Körutazások melléklet főoldal

Német-római császárvárosok- A Rajna és a Mosel völgyében

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 57646
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Németország
Város: Koblenz, Trier

Szállás / program részletes leírása



A Rajna és a Mosel folyó völgye Németország egyik legszebb vidéke. Szokatlanul meredek hegyek szegélyezik a folyók kanyargós útját, melynek mentén lépten-nyomon szőlőültetvények húzódnak. A Rajna-völgyi Loreley-szikla szépségét Heinrich Heine is megénekelte 1823-ban: „Már hűvös az este; a Rajna nyugodtan folydogál; a hegycsúcs sugarasra gyúlt alkonypírban áll. Ott fenn ül – ékszere csillog – a leggyönyörűbb leány; aranyhaja messzire villog aranyfésűje nyomán.” (Szabó Lőrinc fordítása)

Program

1. nap: Budapest – Mannheim környéke (kb. 980 km)
Elutazás Budapestről a reggeli órákban Bécs – Passau – Regensburg – Nürnberg útvonalon, rövid pihenőkkel. Vacsora, szállás Mannheim környékén.

2. nap: Heidelbeg – Speyer – Worms (kb. 220 km)
Városnéző séta HEIDELBERG-ben. Az egykori kelta, később római település érseki, majd a XII. században a Hohenstauf család tulajdonába került. 1386 óta egyetemi központ. Továbbutazás SPEYER városába. A település román stílusú székesegyházának kriptája, a "világ legszebb altemploma”, amely több Német-római császár síremlékét is őrzi. Délután utazás WORMS-ba, ahol számos birodalmi gyűlést tartottak a császárság több mint 900 éves történelme során. Székesegyháza még császári alapítású. Vacsora, szállás Boppardban.

3. nap: Eltz – Trier (kb. 300 km)
Egész napos kirándulás a MOSEL folyó völgyében KOBLENZ-től TRIER-ig. Látogatás ELTZ várában, melyet méltán sorolnak a tíz legjelentősebb német látnivalók közé. A középkori építmény az ország egyik legszebb, leglátványosabb, legromantikusabb vára. TRIER a legrégibb város német földön, Kr. e. 15.-ben Augustus római császár alapította. Római emlékei – túlzás nélkül – egyedülállóak. Városnéző séta: Porta-Nigra (II. században épült, világviszonylatban is a legnagyobb római kapuépítmény), Dóm (Németföld legelső temploma, s egyik legősibb püspöki székesegyháza), Miasszonyunk-temploma (a német gótika első érett alkotása). Az Aula Palatina (a IV. századi császári palota egyetlen fennmaradt épülete) építtetője I. Constantinus császár, a kereszténységet államvallásnak kihirdető uralkodó. Vacsora, szállás Boppardban.

4. nap: Koblenz – Limburg (kb. 300 km)
Délelőtt városnézés a Rajna és a Mosel folyók találkozásánál fekvő, műemlékekben rendkívül gazdag városban, KOBLENZ-ben: Deutsches Eck (a német egység emlékműve), Ehrenbereitstein vára (kilátóteraszáról páratlan a panoráma), a Residenzschloss klasszicista kastély (kívülről). Délután ismerkedés a Lahn melletti LIMBURG, a legszebb német városok egyikének látnivalóival. A kimagasló dómot különös, későromán stílusával először az 1235-ben épült hídról nézzük meg. A város szinte teljesen gerendavázas házakból épült, egész utcák, terek őrzik az építészeti remekműveket. Kell hagyni szabadidőt is a bolyongásra. Limburg felejthetetlen! Vacsora, szállás Boppardban.

5. nap: Kaub – Loreley-szikla – Rüdesheim (kb. 220 km)
Reggeli után hajózás a RAJNA festői szépségű völgyében Boppardból St. Goarshausenbe. A hajózás után kihagyhatatlan a Loreley szikláról a panoráma! A Heine által megénekelt szép, de gonosz tündér emlékét őrzi a hely. A rege szerint a sziklán fésülgette aranyhaját a gonosz tündér és dallal bűvölte a hajósokat, akik itt a vesztükbe rohantak. KAUB a Közép-Rajna vidék egyik legjelentősebb szőlőművelő helye, már a római kor óta. A városka közelében találjuk a folyó közepén emelkedő PFALZ sziklaszirtjét. Pfalzgrafenstein erődjét a XIV. században a pfalzi hercegség létesítette a rajnai vámjog biztosítására. A táj látnivalói közül kiemelkedik RÜDESHEIM kisvárosa. Utolsó megállónk a Niederwald-emlékmű, ahol Germania alakja emlékeztet mindenkit az 1871-ben kiküzdött német egység emlékére. A páratlan panoráma miatt is érdemes itt egy kicsit megpihenni! Vacsora, szállás Mannheim környékén. 

6. nap: Mannheim környéke – Budapest (kb. 980 km)
Az elmúlt napok felülmúlhatatlan élményeivel szívünkben hazautazunk az oda úttal hasonló útvonalon, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a későesti órákban.


UNESCO világörökségek:
- Speyer: Dóm
- Trier: Római kori műemlékek, a Szent Péter Dóm, Miasszonyunk-temploma



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- QBE Prémium utasbiztosítást
 

A részvételi díj nem tartalmazza:
- vacsorához az italt
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját
- 30 – 34 fő indulása esetén 9.100,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyi jellegű kiadások) 
 

Helyszínen fizetendő:
- a belépő-, felvonó- és hajójegyek, valamint a fülhallgató ára (kb. 90,- €)

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 498 utazás 331 879 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak