Körutazások melléklet főoldal

A rettenthetetlenek földjén - körutazás Skóciában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 66558
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Nagy-Britannia
Város: Edinburgh, Glasgow, Inverness

Szállás / program részletes leírása



TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer

Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.
- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Mi jut eszünkbe Skóciáról? A vad táj, a kilt szoknya, a Loch Ness-i szörny, a skót duda, a whiskylepárlók és a hamisítatlan humor. A vadregényes Skót Felföld egyedülállóan különleges vidék: zöldellő hegyoldalak, sziklás fjordok és tengerpartok, gyors hegyi patakok, ködfelhőbe tűnő tavak és ormok jellemzik. A régi emlékek szerelmeseit több száz éves apátságok, vár-maradványok, öreg hidak, történelmi városok várják. Walter Scott és Robert Burns hazája hívja most Önöket egy költői szépségű kirándulásra, melynek során azonosulhatunk a skót néplélekkel is, de nem leszünk „skótok” a programok tekintetében.

Rövid leírás:
- Vad skót táj, a kilt szoknya és a skót duda
- Whiskylepárló kóstolóval
- Apátságok, vármaradványok, történelmi városok
- Vajon mi látjuk-e a Loch Ness-i szörnyet?

Program:

1. NAP: BUDAPEST – GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY-KASTÉLY – OBAN

Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrá­lis, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. Sétánk során láthatjuk a város szívében lévő George teret, a viktoriánus városházával és kör­nyékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és legláto­gatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután elhagy­juk Glasgow-t és Loch Lomond felé vesszük az irányt, mely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke nép­szerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. A tavat elhagyva megállunk az Inveraray kastélynál, mely évszázadokig az Argyll család székhelye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett. A kastély szobái a Campbell klán tör­ténetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb klán volt Skóciában. Kora esti órákban megérkezünk szállásunkra, amely Oban környékén lesz.

2. NAP: OBAN – GLEN COE – NEPTUN-VÍZLÉPCSŐ – EILEAN DONAN VÁR – INVERNESS

Reggeli után áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb esemé­nye fűződik („glencoe-i mészárlás” 1692-ben). Fort William-nél fókanéző hajókázáson vehetünk részt, majd megállunk a Neptunus vízlépcsőnél. Délután továbbindulunk a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan vár felé, amelyet mél­tóan Skócia egyik legszebb váraként tartanak számon. A kör­nyéken megállunk egy fotószünet erejéig, hiszen gyönyörűen szép kilátás tárul elénk a Skye-szigetre. Ezután utunkat Loch Ness felé vesszük. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. A késő délutáni órákban Inverness – Felföld fővárosa – felé indulunk. Este elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

3. NAP: INVERNESS – LOCH NESS – URQUHART KASTÉLY – ABERDEEN

Reggel egy kis sétát teszünk a Felföld fővárosában, majd meg­látogatjuk Skócia talán legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjait. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a látványos tóra. Délután elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett és megismer­kedhetünk a híres skót whisky gyártási folyamatával egy helyi desztilláló üzemben, ahol a bemutató végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Aberdeenbe érkezve még tartunk egy rövid buszos városnézést, majd szállásunkra utazunk.

4. NAP: ABERDEEN – DUNNOTTAR – GLAMIS – ST. ANDREWS

Délelőtt a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjai­nál kezdjük napunkat. Egy kis fotószünet után felkeressük a tün­dér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragi­kus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a vissza­járó szellem, ami még különlegessebbé teszi a hely hangulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerked­hetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos ten­gerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Szállás Glenrothes környékén lesz.

5. NAP: DUNFERMLINE – FORTH BRIDGES – STIRLING VÁR – FALKIRK KERÉK – EDINBURGH

Reggeli után átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahon­nan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tar­tott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Innen Skócia egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – legfontosabb várához, Stirling-hez, látogatunk el. Neve a skót függetlenségi harcok­hoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. A főváros megláto­gatása előtt még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd Skócia legszebb városa, Edinburgh következik. Az óváros az UNESCO világörökség része. Napunkat a királyi vár megláto­gatásával zárjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási éksze­reket is. Szállás a főváros környékén.

6. NAP: EDINBURGH – ROSSLYN – REPÜLŐTÉR – BUDAPEST

 

Reggel buszos városnézéssel kezdünk. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról és megállunk a Holyrood palo­tánál is, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután szabadidő keretein belül még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten ezután a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált Rosslyn-kápolna megtekintése következik. Kora délután transzfer a reptérre, majd menetend függvényében hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás: repülővel, helyszínen autóbusszal,
- szállás: 5 éj *** -os szállodában 2 ágyas zuhanyzós, WC-s szobákban,
- félpanzió,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 

Helyben fizetendő:
- belépők ára: kb 117 GBP

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak