Körutazások melléklet főoldal

Advent Drezdában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 149343
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Németország
Város: Drezda

Szállás / program részletes leírása



1. nap:
Elutazás Budapestről reggel 6.00 órakor. Kora délután érkezés Pirna városába, mely Drezdától alig 20 km-re, az Elba partján fekvő régi kereskedőváros, nyugalmat árasztó, álmos, bájos óvárossal, szűk utcácskákkal, több százéves polgárházakkal, hangulatos vendéglátóhelyekkel. A város leghíresebb látnivalója, az óváros közepén elterülő egykori piactér, a Marktplatz. A festői tér közepét, a Városháza túlnyomórészt reneszánsz stílusú épülete uralja, kecses barokk tornyán a város két oroszlános címerével. A Markt délnyugati sarkából nyílik a híres látkép, melyet Canaletto 1753-as festménye tett világhírűvé: a Városháza, a csúcsos tetejű reneszánsz polgárház, melyet később Canaletto-háznak neveztek, a magas tetejű Mária-templom gótikus épülete és a háttérben a Várhegyen, a Sonnenstein erődje. Ez a gyönyörű együttes ugyanúgy néz ki ma is, mint 250 éve.

Szálláshely elfoglalása a késő esti órákban Drezda környékén.



2. nap:
Reggeli után Innen utunk Drezdába vezet. Városnézés Szászország fővárosában, mely az európai barokk korszakában élte fénykorát. A II. világháború idején porig rombolt város ma ismét régi fényében tündököl, a történelmi épületeket ismét újjáépítették. Rövid sétát teszünk az Óvárosban. A Színháztéren elsétálunk a világhírű Semperopera és Hofkirche épületei mellett a Brühl teraszon át a Miasszonyunk (Frauenkirche) templomig. A II. világháború idején teljesen lerombolt hatalmas templomot néhány éve építették újjá és ma ismét az Elba menti Drezda egyik legfontosabb jelképe. Sétánk során érintjük a szász fejedelmek és királyok egykori kastélyát, a Residenzschloss-t, majd megtekintjük a fejedelmi menetet ábrázoló reliéfet, mely 25 000 db különleges technikával kiégetett meisseni porcelánból készült.

Fakultatív program keretében megtekinthető a világhírű gyűjteményekkel rendelkező Zwinger palotában a híres drezdai Képtár. A szabadidő alatt egyénileg megtekinthető a porcelángyűjtemény, melyben japán, kínai de főként meisseni porcelánok láthatóak, valamint a matematika és fizika szalon, melyben különböző korszakokból származó tudományos eszközök, órák láthatóak. Szintén a szabadidő alatt látogatható a fegyvertár, ahol XVI-XVII. századi fegyverek, páncélok láthatóak, valamint a Kincstár.

A közös séta után szabadprogram, barangolás a karácsonyi vásárokban, ismerkedés a leghíresebb adventi vásár, a Dresdner Striezelmarkt ünnepi hangulatával. A drezdai óvárosban a Miasszonyunk templo-­ma környékén és a közeli Régi Piac téren cso-­por-­to-­su-­ló romantikus díszítésű bódékból számtalan kereskedő kínálja az ínycsiklandozó finomságokat, hagyományos kézműves ter-­mé-­ke-­ket. Érdemes megkóstolni a forralt borokat és az eredeti drezdai karácsonyi kalácsot, a Christstollent is. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.



3. nap:
Reggeli után látogatás a meissen-i porcelánmanufaktúrában, mely több mint 300 éve működik. A gyárban megtekinthető a világhírű porcelán elkészítése, elképesztő precizitást, pontosságot láthatunk, és különböző trükköket is, melyekkel még egyedibbé varázsolják a termékeket. Mindezek mellett pedig természetesen a gyár 300 éves története is közszemlére kerül. Innen folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak