Körutazások melléklet főoldal

Advent Nürnbergben, Rothenburg és Regensburg

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223021
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Németország
Város: Nürnberg

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Passau – Nürnberg (750 km)Indulás a hajnali órákban Szegedről Budapesten, Győrön át. Kora délután érkezünk a Duna, az Inn és az Ilz folyók összefolyásánál fekvő, festői Passauba, mely adventkor meghitt hangulattal ajándékoz meg bennünket. Városnézésünk során sétálunk a Duna-parti promenádon, bemegyünk a Szent István dómba (világ legnagyobb történelmi orgonája), megtekintjük a püspöki rezidenciát, az egyetemet, a Lamberg és Wittelsbach palotákat. Az Angolkisasszonyok templomában első királyunk feleségének, Boldog Gizellának a földi maradványai előtt tisztelgünk. A karácsonyi vásárában forralt bor és igazi bajor gasztronómiai különlegességek várják a látogatót. Estére érünk Nürnberg környéki szálláshelyünkre (2 éj).

2. nap:
Rothenburg ob der Tauber és Nürnberg (220 km)Reggeli után Rothenburg ob der Tauberbe utazunk. E kedves kis településen minden a karácsonyról szól: Német Karácsonyi Múzeum (belépődíjas) és Európa legnagyobb szabású karácsonyi boltja, a Kathe Wohlfahrt. Sétálunk óvárosában, mely teljes épségben őrzi középkori hangulatát, a favázas házak, városfalak és bástyák látványa évszázadokkal repít minket vissza az időben. Szent Jakab katedrálisban megtekintjük Tilman Riemenschneider mester XVI. századi Szent Vér oltárát, majd visszautazunk Nürnbergbe és bejárjuk a Pegnitz folyó két partján elterülő óvárost: császári palota (Kaiserburg), Szent Lőrinc katedrális, Szent Szebaldusz templom, Miasszonyunk katedrális, gótikus városháza, a nürnbergi mesterdalnokok céhének székhelye, Szentlélek ispotály, történelmi fahidak és Albrecht Durer szülőháza. Nürnbergben tartják Európa egyik legrégibb és legnagyobb karácsonyi vásárát, melyhez sajátságos hagyományok társulnak: rézfúvós zenekarok szórakoztatják a nagyérdeműt, a templomokban orgona koncerteket hallgathatunk, főtéren találkozhatunk a Jézuskát (Christkindl) megszemélyesítő leánnyal, és felülhetünk a XVIII. századi városnéző postakocsik valamelyikére. Sötétedés után kigyúlnak Nürnberg esti fényei és a több mint 400 stand ajándékvásárlásra, a híres nürnbergi hármas kolbász savanyú káposztával pedig kóstolásra csábítja az utazót. Szabadidő a városban. Szálláshelyünkre érkezünk.

3. nap:
Nürnberg – Regensburg – Budapest (750 km)Hazafele indulunk. Az UNESCO Világörökség részének nyilvánított Regensburg történelmi belvárosába látogatunk. Gyalogsétánk érinti a XII. századi dunai kőhidat, a rómaiak által emelt városkaput, a püspökséget, a sóházat, Johannes Kepler egykori regensburgi lakóházait. Megnézzük a gótikus régi és a reneszánsz új városházat, a birodalmi gyűlés (Reichstag) egykori helyét és megismerkedünk Habsburg V. Károly és Blomberg Borbála szerelmének történetével. A girbegurba, macskaköves utcácskák, az égig érő középkori lakótornyok, több száz éves Duna-parti fogadók és a polgárházak reneszánsz udvarai érintetlen szépségükkel, patinás hangulatukkal hívogatnak. A Szent Peter katedrális 105 méter magas tornyai meghatározzák a város látképet, felújított középkori pompájában tekintjük meg kívül-belül. Rövid szabadidő után haza indulunk. Linz-Hegyeshalom útvonalon haladunk, rövid pihenőkkel estére érünk Budapestre, majd onnan tovább Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
- ünnepi vacsora
- Belépők
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak