Körutazások melléklet főoldal

A mesés norvég fjordok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227897
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Norvégia
Város: Lillehammer, Lom, Geiranger, Førde, Bergen

Szállás / program részletes leírása



A fjordok országa, Norvégia lenyűgöző terület, de nem csak a fantasztikus képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és Skandinávia leghangulatosabb városai mind sokat hozzáadnak ahhoz, hogy egy norvégiai utazás tanulságos és életre szóló élmény legyen. Ezen a csoportos, magyar idegenvezetésű körutazásunkon számos fjord és izgalmas város mellett a magyar utazók által kevéssé ismert "norvég riviérát" is bejárjuk. Az érdeklődők egy fakultatív hajókirándulás keretében a gyönyörű Lysefjordot is megcsodálhatják, a kalandvágyók pedig az ország méltán leghíresebb kilátópontja, a Prédikálószék (Preikestolen) megmászásával koronázhatják meg az utazást.


Az út kiemelt értékei:

  • Az ország természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató rendkívül gazdag, mégis kényelmes program
  • Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban, lehetőség a Prédikálószék megmászására
  • Utazás Norvégiába közvetlen repülőjárattal, kényelmes menetrenddel
  • Színvonalas három- és négycsillagos, központi elhelyezkedésű szálláshelyek
  • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Az ár minden, a programban szereplő látnivaló költségeit és egy vacsorát is tartalmaz


Programok:

Augusztus 11., vasárnap
Elutazás Budapestről a Norwegian közvetlen járatával (10:00-12:30) Oslóba. Érkezés után ellátogatunk a szép fekvésű Lillehammerbe, mely az 1994-es téli olimpiai játékok helyszíneként ismert, majd utazás a Rondane-hegységbe, ahol első éjszakánkat töltjük.
Szállás és vacsora Høvringenben: Høvringen Fjellstue***

Augusztus 12., hétfő
Reggeli után átutazunk a Valdres-fennsík festői tájain, megállóval Lom látványos árboctemplománál, amely az ország egyik legrégibbje. Ezután hegyi szerpentineken kanyarogva érjük el a Flydalsjuvet kilátópontot, pazar kilátással a leghíresebb fjordra, a Geirangerre. Szabadidő a fjordnak nevet adó hangulatos faluban, majd továbbutazás Loenbe. Fakultatív programlehetőség: Loen Skylift (24 000 Ft/fő): a loeni égi felvonó panorámás felvonókabinjai 0 méterről 1011 méterre, a fjordot ölelő Hoven hegy tetejére juttatják fel a látogatót nem egészen 7 perc alatt. A Nordfjord és az azt körülölelő hófödte hegyek a tengerszinttől is látványosak, de igazi pompájukat kékestetői magasságból mutatják meg.
Szállás Sogndalban vízparti szállodában: Quality Hotel Sogndal****

Augusztus 13., kedd
Indulás után átkelünk komppal a fjordok királyán, a Sognén, mely az országban a leghosszabb és legmélyebb, majd ellátogatunk az "örök ifjúság forrásaként" is ismert Tvindefossen zuhataghoz. Délután megérkezünk Bergenbe, az "esernyők városába", ahol gyalogosan ismerkedünk meg a Bryggen színes parti házaival (Világörökségi helyszín) és a halpiaccal, de a Fløibanen siklón felkapaszkodva a Fløyen hegyéről madártávlatból is megcsodáljuk a várost és környezetét.
Szállás Bergen központjában: Comfort Hotel Bergen***

Augusztus 14., szerda
Kalandozás a Bergen és Stavanger közti vidéken: meglátogatjuk Norvégia egyik leghíresebb és legszebb vízesését, a 182 méteres Vøringsfossent, melyet egy 2020-ban megnyitott lépcsős gyaloghídról még közelebbről megcsodálhatunk. Délután a Hardanger-fjord partja mentén utazunk, megállóval a fjord déli végén található Oddában és a Låtefossen zuhatagánál is.
Szállás Stavanger központjában két éjszakára: Clarion Hotel Stavanger****

Augusztus 15., csütörtök
Egész napos szabadidő Stavangerben, fakultatív programlehetőségekkel:
1. Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban (80 euró/fő, helyszínen fizetendő): a stavangeri kikötőből indulva egy 3 órás hajókiránduláson fedezzük fel Norvégia egyik leghíresebb fjordját. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, majd már a fjordban a "csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést és a 604 méter magas Prédikálószéket alulról.
2. A Prédikálószék megmászása (40 euró/fő, helyszínen fizetendő): a norvégok imádnak túrázni - hódoljunk hát mi is a nemes szenvedélynek! A hajókirándulás végén, de még a Stavangerbe való visszaérkezés előtt kiszállunk a fjordparti Forsandban, ahonnan egy rövid buszos transzferrel jutunk el a Prédikálószékre vezető túraútvonal kiindulópontjához. Innen szép környezetben 2-2,5 óra alatt érjük el a 600 méterrel a Lysefjord fölé magasodó négyszögletű gránitsziklát. Lógassuk le lábunkat a pereméről (ha merjük) és gyönyörködjünk a fenséges kilátásban - tiszta időben a fjord legvégéig is elláthatunk! Miután kipihentük magunkat és a kötelező szelfik is elkészültek, busszal utazunk vissza Stavangerbe, érintve a világ leghosszabb, több mint 14 km-es tenger alatti közúti alagútját.
(Megjegyzés: a mászás közepesen megterhelő, részben sziklás terepen. A program csak jó fizikai állapotú, gyakorlott túrázók részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.)
Szállás Stavangerben.

Augusztus 16., péntek
Reggel Stavangerben meglátogatjuk a "Kardok a sziklában" (Sverd i fjell) emlékművet, majd a helyiek kedvenc strandját, a homokos Orrestrandát. Hegyek, zárt fjordok és tavak között kanyarogva, Norvégia egyik leglátványosabb útvonalán keresztül érkezünk meg a déli országrész központjába, Kristiansandba, megállóval Egersundben és a hangulatos Flekkefjordban is. A szállás elfoglalása után teszünk egy sétát a sakktábla alaprajzú belvárosban.
Szállás Kristiansand központjában: Clarion Hotel Ernst****

Augusztus 17., szombat
Délelőtt elhagyjuk Kristiansandot és ellátogatunk Grimstadba, az egyik legfestőibb dél-norvégiai "fehér városba", ahol sétálunk egyet a kikötő környékén. Ezután célba vesszük az ország legrégibb városát, a 9. században alapított Tønsberget, végül elmegyünk a "világ végéig" (Verdens Ende), az Oslofjord bejáratánál található festői sziklás tengerfokig. A nap végén megérkezünk a norvég fővárosba.
Szállás Oslo központjában: Clarion Hotel The Hub****

Augusztus 18., vasárnap
Utolsó napunkon gyalogosan ismerjük meg Oslo látnivalóit: felsétálunk az Operaház tetejére, majd ellátogatunk a Nobel-békedíj átadásának helyszínéhez, a Városházához, a parlament épületéhez és a királyi palotához is. Délután megtekintjük a Vigeland-park különleges szobrait, majd elutazás az oslói repülőtérre, és hazautazás a Norwegian közvetlen járatával (18:25-20:45) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55×40×23 cm) oda-vissza
  • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
  • Szállás hét éjszakára három- és négycsillagos szállodákban, kétágyas szobákban
  • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
  • Vacsora az első este
  • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • A programban szereplő belépőjegyek

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj: 25 euró/fő (a helyszínen fizetendő)


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55×40×23 cm) oda-vissza
  • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
  • Szállás hét éjszakára három- és négycsillagos szállodákban, kétágyas szobákban
  • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
  • Vacsora az első este
  • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • A programban szereplő belépőjegyek


Külön fizetendő:
  • Ajánlott szervizdíj: 25 euró/fő (a helyszínen fizetendő)
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak