Körutazások melléklet főoldal

Bergen és a norvég fjordok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 44176
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Norvégia
Város: Bergen, Gudvangen

Szállás / program részletes leírása



Bergen sokak szerint Skandinávia legszebb városa, melynek színes rakparti házai a norvég mesék csodás világát idézik. Napjainkban a pezsgő kulturális életű, hangulatos Bergen a nyugati fjordvidék központja is, ahonnan könnyen elérhetőek a legszebb fjordok is. Ezen a magyar idegenvezetésű csoportos utazásunkon mind Bergennel, mind a fjordokkal közelebbi barátságot kötünk: sétálunk majd a halpiacon és a kikötőben, siklóval felkapaszkodunk a Fløyen hegyére, de látunk gyönyörű vízeséseket a Hardanger-fjord vidékén, utazunk a mesébe illő norvég hegyek között és egy hajókiránduláson is részt veszünk. Némi szerencsével esténként a sarki fény játékában is gyönyörködhetünk majd.

Szállás Bergen központjában a Zander K Hotel 4*-ban. A modern designer hotelnek saját étterme és fitneszterme van. A szobák mindegyikében zuhanyzós fürdőszoba (hajszárítóval, piperecikkekkel), síkképernyős tévé és íróasztal található. A wi-fi kapcsolat a szálloda teljes területén ingyenesen elérhető.
 

Az út kiemelt értékei:

  • Utazás közvetlen Budapest-Bergen repülőjáratokkal
  • Szállás kiváló négycsillagos, központi elhelyezkedésű szállodában
  • Gazdag program Nyugat-Norvégia kulturális és természeti látnivalóinak széleskörű bemutatására
  • Érintett UNESCO Világörökségi helyszínek: Bryggen (Bergen rakpartja), Nærøy-fjord
  • Hajókirándulás a fjordokban
  • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Programok:

Október 7., vasárnap
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával (06:30-09:15) Bergenbe. Érkezés után buszos transzfer a repülőtérről a városközpontba, ahol gyalogosan ismerkedünk meg a főbb látnivalókkal: a Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére és madártávlatból is megcsodáljuk a gyönyörű fekvésű várost, de megtekintjük a 12. századi katedrálist, a Mária-templomot, sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között is. Délután a szobák elfoglalása Zander K Hotel 4*-ban; este szabadidő.
Szállás Bergenben.

Október 8., hétfő
Szabadidő Bergenben, vagy fakultatív egész napos kirándulás a Hardanger-fjordhoz (70 euró/fő, helyszínen fizetendő): ezen a napon a Hardanger-fjord festői vidékét látogatjuk meg egy buszos kirándulás keretében. Első megállónk a különleges Skjervfossen vízesésnél lesz. Ezt követően átkelünk a Hardanger-hídon, mely alig 5 éve készült el és Norvégia leghosszabb függőhídja. Rövid időre megállunk Eidfjord városka kikötőjénél, majd továbbutazunk az ország egyik leglátványosabb vízeséséhez, a 182 méteres Vøringsfossenhez. Délután a Hardanger-fjord parti útján keresztül utazunk vissza bergeni bázisunkra, de rövid időre megállunk a Steindalsfossen vízesésnél is, amelynek különlegességét az adja, hogy megázás nélkül besétálhatunk a vízfüggöny mögé.
Szállás Bergenben.

Október 9., kedd
Egész napos buszos kirándulás a fjordokban. Első megállónk a magas hegyek ölelésében található Gudvangen. Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordon (15 000 Ft/fő): Gudvangenben hajóra szállva a Sogne-fjord mellékágain, a Nærøy- és Aurlands-fjordon (Világörökségi helyszín) kb. 2 óra alatt végighajózva érjük el Flåmot; az 1700 méteres hegyek között húzódó fjord helyenként csak 250 méter széles. Megérkezés után szabadidő a hangulatos Flåmban. Délután egy hegyi szerpentinúton felkapaszkodva érjük el a Stegastein kilátópontot, amely az Aurlands-fjord szintje felett 650 méterre magasodik, fenséges látványt kínálva. Ezt követően visszautazunk Bergenbe, rövid megállóval a hegyvidéki Vossban.
Szállás Bergenben.

Október 10., szerda
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából; transzfer a bergeni repülőtérre. Hazautazás a Wizz Air közvetlen járatával (09:50-12:35) Budapestre.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Repülőjegy Budapest-Bergen útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
  • Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) oda-vissza
  • Szállás három éjszakára Bergenben négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
  • Gazdag választékú skandináv büféreggeli
  • Városnézés Bergenben és egész napos kirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjord vidékén
  • A programban szereplő belépőjegyek
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Az ár nem tartalmazza:
  • Repülőtéri illeték: 39 000 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítás (választható): 1,7 %

 

Fakultatív programok:

  • Fakultatív egész napos kirándulás a Hardanger-fjordhoz 70 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
  • Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és az Aurlands-fjordon 15.000 Ft/fő
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak