Körutazások melléklet főoldal

ÚJDONSÁG! Stavanger és a Prédikálószék - csoportos dél-norvégiai utazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 174608
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Norvégia
Város: Tromso

Szállás / program részletes leírása



Stavanger Dél-Norvégia legnagyobb városa. Gyönyörű óvárosának fehér faházai a 18-19. században épültek. Csoportos utazásunkon megismerkedünk a hangulatos tengerparti város legszebb látnivalóival, de kalandozunk majd az ország egyik legszebb hegyi útvonalán és hajózunk a Lysefjordban. A kalandvágyók pedig az ország méltán leghíresebb kilátópontja, a Prédikálószék (Preikestolen) megmászásával koronázhatják meg az utazást. Utazásunk a négynapos augusztus 20-ai hosszú hétvégén lesz.

Szállás: Stavanger központjában a Comfort Hotel Square szállodában. A modern, skandináv stílusú hotel tágas szobáiban zuhanyzós fürdőszoba (hajszárítóval, piperecikkekkel), síkképernyős tévé és széf található. A wi-fi kapcsolat a szálloda teljes területén ingyenesen elérhető.

Az út kiemelt értékei:
- Utazás az augusztus 20-ai hosszú hétvégén (egy munkanapot sem érintve)
- Utazás közvetlen Budapest-Stavanger repülőjáratokkal, kényelmes menetrenddel
- Szállás színvonalas belvárosi szállodában
- Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban, lehetőség a Prédikálószék megmászására
- Norvégia egyik kevésbé ismert, különleges szépségű vidéke
- A területet kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Programok:

Augusztus 17., szombat
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal (11:05-13:40) Stavangerbe. Érkezés után buszos transzfer a szállodába, megállóval a "Kardok a sziklában" (Sverd i fjell) emlékműnél. Érkezés után a szobák elfoglalása, majd gyalogos városnézés az óvárosban és a kikötőben.
Szállás Stavanger központjában: Comfort Hotel Square

Augusztus 18., vasárnap
Egész napos szabadidő Stavangerben, vagy fakultatív egész napos buszos kirándulás (80 euró/fő, helyszínen fizetendő; min. 15 fő): barangolás hegyek, fjordok és tavak között Norvégia egyik legszebb útvonalán. A reggelit követően buszra szállunk és délre indulunk. Meglátogatjuk a hangulatos Egersundöt, a színes halászfalut, Sogndalstrandot és Helleren meséket idéző házait. Ebédszünet a terület egyik legszebb fekvésű településén, Flekkefjordban. Délután ellátogatunk a stavangeriek kedvenc strandjára, az Orrestrandára, mely Norvégia leghosszabb homokos partja.
Szállás Stavangerben.

Augusztus 19., hétfő
Egész napos szabadidő Stavangerben, fakultatív programlehetőségekkel (1. vagy 2.):
1. Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban (20 000 Ft/fő): a stavangeri kikötőből indulva egy 3 órás hajókiránduláson fedezzük fel Norvégia egyik leghíresebb fjordját. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, majd a fjordban a "csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést és a 604 méter magas Prédikálószéket alulról.
2. Fakultatív hajókirándulás és a Prédikálószék megmászása (30 000 Ft/fő, min. 10 fő): a norvégok imádnak túrázni - hódoljunk hát mi is a nemes szenvedélynek! A hajókirándulás végén, de még a Stavangerbe való visszaérkezés előtt kiszállunk a fjordparti Oanesben, ahonnan egy rövid buszos transzferrel jutunk el a Prédikálószékre vezető túraútvonal kiindulópontjához. Innen 2-2,5 óra alatt érjük el a 600 méterrel a Lysefjord fölé magasodó szögletes gránitsziklát. Lógassuk le lábunkat a pereméről (ha merjük) és gyönyörködjünk a fenséges kilátásban - tiszta időben a fjord legvégéig is elláthatunk! Miután kipihentük magunkat és a kötelező szelfik is elkészültek, busszal és kompon utazunk vissza Stavangerbe. (Megjegyzés: a mászás közepesen megterhelő, csak jó fizikai állapotúak részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.) Szállás Stavangerben.

Augusztus 20., kedd
Délelőtt ellátogatunk az Olajmúzeumba, amely az Északi-tengeri olajkitermelés történetét és módszereit mutatja be. Délben buszos transzfer a repülőtérre, majd hazautazás közvetlen járattal (14:15-16:45) Budapestre.
 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Repülőjegy Budapest-Stavanger útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
- Utasonként egy kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
- Szállás három éjszakára központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
- Bőséges skandináv büféreggeli
- Városnézés Stavangerben és az Olajmúzeum meglátogatása
- Transzferek és a programban szereplő belépőjegyek
- Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig

Az ár nem tartalmazza:
- Repülőtéri illetékek
- Útlemondási biztosítás (választható): 1,7 %
- baleset-betegség-poggyász biztosítás
- foglalási díj

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak