Körutazások melléklet főoldal

Titokzatos Tündérkirály kastélyai Bajorországban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228032
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Németország, Ausztria
Város: Oberammergau, Salzburg, Innsbruck

Szállás / program részletes leírása



Hohenschwangau, Neuschwanstein és Linderhof kastélyai. Zugspitze – aBajor Alpok csúcsa4 nap / 3 éjszaka

1. nap:
Szeged - Budapest – Chiemsee és az Urak szigete hajóval – Innsbruck környéke (750 km) Utazás rövid pihenőkkel. Ausztriát elhagyva érkezünk meg a bajor Alpok legnagyobb tavához, a Chiemsee-hez. Hajóval keressük fel (hajójegy!) a Kanonokok szigetét (Herreninsel), amelynek első kolostorát a X. sz.-ban kalandozó őseink pusztították el. Újjáépített kolostora a XVIII. sz.-ban királyi kastély lett. Az Új Kastélyt viszont II. Lajos építtette a versailles-i mintájára úgy, hogy azokat a termeket is elkészítették, melyek ott a francia forradalom idején elpusztultak. A szökőkutakkal, ápolt kertekkel díszített szigeten tett séta után visszahajózunk a partra, hogy folytassuk az utat a szálláshelyünkre. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre, ahol 3 éjszakán át tartózkodunk.

2. nap:
Zugspitze felvonóval/Garmisch Partenkirchen-Linderhof kastélya–Ettal–Oberammergau (190 km) Megreggelizünk, és ha az időjárás is kegyes hozzánk (rossz időjárás esetén a programnapokat felcserélhetjük), feljutunk a csúcsra! Fogaskerekűvel és felvonóval teszünk egy körutazást Németország legmagasabb hegycsúcsára, a 2963 m magas Zugspitzére (felvonójegy!). Ha ez a rossz idő miatt nem lehetséges, akkor a német Alpok exkluzív üdülőhelyén, Garmisch-Partenkirchen-ben sétálunk: az évezredes múltra visszatekintő város 1937-ben Téli Olimpia, azóta pedig világhírű síversenyek állandó színhelye. Megtekintjük az Olimpiai Stadiont és a lélegzetelállító sáncokat, majd a történelmi belvárosban teszünk sétát: középkori polgárházak, reneszánsz városháza és a St. Martins templom. A napot Linderhofban folytatjuk, ahol II. Lajos egyik mesekastélyát csodálhatjuk meg. Sokak szerint ez a legszebb, mert ez az egyetlen, amit sikerült befejeznie. Parkjában a Vénusz-barlang Wagner Tanhauserének jelenetét idézi. Hivalkodó rokokó pompája és pazar kertje a bajor uralkodók egykori fényűző életének ékes bizonyítéka. A délután folyamán Ettalba utazunk tovább. Az 1330-ban itt alapított templom fontos katolikus zarándokhely, egyházi iskolájában a mai napig szerzetesek oktatnak. A kolostor megtekintése után szabadidő, vásárlási lehetőség a kiváló ettali likőrökből. Napunkat a bajor Alpok gyöngyszemének is mondott festői faluban, Oberammergauban zárjuk. Páratlan színgazdagsággal és ötletességgel kifestett lüftlmalerei házai, fafaragó műhelyei, és az 1633 óta tízévente megrendezett nagyszabású Passiójáték messze földről vonzza a turistákat. Estére szálláshelyünkön pihenjük ki a nap fáradalmait.

3. nap:
Hohenschwangau –Neuschwanstein-Wies–Füssen (260 km) Reggelit követően a „német Disneylandben" mesebeli nap vár ránk, amit Hohenschwangau neogótikus várkastélyában kezdünk. A festői „sétaúton" közelítjük meg a zöld alpesi tájba meseszerűen beilleszkedő Hohenschwangau sárga kastélyát, amely látogatásunk első színhelye lesz. Egy XII. sz.-i eredetű vár romjaira, 1832-től építették újjá. Itt töltötte fiatalságát II. Lajos. Innen megyünk át a wagneri hangulatot idéző, a Pöllat szakadék felett szinte lebegő Neuschwanstein hófehér kastélyához. Lajos álomkastélyát a király udvari díszlettervezője építette. Lenyűgöző a kastély külseje is, belső termei azonban – ahol az egykori germán mondavilág alakjai elevenednek meg – mágikus hatással vannak a látogatóra. A lovagvár II. Lajos és Richard Wagner kapcsolatának „emlékműve”. Értékét lehet vitatni, de mindenképpen látni kell egyszer! Délután Füssenbe megyünk, ahol a Lech-folyó igyekszik a Forgen-tóba, forgalmas utak találkozásánál, már a rómaiak által is védett helyen. A Felsővár, Szt. Magnus templom, a Lant készítők szobra stb. mellett a kanyargós utcák kereskedőházait is megcsodáljuk az óvárosi séta során. Mai programunk zárásaként Wies búcsújáró templomát nézzük meg. A rokokó stílus remeke, jellemző, hogy a világörökségnek is része. Szállásunkra térünk vissza.

4. nap:
Starnbergi-tó hajózás–Berg–Salzburg–Budapest - Szeged (830 km) Felső-Bajorországnak számtalan természeti szépségekben gazdag, rejtett kincse van. A bajor tóvidék egyik gyöngyszeme a Starnbergi-tó. Hajóra szállunk, hogy a fedélzetről csodáljuk meg a tóparti arisztokrata villákat: Sissi gyermekkorának kedvelt helyszínét: Possenhofen kastélyát, hajónkkal elsiklunk a Rózsák szigete mellett (ami Lajos király menedéke volt), látjuk Berg kastélyát, a Thurn-und-Taxis kastélyt, a tutzingi várat stb. Bergben felkeressük II. Lajos rejtélyes halálának helyszínét, amire egy neogótikus kápolna emlékeztet máig bennünket. Ezzel búcsúzunk el a titokzatos Tündérkirálytól és Bajorországtól. Hazautazás a Salzburg-Bécs-Hegyeshalom útvonalon, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd utunkat folytatjuk Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak