Körutazások melléklet főoldal

Olaszországi nagykörutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 155188
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Firenze, Nápoly, Róma, Capri

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Ferrara (800 km)Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba többszöri pihenőkkel, étkezési lehe­tőséggel, majd Ferrara környékére, első szálláshelyünkre érkezünk. El­fogyasztjuk vacsoránkat.

2. nap:
A Mediciek városa – Firenze (300 km)Megreggelizünk, majd Firenzébe a Mediciek városába utazunk. A nagyvárosi forgalmat elkerülve, még időben vonatra pattanunk, hogy Firenze szívébe „megállás nélkül” érkezzünk (vonatjegy!) Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismer­kedünk a középkori várossal: Santa Croce, Dóm, Giotto Campaniléje, a Palazzo Vecchio (a városi magiszt­rátus épülete), a Ponte Vecchio (a város középkori hídja kereskedők üzleteivel) séta a Mediciek szép­séges belvárosában, séta az Arno partján. Érdeklődő utasaink egyé­nileg látogatást tehetnek a Palazzo Pittiben. Vacsora és szállás Chian­cianóban.

3. nap:
Róma és a Vatikán (170 km)A mai napon Itália fővárosába, Ró­mába utazunk. Az Örök Város neve­zetességei közül elsőként a Vatikán látnivalóival ismerkedünk: Szent Péter tér a Bazilikával, a Vatikán Múzeum, mely magába foglalja a Sixtus Kápolnát Michelangelo zse­niális mennyezet freskósorozatával. A nap hátralévő részében az antik Róma építészetének remekműveit keressük fel: Forum Romanum, Co­losseum. A mai és a holnapi napon szállásunk Rómában lesz, vacsorá­val.

4. nap:
Római séták (10 km)Reggeli után sétálunk Róma gyö­nyörű útjain, terein, szökőkútjai, beszélő kövei között. Láthatjuk az utódok számára megőrzött temp­lomait, palotáit, művészi szobrait: Viktor Emánuel emlékmű, Colonna tér a Hadrianus oszloppal, Pant­heon, Trevi kút, Spanyol lépcső, a Corso, Michelangelo tér Marcus Aurelius bronz lovas szobrával és névadó zseniális térkialakításával, a San Pietro in Vincoli templom Mi­chelangelo Mózes szobrával, a Tra­ianus fórum, az il Gesu mind-mind a történelmi belvárosban várják a látogatót. A nap végén érdemes ellátogatni a Corso északi végében található Pincio dombjára is.

5. nap:
Nápoly, Pompei és Sorrento (280 km)Reggeli után Nápoly felé vesszük utunkat. Rövid városnézés során megtekintjük a Castel Nuovo XIII. századi erődítményét, a Bourbon időkben épült királyi palotát, a Népgyűlés terét a Paolai Szent Fe­renc templommal. A térről ragyogó rálátás nyílik a mindig nyüzsgő nápolyi kikötőre. Belvárosi sétán­kat a San Carlo királyi színház és operaház, valamint a Galleria Umberto századfordulós bevásár­ló-csarnokának megtekintésével zárjuk. A Nápoly melletti „holdbéli” tájon utazunk tovább a Pozzuoli fölé emelkedő Solfatara fortyogó kráte­rei mellett, melyekből ma is kéngőz száll fel. E pokoli táj alatt a legde­rűsebb tenger mosolyog! Utunkat folytatjuk, Pompei-be az elteme­tett városba utazunk. A város úgy került újra a napvilágra, ahogyan a borzalom napján élete félbesza­kadt. Feltárulnak előttünk a hajdani polgárok házai, pékműhelyei, für­dői. Sorrento környékén elfoglaljuk szálláshelyünket, ahol vacsorával várnak bennünket.

6. nap:
Capri-sziget hajóval (50 km)Ezen a napon fakultatív ajánla­tunk: hajóval kirándulunk Capri szigetére. A sziget kikötőjéből mini­busszal jutunk Anacapriba. Itt talál­ható a sziget legszebb kilátópontja a Monte Solaro és Axel Munthe pá­ratlan fekvésű római stílusú villája is. Szabad idő és ebédelési lehető­ség a festői Anacapri városkában. Majd innen kisbusszal leereszked­ve a sziget déli részén Capri városát keressük fel, melynek csodálatos parkja az Augustus kert nevet vi­seli. Az egész szigetet virágzó le­ánderek, különleges mediterrán növények, dús vegetáció jellemzi. Időjárástól függően lehetőség van strandolásra vagy kishajóval a szi­get körbehajózására is, mely teljes képet ad a sziget minden oldalá­ról (helyszínen fizetendő). Estére visszahajózunk Sorrentóba. Szál­láshelyünkre utazva vacsora várja utasainkat.

7. nap:
Orvieto – Itália csodája és Tivoli vízesései (700 km)Reggeli után indulunk Orvietóba. A város „Itália csodája”: a szikla­tetőre épült városban Olaszország egyik legszebb katedrálisát láthat­juk, melynek belső terében Luca Signorelli lebilincselő Utolsó Ítélet freskósorozatát tekinthetjük meg. A középkori hangulatú belváros utcácskái és a városi park kilátó­teraszairól feltárulkozó umbriai táj képe elvarázsolják a látogatót. Or­vieto megtekintése előtt megállunk a Róma környéki Tivoliban, ahol a Villa d’ Este palotát és a hozzá tar­tozó káprázatos reneszánsz parkot tekintjük meg, melyben vízesések, csobogók, szökőkutak százai ontják vizüket a park ösvényei, szobrai, mesterséges barlangjai között. Va­csoránk és szállásunk Ferrara kör­nyékén lesz.

8. nap:
Ferrara – Udine – Budapest – Szeged (800 km)Elfogyasztjuk reggelinket, majd Szlovénián keresztül hazafelé vesz­szük utunkat. Folyamatos utazás pihenőkkel, ebédelési lehetőséggel. Érkezés Tornyiszenmiklóson ke­resztül Budapestre az esti órákban, majd utazunk tovább Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak