Körutazások melléklet főoldal

Drezda-Berlin-Potsdam

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 73570
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Németország
Város: Berlin

Szállás / program részletes leírása



1.nap: Budapest-Drezda
A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Mai első úti célunk Szászország fővárosa. Rendszeres pihenőkkel utazunk Drezdáig, amit joggal neveznek az Elba Firenzéjének. Az európai művészetek és kultúra egyik legnagyobb központját gyalogos és buszos városnézés során fedezzük fel: Németország legnagyobb barokk temploma a Frauenkirche, majd a barokk egyik legnagyobb mesterműve után a világhírű Zwinger következik. Az esti órákban szálláshelyünkre utazunk.

2. nap: Spreewald-Potsdam-Berlin
Folytatjuk utunkat a főváros, Berlin felé. Brandenburg tartományba kirándulunk, Lübbenau festői kisvárosába. Látogatás a szorbok lakta lenyűgöző Spreewald vidékén, mely a maga nemében egyedülálló, Európa legszebb természetvédelmi területeihez tartozik. Egy kis „velencei hangulat zöldbe öltöztetve”- ezt kínálja a Spreewald szűk folyamaival és csatornáival, melyek garantáltan lenyűgözik a látogatókat. Spreewald fényét a vízi kirándulások, a folyón való páros kajakozás és az akár 30 fős óriás ladikokkal való csoportos kirándulások adják. Ladikba szállva felejthetetlen élmény és látvány vár itt ránk. A kora délutáni órákban rövid látogatást teszünk Potsdam városában, Brandenburg tartomány fővárosában. Az összesen 500 hektár területet elfoglaló parkokkal és mintegy 150 különböző építészeti alkotással rendelkező város kulturális kincsei, a Sanssouci kastéllyal együtt a Világörökség részét képezik. Az esti órákban elfoglaljuk Berlin környéki szálláshelyünket.

3. nap: Berlin
Finom reggelink után egész napunkat Berlinnek szenteljük. Első lépésként az Alexanderplatzon a város legmagasabb épületét, a híres Tv tornyot megtekintve kezdjük mai túránkat, majd következik a Vörös Városháza, a Nikolai negyed és a Marien templom. Következő állomásunk a Scheunen negyed Európa legszebb Zsinagógájával, majd városnéző sétánkat „Pompák Boulevardján“ folytatjuk. (Múzeum sziget, Berlini Dóm, Zeughaus, Opera, Brandenburgi kapu stb.) A késő délutáni órákban a Gendarmenmarkt és a Potsdamer Platz megtekintése után rövid szabadidő.

4. nap: Berlin
Folytatjuk ismerkedésünket az egyesített Németország fővárosával. Először Friedrichshain-ban az Eastside Gallery-t keressük fel, ami a világ legnagyobb Open-Air-Galériája. Ezt követően rövid látogatás Kreuzberg-ben, a Zsidó Múzeumban, A Mitte negyedbe, Berlin pezsgő központjába érkezve, megtekintjük a Checkpoint Charlie-t, a leghíresebb határátkelőt, majd a városnézés folytatása Tiergarten-ben. (Bellevue Kastély, Reichstag, Regierungsviertel stb.) Mai napunkat Charlottenburgban zárjuk a Harangtorony és a Kastély megtekintésével (Új szárny). Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

5. nap: Berlin-Budapest
Reggeli után búcsút intünk ennek a sokoldalú városnak. Folyamatos utazásunkat rövid pihenőkkel megszakítva Magyarországra a késő esti órákban érkezünk.



FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak