Körutazások melléklet főoldal

Cseh és Szászország csodái

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211438
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Németország
Város: Drezda

Szállás / program részletes leírása




1.nap: Budapest-Telc-Tábor

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről Telcbe. Csehország egyik legszebb történelmi városa, Telc festői kisvárosa, mely a Világörökség része. Telc központjában a híres lábasházak megtekintése, séta a hosszan elnyúló, trapéz alakú főtéren, ahol a gótikus Szent Jakab plébániatemplomot is láthatjuk, illetve megtekintjük Csehország legszebb reneszánsz kastélyát* is. Ezután a husziták egykori fellegvárába, Tábor-ba utazunk. A város XV. századi városfalainak és bástyáinak egy része főleg a belváros északi oldalán máig megmaradt. Séta a hangulatos belváros macskaköves utcáin, ahol csodálatos gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk. Megtekintjük a gótikus Városházát és a Jan Zizka-ról elnevezett gyönyörű főteret, ahol a huszita hadvezér szobrát is láthatjuk. Szállás elfoglalása az esti órákban.

2.nap: Pirna-Drezda
Utazás Pirna városába. A hangulatos Elba-parti várost, Szász-Svájc kapujának is szokták nevezni. Belvárosi séta a régi kereskedőváros, nyugalmat árasztó bájos óvárosában, ahol szűk utcák, több százéves polgárházak és a St. Marienkirche impozáns épülete vár, mely Szászország legfontosabb késő gótikus műemléke. Városnézés Szászország fővárosában, Drezdában. Az álomszerűen szép belváros közepén a szász választófejedelmek és királyok rezidenciájával megmutatkozik a város páratlan bája, melyet minden joggal neveznek az Elba Firenzéjének is. A legfontosabb nevezetességek megtekintése után, lehetőség nyílik a Zwinger meglátogatására. Este visszautazás a szállásra.

3.nap: Pillnitz-Bastei
A mai napunkat az Elba folyón egy hajózással kezdjük, amit Drezdából indulva Pillnitzben fejezünk be. Az Elba völgyében láthatjuk a szőlővel borított dombokat és az egykori főúri villákat. Pillnitzben felfedezzük a híres Pillnitzi Kastélyt és a kertjébe is betekintést nyerünk. A kastély egykoron Erős Ágost és a többi szász uralkodó nyári kikapcsolódását szolgálta. A kastély épületegyüttese és csodás parkja az Elba felé nyíló fogadó lépcsőjének panorámája rengeteg látogatót vonz. A Pillnitzi kastély megtekintése után a Szász-Svájcként emlegetett Basteibe utazunk. Szász-Svájc leggyönyörűbb vidékének, a híres Bástya-körzetnek a felfedezésére indulunk. Kurort Rathennél kell átkelnünk az Elba jobb partjára, hogy közelről megcsodálhassuk a táblás hegyeket és sziklaalakzatokat, amelyek mintegy 200 méterrel magasodnak a folyó fölé. A környék legimpozánsabb, emberi kéz alkotta műemléke a Basteibrücke, egy fantasztikus kőhíd, amely hetvenhat méter hosszan nyúlik el a Mardeltelle völgy fölött. Ehhez az egészen különleges építményhez mintegy 2000 tonna követ használtak fel 1851-es felépítésekor, előtte fahíd állt a helyén, amit a harmincéves háborúban leromboltak.
4.nap: Meissen
Utazás az Elba folyó partján fekvő Meissen városába. A várost a világhírű meisseni porcelán tette híressé, amit több száz évvel ezelőtt itt készítettek. Látogatás az 1710-ben alapított meissen-i porcelánmanufaktúrában. A készítés folyamataival való ismerkedés és a gyönyörű porcelánok megtekintése után hazautazás. Érkezés a késő esti órákban.


FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak