Körutazások melléklet főoldal

Norvég fjordok és fjellek: hanza stílusú házak, gleccsermezők, fjordok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 213625
Indulás dátuma:2024.08.29. (Cs)
Időtartam:8 nap/7 éj
Ár:  557 900 Ft / fő (akciós alapár)
Teljes ár:  557 900 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Norvégia
Város: Oslo

Szállás / program részletes leírása



Tekintse meg 2018-as kedvezményeinket, melyek az egész évre vonatkoznak! 
- 8%-os előfoglalási kedvezmény 2018 március 31-ig jelentkező utasaink részére!
- 7% előfoglalási kedvezmény egész évben az indulási időpontot 70 nappal megelőző foglalás esetén
- 6% kedvezmény 18 év alatti és 60 év feletti utasainknak katalógus áron történő foglalás esetén
- ingyenes parkolás a Ferihegyi repülőtérnél minden 400 000 Ft-ot meghaladó megrendelés esetén
A kedvezmények 40% előleg befizetése esetén vehetők igénybe. A kedvezmények összevonása és utólagos érvényesítése nem lehetséges.

Utazás időtartama: 8 nap/7 éj

Utazás: a Norwegian Airlines közvetlen járatával

Elhelyezés: tipikus skandináv, 3-4*-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: reggeli, vacsora felár ellenében kérhető

Menetrend
Budapest-Oslo 12,00-14,30
Oslo-Budapest 18,55-20,45

Program
1. nap: Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, érkezés Osloba.
Transzfer a repülőtérről a szállodába, közben informatív városnézés. Oslo nem büszkélkedhet jelentősebb műemlékekkel és nevezetességekkel, mégis hangulatos, mondhatni: emberléptékű város, olyan, ahol szívesen sétál, gyalogol az ember. Már csak azért is, mert a főváros területének nagy részét erdő borítja. Számos, megtekintésre érdemes múzeuma, építészeti műemléke fákkal körülvéve többnyire a belvárosban található, és gyalogszerrel is könnyen elérhető. Szállásunk elfoglalása.

2. nap: Reggeli a hotelben, szabad program, majd indulás buszunkkal Geilo városának térségébe, szállás.

3. nap: A reggelit követően átkelés a Vöringfoss vízeséshez, amely a legnagyobb az országban, majd kisebb kitérővel a Tvindenfossen vízesést is megtekintjük. Folytatva utunkat átkelés Norvégia leghosszabb függőhídján, a Hardenger-hídon, utazás Bergenbe. Fenséges vízesések, buja zöld növényzet, kristálytiszta levegő, apró színes faházikók, virágokkal teli parkok és napsütés hajnaltól éjszakáig. A Skandináv-félsziget varázslatos városa Bergen, a norvég település számos emlékezetes látnivalóval várja vendégeit. A zegzugosan kanyargó, macskaköves utcák, a fából készült, választékos lakberendezői ízlésről tanúskodó házak, a szökőkutakkal teli, gondozott parkok azonban még záporok idején is sétára csábítanak. Városnézés csoportkísérőnkkel, majd a szállás elfoglalása.

4. nap: Reggeli után újabb kört teszünk Bergenben. A város központi része a Bryggen, azaz a rakpart. Az itt sorakozó színes, csúcsos oromzatú, hanza stílusban épült fa házikók az UNESCO Világörökségéhez tartoznak. Különleges élmény sétálgatni közöttük, hiszen a szűk átjárókat nem kő, hanem hajópadló fedi. A haragoszöld, jéghideg tenger partján minden nap van halpiac. A tenger friss gyümölcsei rákok és kagylók közül válogathatunk, s akinek kedve van, megkóstolhatja a nyers lazacos szendvicset vagy a füstölt bálnahúst is. Délután kompátkelés a Világ leghosszabb és legmélyebb fjordján, a Sogne-fjordon. Szállásunk a Jostedalsbreen gleccsermező közelében lesz.

5. nap: Az egész napot a vidék felfedezésének szenteljük. Elsőként a gleccsermezőt fedezzük fel, majd következik a Geiranger fjord, a világ talán legimpozánsabb fjordja, amelyet Norvégia ékszerének is neveznek. Csaknem 16 kilométer hosszan kacskaringózik a szárazföld belsejébe a More ag Romsdal-hegység 2000 méter magas vonulatai között egészen Geiranger pici városáig. Egy órás hajókázás Geirangerből Hellesyltbe. Ezt követően folytatjuk utunkat Alesund városába, amely 2009-benelnyerte a legszebb norvég város címet. Szállásunk is a városban lesz.

6. nap: Délelőtt sétálunk Alesund városában majd autóbusszal felmegyünk a város fölé magasodó dombra, ahonnan a város és környékének, a fjordnak a panorámájában gyönyörködünk. Tovább buszozunk meseszép tájakon Favangba, hogy éjszakánkat is hasonló helyen töltsük a térségben.

7. nap: Kora reggel indulunk Lillehammer városába, ahol az olimpiai műlesikló sáncnál kezdjük a programunkat. Kis szerencsével, ha az időjárás is megengedi, székes felvonóval felmegyünk a pálya tetejére gyönyörködni a táj szépségében. Innen a Norvégia legrégebbi és legnagyobb skanzenjébe folytatjuk programunkat, ahol lesz részünk látnivalókban, sok információban és nevetésben is (ezekről a skanzen személyzete gondoskodik). Utunkat Oslóofelé folytatjuk, ahol az éjszakát töltjük.

8. nap: Menetrend függvényében hazautazás.

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak