Körutazások melléklet főoldal

Fekete-erdő, Svájc és a Bódeni-tó

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201399
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Németország
Város: Fekete-erdő, Triberg, Bódeni-tó, Elzász, Colmar, Mainau,

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Németországig, útközben rövid pihenőkkel. Kora este érkezés Ulmba, ahol rövid sétát teszünk az Óvárosban, majd tovább utazunk a tranzitszállásunkra. (1 éj)



2. nap:
Reggelit követően tovább utazunk a Fekete-erdőbe. Első megállónk a kakukkos óráiról elhíresült Triberg. Látogatásunk alkalmával felkeressük a világ legnagyobb kakukkosóráját. Szabadidőben az 1000 órát tartalmazó gyűjtemény is felkereshető. Programunk során Németország legmagasabb vízeséséhez sétálunk. Majd szabadidőt követően tovább utazunk a Fekete erdő gyöngyszeméhez, a Titisee-hez. A Fekete-erdő legnagyobb természetes tavának partján teszünk egy sétát, majd szabadidőben a finom fekete-erdei sonkát és a fekete-erdő tortát is megkóstolhatjuk. Utunkat folytatva hamarosan megérkezünk szállásunkra, amely a Fekete-erdő déli részén található egy hangulatos településen. Szállásfoglalást követően fakultatív vacsorára nyílik lehetőség a szállodában. (4 éj)

3.nap:Reggeli után Svájcba indulunk. Első állomásunk Schaffhausenben, a Rajna vízesés, ahol csónakkal a sziklákhoz, a vízesés közelébe hajózunk. Utunk innen St. Gallenbe vezet, ahol a Világörökség részét képező Apátságot és annak könyvtárát látogatjuk meg. Rövid szabadidőt követően tovább utazunk, hogy a délutánt Zürichben, Svájc legnagyobb városában töltsük. Sétánk során ellátogatunk a Miasszonyunk templomba, ahol Chagall híres festett üvegablakait tekintjük meg. Szabadidőben nyílik lehetőség vacsorázni a városban. Majd visszautazunk a szálásunkra.

4.nap:Fakultatív kirándulás Elzászba. Reggelit követően fakultatív kirándulásra indulunk a különleges elhelyezkedésű Freiburgba. A városban 1000 méter szintkülönbség található, az utcákon csörgedeznek a freiburgi patakocskák, az utcákat, sikátorokat rajnai kavicsokkal díszítették. Rövid szabadprogramot követően a legelzászibbnak tartott francia városba, Colmarba látogatunk, amely a francia királyok kedvelt városa volt egykoron. Történelmi barangolásunk során ellátogatunk a jellegzetes elzászi vöröskőből épült Saint Matthieu templomhoz, majd Colmar jelképéhez a Maison Pfisterhez, mely egy tehetős család birtokában állt már a középkorban és őrizte meg árkádos jellegét a mai napig. Sétánk során a `fejek házát” is láthatjuk. Szabadprogramot követően Elzász egy ékszerdobozát keressük fel, Riquewihrt. A városka hangulatos utcáin sétálva megáll egy kicsit az idő, minden ház a régmúltat idézi. Sétánkat követően fakultatív vacsorára, majd fakultatívborkóstolóra nyílik lehetőség, ahol a kitűnő elzászi borok kerülnek bemutatásra. Kora este visszautazunk a szálláshelyünkre.

5.nap:Reggelit követően fakultatív program keretében Luzernbe utazunk. Egésznapos kirándulásunk alkalmával lehetőségünk nyílik a páratlan panorámát nyújtó Pilátus kilátóra (2132 m) felmenni a világ legmeredekebb fogaskerekűjével és a legdinamikusabb felvonójával. A látvány lenyűgöző, az Alpok gyönyörű hegycsúcsai és a tavak elvarázsolják az idelátogatót. Programunkat Luzern városában kezdjük. A város leghíresebb látnivalója a Kappellebrücke, a fedett fahíd, valamint a gyönyörű házak. Az UNESCO védelme alatt álló helyi nevezetességek megtekintését követően indulunk a csúcsra fogaskerekűvel, felvonóval. A hegyről leérkezvén még hajóra is szállunk. Délután visszautazunk a szálláshelyünkre.

6.nap:Reggelit követően elhagyjuk szállásunkat és a Bodeni-tóhoz utazunk, ott is tó, több ezer virággal borított szigetére, Mainau szigetre látogatunk. A sziget páratlan szépségű virágainak látványát, a gondos rendezésnek és tervezésnek köszönhetően tavasztól őszig élvezhetjük. Szabadidőben lehetőség nyílik étkezésre. Kora délutánig Mainau szigetén maradunk, majd tovább utazunk a tranzitszállásunkra, Salzburg mellé. (1 éj)

7.nap:A mai napon a Salzkammerguti tóvidék festői látványával feltöltődve zárjuk utazásunkat. Reggeli után elutazunk aDachsteinig. Aki szeretne, felvonóval 2100 m magasságba utazhat, majd kb. 25 perces sétát követően elérheti az 5 ujj kilátót, ahol 5 féle perspektívából élvezhetjük a látványt, a környező hegyekre, tavakra. A programot követően hazaindulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak