Körutazások melléklet főoldal

Skócia a legendák földjén

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 52291
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Nagy-Britannia
Város: Edinburgh, Glasgow, Inverness

Szállás / program részletes leírása



Skócia - legendák földjén - körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Edinburgh - Aviemore - Pitlochry - Cairgorms Nemzeti Park - Loch Ness - Inverness - Glen Coe-völgy - Glasgow




Időpontok: 2018. május 7-12., július 2-7., szeptember 24-29. (5 éjszaka)


Skócia, ez a viszonylag kis területű, csatákban és cselszövésekben gazdag történelmű Brit-szigeti országrész elképesztő vidékeket és mesébe illő helyszíneket tartogat. Rettenthetetlen kastélyai és várai között nincs két egyforma. A Loch Ness partján álló Urquhart vára a középkori Skócia legerősebb vára volt, ma már csak vadregényes rom, viszont az egyik legnépszerűbb. Már a kora XIII. századtól lakták, otthona volt többek között I. Eduárdnak is, azonban a XVII. század végén lerombolták, s nem is építették újjá. Érdemes felkaptatni a csigalépcső maradványokon az egyik romos toronyba, hátha sikerül Nessie-t, a tó híres szörnyét lencsevégre kapni. A tekintélyt parancsoló Edinburgh-i vár a Royal Mile utca felső végén magasodik egy sziklacsúcson, immár 9 évszázada. Számos történelmi konfliktus helyszínéül szolgálva a 1603-as egyesítéséig működött királyi várként. Itt található többek közt a város legidősebb fennmaradt épülete, a Szent Margit kápolna is, névadójának édesanyja nem volt más, mint Szent István királyunk lánya, Ágota. Maradva a `Királyi mérföld” utcán, de annak alsó végén a királynő hivatalos skóciai rezidenciája, a Holyroodhouse Palota emelkedik. A XV. századtól Skócia királyainak és királynőinek volt legfontosabb lakóhelye, de mai formáját II. Károlynak köszönheti. A királyi családon kívül állítólag egy szellem is lakja: az 1592-ben boszorkánysággal vádolt Bald Agnes (Kopasz Ágnes) szelleme bolyong itt holdvilágos éjszakákon. Skócia festőien zord tájai, a híres, szilaj skót felvidék ködbe vesző zöldje, a szélfútta kikötők, a végtelen mély tavak, a szellemjárta kastélyok és természetesen a skót whisky mindenkit levesz a lábáról, aki ide ellátogat. Életre szóló élményekkel gazdagszik, amit még unokáinknak is mesélni fog.

Skócia - legendák földjén - csoportos körutazás 1. nap
Elutazás Budapestről átszállással Skóciába. Az érkezést követően buszos városnézés Edinburgban és látogatás a Szent Egyed Székesegyházban.Vacsora és szállás Edinburgh környékén.

Skócia - legendák földjén - csoportos körutazás 2. nap
Reggeli után városnézés Edinburghban, először a vár megtekintése, majd séta a híres `Királyi mérföldön”, a Royal Mile-on, ami az UNESCO Kulturális Világörökség része, az Óváros központja. Séta a Holyroodhouse Palotához, a jelenlegi királyi rezidenciához, délután látogatás a Britannia Királyi Yachtnál. Vacsora és szállás Edinburgh környékén.

Skócia - legendák földjén - csoportos körutazás 3. nap
Reggelit követően, elhagyva Edinburgh városát, utazás a Felföldre. Látogatás és whisky kóstoló az 1898-ban alapított Dalwhinnie lepárlóban. A festői kisváros Pitlochry és viktoriánus épületeinek megtekintése, ebédszünet, majd látogatás a Blair Atholl kastélyban. Több mind 30 gazdagon díszített szobájában eredeti bútorok, festmények találhatók, viktoriánus báltermét 175 agancs díszíti. Vacsora és szállás Inverness környékén.

Skócia - legendák földjén - csoportos körutazás 4. nap
Reggelit követően utazás a 38,5 km hosszú Loch Ness-i tó vidékére. Hajókázás a tó szörnyéről elhíresült, legendák övezte tavon látogatással a parton magasodó festői Urquhart várnál. Rövid, informatív városnézés Invernessben és kis szabad idő ebédre. Délután látogatás Cawdor-nál, Skócia egyik legromantikusabb kastélyánál, amely Shakespeare Macbethjében is szerepel, és az Elgin székesegyház romjainál.Vacsora és szállás Inverness környékén.

Skócia - legendák földjén - csoportos körutazás 5. nap
Reggeli után utazás Glasgow-ba, útközben érintve Skócia legszebb részét a festői Glen Coe-völgyet, mely igazi ékszere ennek a kemény, néhol zord, mégis megkapóan szép országnak. Ezt követően látogatás Stirling várában, mely az egyik legnagyobb és egyben a legfontosabb vár Skóciában. Az erődítmény a Várdomb tetején áll, amely egy stratégiailag kiválóan védhető vulkanikus eredetű szikla. Itt koronázták meg többek között Stuart Máriát, a skótok királynőjét. Rövid látogatás a Falkirk keréknél, amely az Union-csatornát, valamint a Falkirk és Glasgow közötti Forth- és Clyde-csatornát összekötő hajólift. A hagyományos kétfejű kelta baltát mintázó látványos szerkezet megépítése 20 millió angol fontba került.Vacsora és szállás Glasgow környékén.

Skócia - legendák földjén - csoportos körutazás 6. nap
Reggeli után, autóbuszos városnézés Glasgow dinamikus városában, látogatással a St. Mungo katedrálisban, valamint a kulturális értékekben gazdag, Európa egyik legszínesebb gyűjteményével rendelkező Kelvingrove Art Gallery and Museum-ban. Délután elutazás átszállással Budapestre.Minimum létszám 20 fő.


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, Budapest-Edinburgh/Glasgow-Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon
  • utazas a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 5 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • a programleírás szerint programok belépőjegyek nélkül
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • illetékek
  • belépőjegyek felára
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak