Körutazások melléklet főoldal

Skócia és a Hebridák

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 80585
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Nagy-Britannia
Város: Edinburgh, Glasgow, Inverness, Stirling

Szállás / program részletes leírása



A vadregényes tájak és szellemjárta kastélyok mellett, ha szerencsénk van - a Loch Ness-i szörnyet is megpillanthatjuk. De a jófajta whiskyket garantáltan megízlelhetjük!

Program

1. nap: Budapest – Glasgow – Stirling – Edinburgh (kb. 80 km)
A reggeli órákban repülés gazdag történelmi múltú, élénk kulturális életet élő GLASGOW-ba. A második világháború előtt a birodalom második városa volt, kikötőjét a Clyde folyón épített hajók uralták. Az 50-es években hanyatlásnak indult, de a lelkes helybéliek a 80-as években elkezdték élesztgetni, olyannyira sikeresen, hogy Glasgow elnyerte az „Európa kulturális fővárosa” címet. Városnézés (George Square, városháza, Buchanan street, Glasgow Katedrális stb.). Délután STIRLING várának rekonstruált termeit tekintjük meg. Egykor e falak között lakott IV. Jakab, V. Jakab és Stuart Mária is. Vacsora, szállás Edinburgh-ben.

2. nap: Edinburgh (kb. 80 km)
Egész napos városnézés „Észak Athénjá”-ban, EDINBURGH-ban, ahol a természeti szépségekhez jó állapotban fennmaradt történelmi emlékek társulnak. Az óváros középkori utcák kusza szövevénye, kocsmákkal és sikátorokkal tarkítva. A Királyi Mérföld „a világ legszebb utcája”, amely a vár sziklás magaslatától a Holyrood-palotához (királynői rezidenciához) vezet. A „büszke” St. Giles (Szt. Egyed) Katedrális I. Károlytól kapta egyházi rangját. Nem maradhat ki programunkból a vulkanikus magaslaton épült, a skót koronaékszereket őrző vár sem, amelyet gazdag történelme és a városra nyíló lenyűgöző panorámája miatt érdemes felkeresni. Vacsora, szállás Edinburgh-ben.

3. nap: Glamis-kastély – Whisky kóstoló – Blair-kastély (kb. 250 km)
Utazás a skót kastélyok egyik legszebbikéhez, a GLAMIS-kastélyhoz, ahol Erzsébet anyakirálynő töltötte gyermekkorát. Shakespeare „Macbeth” c. drámájában a királygyilkosság helyszíneként említi. A szigetország leginkább szellemjárta várának tartják. Következő állomásunk szomjoltónak sem utolsó, az egyik híres whisky lepárlóban betekinthetünk a whisky-gyártás folyamatába, kóstolóval. A napot a BLAIR-kastély megtekintésével zárjuk. Vacsora, szállás Pitlochry környékén, a Skót-felföld erdői és dombjai között megbúvó, tipikus skót településen.

4. nap: Inverness – Loch Ness – Eilean Donan – Skye-sziget – Oban (kb. 430 km)
Átutazunk a Skót-felföld „fővárosán”, Invernessen. A Felföld és Alföld találkozásánál elhelyezkedő város az évszázadok során vad küzdelmek szemtanúja volt, a klánok középkori csatározásától kezdve az 1746-os cullodeni mészárlásig. A város közelében található a híres LOCH NESS, ahol talán a szörny is felbukkanhat. Ha nem pillantjuk meg azonnal a tó felszínén tekergőző Nessie-t, URQUHART várának romjaihoz látogatunk. 1692-ig ez volt Skócia legnagyobb kastélya, amikor is felrobbantották, nehogy a jakobiták befészkeljék magukat a vaskos falak közé. A helyiek szerint állítólag innen, a romokról fotózták a legtöbb Nessie-ről készült felvételt. Továbbutazás a Kaledóniai Csatorna és a tavak által alkotott Nagy Völgy (Great Glen) mentén. Kitérő a szépen helyreállított EILEAN DONAN kastélyhoz. A XIII. századból fennmaradt erőd filmekből már ismerős lehet, itt forgatták a „Hegylakó” című filmet, valamint a James Bond széria „A világ nem elég” filmjének egyes jeleneteit. Egy kis időre átruccanunk Skye-szigetére is. A „köd szigete” különleges jelentőségű a skótok emlékeiben, mióta a XVIII. században ide menekítették angol üldözői elől Csinos Károly herceget. Vacsora, szállás Oban-ben.

5. nap: Hebridák 
Fakultatív kirándulás a Déli Belső-Hebridák két tagjára, IONA-ra és MULL-ra. Átkelés komppal Mullra, a szinte lakatlan szigetre, ahol az érintetlen táj látványa megkapó. Újabb, rövid kompátkelés után érkezünk Ionara. A „Szent Sziget” legfontosabb látnivalói a VI. században érkező első hittérítők emlékei mellett, a XIII. században épített katedrális és a közelében lévő temető, ahol Skócia első 48 királya (köztük Machbet) nyugszik. A szigeten a végtelenség, békesség és szabadság érzése járja át az utazót. Komppal térünk vissza Oban-be. Vacsora, szállás.

6. nap: Felföld – Glen Coe – Falkirk (kb. 260 km)
Megtapasztaljuk, mit is jelent a kifejezés: Felföld. Elsőként a skót természet és történelem egy fenségesen komor helyszínét, GLEN COE-t, a Könnyek völgyét keressük fel, mely méltán Skócia egyik leghíresebb vidéke. A Felföld minden természeti szépségét elénk tárja: a hegyek, a tőzeglápos táj, a patakok és a tavak lenyűgöző kombinációját! Sétálunk tőzeg dombon, a Rannoch Moor tóvidékén, a Dochart vízesés kövein és kocsmázunk is egy jót! FALKIRK-nél egy mérnöki csodát, a világ egyetlen forgózsilipjét láthatjuk, mely 24 méteres szintkülönbséget egyenlít ki a Falkirk – Edinburgh között fontos hajóforgalmat lebonyolító Union- és Clyde csatornák között. Vacsora, szállás Glasgowban.

7. nap: Melrose – Abbotsford – Rosslyn kápolna – Walter Scott nyomában (kb. 100 km)
A festői dombok között elterülő MELROSE-ba látogatunk, útközben a skót Alföld szelíd szépségében gyönyörködhetünk. A legendák szerint Skócia legnagyobb harcos királyának szelleme itt, a romantikus Melrose-apátság romjai között tovább él, hiszen itt temették el Robert Bruce szívét. ABBOTSFORD-ban a saját tervezésű kastélyában, eredeti berendezési tárgyai között idézzük fel a leghíresebb skót író, Sir Walter Scott emlékét. Végezetül irány ROSLIN, ahol a Templomos Lovagok egyedülállóan értékes XV. századi kápolnáját, a Rosslyn kápolnát tekintjük meg. Skócia egyetlen reneszánsz építészeti emléke a „Da Vinci-kód” mozifilmből lesz ismerős. Vacsora, szállás Glasgowban.

8. nap: Glasgow – Budapest
Korareggel hazautazás. Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökség:
- Edinburgh városa



Tudnivalók az árról

.

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás Bp. – Glasgow – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
- a közlekedést a körút során légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziót
- idegenvezetést
- kirándulásokat a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)
 

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat (Az indulásig változhat!)
- belépőjegyek és fülhallgató árát: kb. 120,- GBP / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját
- fakultatív kirándulást a Hebridák-szigetekre (min.20 fő esetén): 26,- GBP / fő. Kérjük a részvételi szándékot előre jelezni irodánkban!
- minimális utaslétszám hiányában, 20 – 24 fő indulása esetén a 19.900,- Ft-os / fő felárat
- szervízdíjat / borravalót: 15,- GBP / fő (Helyi gépkocsivezető részére!)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak