból: Oxford, Stratford, Windsor, Stonehenge, Canterbury8 nap / 7 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Köln környéke (1150 km) Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapestről továbbutazunk Ausztrián és Németországon keresztül, pihenőkkel. Napközben fakultatív ebéd lehetőség az autópálya melletti étteremben. Tranzit szállásunk Köln környékén lesz.

2. nap:
Köln - Calais - Dover - Greenwich-London (630 km) Megreggelizünk, majd a Brüsszel–Calais útvonalon indulunk tovább. Komppal kelünk át a La Manche csatornán. Angliába érve Dover ősi vára és a híres fehér sziklák látványa fogad Bennünket. Kent megye mesés tájain tovább utazva érjük el Greenwich-et, a londoniak kedvelt kirándulóhelyét. A Greenwich Park kilátóteraszáról elénk tárul egész London. Sétánk során pedig láthatjuk a Királyi Tengerészeti Akadémia, a Hajózási Múzeum és az Obszervatórium épületét, valamint Anna királynő palotáját (UNESCO Világörökségek). A keleti és nyugati féltekét elválasztó meridiánnál fotószünetet tartunk. Repülős utasainknak érkezés után transzfer a szállodába, majd csatlakoznak az autóbuszos csoporthoz. Szállásunk 5 éjszakán át Londonban vagy környékén lesz.

3. nap:
London felfedezése 1. Reggeli után megkezdjük az ismerkedést a brit fővárossal. Bemegyünk a közel 1000 éves Towerbe (UNESCO Világörökség): Fehér Torony, hollók, a koronaékszerek, a királynék rezidenciája és a vesztőhely. Fényképszünet London egyik szimbólumánál, a Tower hídnál. Autóbusszal utazunk tovább a "City"-n keresztül a Piccadilly-re. Ezt követően gyalogos városnézés következik: Trafalgar tér, Nelson szobor, a parlament épülete, Buckingham Palota, Downing Street, Westminster apátság megtekintése. A városnézést követően szabadidő, melynek során felülhet a London Eye óriáskerékre, vagy elmerülhet a szuveníresek kínálatában. Vacsorára térünk vissza szálláshelyünkre.

4. nap:
London felfedezése 2. Megreggelizünk, majd folytatjuk a brit főváros felfedezését. Élményteli temzei hajózáson veszünk részt (hajójegy!), amelynek során vízről szemlélhetjük meg a város legősibb történelmi negyedeit. Kikötés után ellátogatunk a világhírű Szent Pál székesegyházba, majd a szupermodern Millennium hídon átsétálva a Globe Színházhoz jutunk. Kora délután buszunkkal a British Museumhoz érkezünk, ahol a gyűjtemény legnevesebb darabjait tekintjük meg. Végül lazításképpen beülünk egy igazi angol pubba – sörkóstolási lehetőség a tősgyökeres angolok között. A nap végén szabadidő, vásárlási lehetőség a híres-hírhedt Soho városrészben. Este vacsora a hotelben.

5. nap:
Oxford, Stratford és Warwick kastélya (220 km) Ezen a napon Londonból észak-nyugatra indulunk egész napos kirándulásra. Először az ősi egyetemi városba, Oxfordba látogatunk. Sétálunk a II. Henrik alapította kollégiumi épületek között, megtekintjük az egyetemi könyvtárat és színházat, valamint az oxfordi Sóhajok Hídját. Innen az Avon-folyó partján fekvő, romantikus Stratfordba folytatjuk utunkat. A város megőrizte az utókor számára William Shakespeare emlékét: szülőháza és lakóháza ma múzeum, a Szentháromság templom pedig közel 400 éve őrzi a költő és családtagjai síremlékét. Tovább utazunk Anglia egyik legszebb középkori kastélyához, Warwick grófjainak ősi családi fészkéhez. A vadregényes vár termeiben az eredeti berendezés mellett, Madame Tussaud viaszfigurái elevenítik meg a kastély egykori lakóinak életét. Az esti órákban érkezünk vissza a szállodába.

6. nap:
Windsor, Stonehenge és Salisbury (310 km) Megreggelizünk, majd utunkat a Londonhoz közeli Windsorban kezdjük. A kisváros ékessége a királynő használatában álló, hatalmas területű ősi kastély. Termei az 1992-es tűzvész óta megszépülve várják a látogatókat, a késő gótikus Szent György kápolna pedig az angol uralkodók egyik temetkezőhelye a XV. század óta. (A királynő ott tartózkodása alatt a kastély egyes részeinek látogatását korlátozhatják.) Windsor után utunk a dél-angliai Salisbury síkságon át vezet a több mint 4000 évesre becsült Stonehenge monumentális kövei közé (közelről történő megtekintését jelentkezéskor foglalni kell!). Keletkezése ma is talány – talán a régi idők varázslóinak kultikus szertartásai zajlottak itt, talán ősi naptárként működött. A napot az Agatha Christie krimik kisvárosi hangulatát idéző Salisbury-ben zárjuk, melynek 750 éves katedrálisa uralja a várost. Az építmény igazi remekmű, tornya Angliában a legmagasabb, káptalani gyűléstermében őrzik az angol parlamentarizmus alapokmányát, az 1215-ben keletkezett Magna Chartát. A katedrálist övező kilenc hektáros zöld gyepen is végig sétálunk, mely mit sem változott az elmúlt évszázadok alatt. Estére londoni szálláshelyünkre térünk vissza.

7. nap:
London, Canterbury, Csalagút, Frankfurt környéke (790 km) Reggeli a szálláshelyen. Repülős utasaink részére menetrendtől függően transzfer a londoni repülőtérre, hazautazás Budapestre. Autóbusszal Canterbury irányában hagyjuk el Londont. Útközben megpihenünk az anglikán egyház székhelyén és megtekintjük a zarándokhelyként is tisztelt világhírű katedrálist (UNESCO Világörökség). Ezzel búcsúzunk Angliától, majd átkelve a Folkestone és Calais közötti Csatorna-alagúton továbbutazunk németországi szálláshelyünkre útközben pihenőkkel.

8. nap:
Frankfurt–Budapest-Szeged (960 km) Reggeli a szállodában. Németországon és Ausztrián keresztül utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenővel. Napközben fakultatív ebéd lehetőség autópálya melletti étteremben. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak