Körutazások melléklet főoldal

Világörökségek Kelet-Németországban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211437
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Németország
Város: Berlin

Szállás / program részletes leírása




1. nap: Budapest-Berlin

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Utazás az egyesített Németország fővárosába, a hajdani porosz fővárosba. Berlin egyike Európa leglátogatottabb nagyvárosainak. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat Berlin közelében.

2. nap: Berlin
Autóbuszos és gyalogos városnézésünk alkalmával Berlin legfontosabb nevezetességeit keressük fel. Láthatjuk majd többek között a város jelképét a Brandenburgi-kaput, a Reichstag épületét, és természetesen a berlini fal maradványait, a Checkpoint Charlie egykori határátkelővel. Az Alexanderplatz-on a város legmagasabb épületét, a híres Tv tornyot nézzük meg, majd következik a Vörös Városháza, a Nikolai negyed és a Marien templom. Városnéző sétánk után szabadidő. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.
3. nap: Wörlitzi kastély-Wittenberg
Mai programunk az UNESCO Világörökséghez tartozó dessau-wörlitzi kertbirodalom megtekintésével kezdődik, mely az Elba mentén 142 km² területen fekszik. A hatalmas kert tulajdonképpen pompás kastélyokból, templomokból, kápolnákból, és gyönyörű angolkertekből áll. Látogatásunk után folytatjuk utunkat a reformáció fővárosába. Városnézés Luther városában. Luther élete és munkássága a szászországi Wittenbergben teljesedett ki. Ebben a csodaszép városban töltötte élete nagy részét, és 1517. október 31-én itt tűzte ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 pontból álló téziseit, elindítva ezzel a reformációt, a hitújítás mozgalmát. Wittenbergbe érkezve a Vártemplom méltóságteljes épülete, karcsú tornyával azonnal magával ragadja a látogatókat.Városnézésünk után utazás az esti szállásunkra, mely Lipcse közelében lesz.
4. nap: Stolberg-Wernigerode-Quedlinburg
A Harz-hegység mesés tájaira indulunk. Macskaköves utcák, erdők csobogó patakok várnak ránk ezen a legendás vidéken. Első úti célunk Stolberg romantikus, középkori hangulatú kisvárosa. Belvárosi séta az elbűvölő belvárosban, ahol megcsodáljuk a bájos favázas házsorokat, majd folytatjuk utunkat Wernigerode városába. A várost a hegytetőn ülő vár uralja. Szabadidő a favázas házakkal szegélyezett utcákon, hogy a kis üzletek jellegzetes kínálatában elmerülhessünk, majd továbbutazás Quedlinburg festői városába, mely az UNESCO Világörökségek sorába tartozik. Történelme során nagyrészt nők irányították a települést, mely Németország legelső fővárosa és a középkorban virágzó kereskedelmi központja volt. Séta a csodálatos óvárosban, mely hűen megőrizte középkori jellegét, több mint 1300 hagyományos német stílusban épült, favázas házával.

5. nap: Weimar-Erfurt

Türingia tartományába utazunk. A „Klasszikus Weimar” szintén a Világörökség része, a német történelem és kultúra központja. Ez a kelet-német kisváros volt a bölcsője a Bauhaus-mozgalomnak és ez volt az ország első demokratikus fővárosa. Városnézésünk során Liszt Ferenc egykori lakóházát is felkeressük, majd folytatjuk az utazásunkat a Gera folyó partján fekvő Erfurt városába. Városnézés a középkori hangulatú városközpontban, ahol 25 plébániatemplom, 15 kolostor és apátság valamint tíz kápolna tornya emelkedik az ég felé. Ennek köszönhetően a város megkapta a "türingiai Róma" becenevet. Megnézzük a város egyik legérdekesebb látnivalóját a Szatócsok hídját is, középkori favázas házaival, majd a késő délutáni órákban visszautazás a szállásra.
6. nap: Lipcse-Budapest
Városnézés Lipcse belvárosában, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.



FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak