Körutazások melléklet főoldal

A Vezúvtól az amalfi partokig - repülővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 155190
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Nápoly, Amalfi, Sorrento, Capri

Szállás / program részletes leírása



Duino kastélya, Caserta, Capri, Sorrento, Positano, Ravello, Ferrara5 nap / 4 éjszaka

1. nap:
Szeged-Budapest-Duino kastélya-Ferrara (810 km) Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Olaszországba. Útközben rövid pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű Duino kastélynál, mely 400 éve a Della Torre olasz család tulajdonában van. Meglátogatjuk pompás kertjét és a kastélyba is betekintünk. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezte tengerre. Megérkezés az esti órákban Ferrara környéki szálláshelyünkre.

2. nap:
Ferrara és a Sorrentoi-félsziget (670 km) Kora reggel indulunk Nápoly és a Sorrentói-félsziget felé. Útközben Ferrarába, az Este-hercegség egykori székhelyére tekintünk be. Gyalogosan sétálunk a hangulatos óváros látnivalói között: Estense palota (középkori, vizesárokkal körülvett téglavár), a katedrális (a legszebb középkori templomok egyike), a Városháza, a Casa dei Diamanti (’Gyémántház’). Utunkat folytatva az Appenninek hegyvonulatán áthaladva a késő délutáni órákban érkezünk a Sorrentói-félszigethez, ahol szállásunk lesz. (4 éjszaka). Repülős utasaink részére transzfer a szállodába, találkozás az autóbuszos csoporttal.

3. nap:
Pompei és a Vezúv krátere! Nápolyban sétálunk… (90 km) A mai napon Pompeibe, az eltemetett városba utazunk. A város úgy került újra a felszínre, ahogyan a borzalom napján élete félbeszakadt. Feltárulnak előttünk a hajdani polgárok házai, pékműhelyei és fürdői. A Vezúv lankáin, a Nemzeti Park területén utazunk, hangulatos szőlő és olíva ültetvények között a Vezúv kráteréhez. Buszunkkal egészen az 1000 m-en fekvő parkolóig utazunk, ahol helyi kisbuszokba átülve (helyszínen fizetendő!) érkezünk a kráter alatti parkolóba. Csodaszép kilátásban lehet részünk, mely során láthatjuk az egykoron hömpölygő megszilárdult láva folyamokat és feledhetetlen látványban lehet részünk a nápolyi öbölre. A bátrabbak innen kb. 300 m sétával eljuthatnak a kráter széléig. Az egykor dübörgő, tűzköveket dobáló óriás ma hallgat. Kialudt volna, vagy csak csendesen pihen? Erre a kérdésre a vulkanológusok sem tudják a biztos választ. A kráter meghódítása után megpihenünk egy finom ebéd lehetőségére (helyszínen fizetendő) majd Nápoly belvárosába utazunk, ahol városnézésünk során megtekintjük a Castel Nuovo XIII. századi erődítményét, a Bourbon időkben épült királyi palotát, a Népgyűlés terét a Paolai Szent Ferenc templommal. A térről ragyogó rálátás nyílik a mindig nyüzsgő nápolyi kikötőre. Belvárosi sétánkat a San Carlo királyi színház és operaház, valamint a Galleria Umberto századfordulós bevásárló csarnokának megtekintésével zárjuk. Visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap:
Capri sziget és a Kék barlang (80 km) Reggeli, majd szabadidő. Fakultatív ajánlatunk: Sorrento kikötőjéből komphajóval indulunk Capri-szigetére, egész napos túrára. A sziget kikötőjéből minibusszal jutunk Anacapriba. Itt található a sziget legszebb kilátópontja a Monte Solaro, és Axel Munthe páratlan fekvésű római stílusú villája is. Szabad idő és ebédelési lehetőség a festői Anacapri városkában. Majd innen kisbusszal leereszkedve a sziget déli részén Capri városát keressük fel, melynek csodálatos parkja az Augustus kert nevet viseli. Az egész szigetet virágzó leánderek, különleges mediterrán növények, dús vegetáció jellemzi. Időjárástól függően lehetőség van strandolásra, vagy kishajóval a sziget körbehajózására is, mely teljes képet ad a sziget minden oldaláról (helyszínen fizetendő). Estére visszahajózunk Sorrentóba. Szálláshelyünkre utazva vacsora várja utasainkat.

5. nap:
Sorrento, Positano, Amalfi hajóval és Ravello (90 km) Reggeli után akár egész napját szabad programmal töltheti. Fakultatív ajánlatunk: Egész napos kirándulásra indulunk autóbusszal és hajóval, helyi idegenvezető kíséretében. Utunk során keresztben kelünk át a félszigeten, hogy annak déli, Salerno felőli oldalára jussunk. A félsziget déli oldalán Positano városkáig húzódó partszakasz az UNESCO Világörökség része, Itáliának talán legszebb panorámaútja. Positano festői látványt nyújt az égbenyúló sziklafalak között, a tenger felett lépcsőzetesen épült mediterrán házaival, rózsalugasaival. Rövid sétát teszünk Positanóban, majd hajóval utazunk tovább az egykor Európa-hírű tengeri nagyhatalom, az Amalfi Köztársaság központja felé. A hajóról láthatjuk a szédítően magas sziklafalakat, a sziklák közé épült Amalfi panorámáját festői házaival. Partraszállásunk után megtekintjük a Dómot (árkádos előcsarnokához lépcsősor vezet), a XII.sz-i harangtornyot. Szabadidőben ki-ki sétálhat a hangulatos, szűk utcácskákon, fürödhet az apró szemcsés partszakaszon. Utunkat a késő délutáni órákban autóbusszal folytatjuk Ravello felé. Sétát teszünk az elbűvölő városkában, ahonnan élvezhetjük a salernói öbölre nyíló panorámát. Vacsoraidőre szálláshelyünkre érkezünk. Vacsorát követően fakultatív programot ajánlunk a búcsú estére: tartson velünk a kivilágított Sorrento belvárosába. Autóbuszunkkal Sorrentoba igyekszünk, ahol sétálunk Sorrento esti fényeiben gyönyörködve hangulatos utcáin, terein. Szabadidőben lehetőség nyílik egy hangulatos bárban megízlelni a limoncellót, leülni egy csésze ristrettóra. Szálláshelyünkre térünk vissza.

6. nap:
Caserta kastélya – Ferrara (környéke) (660 km) Reggeli után autópályán Nápoly felé indulunk, majd Caserta egykori királyi palotáját és annak gyönyörű kertjét látogatjuk meg. A XVIII. században versailles-i mintára épült barokk kastély és kert számtalan építészeti látványossággal bűvöli el az idelátogatót. A kastély termeiben tett látogatásunk után, gyönyörű kertjében sétálunk látványos szökőkútjai között. Utunkat megállókkal folytatjuk hazafelé. Szállásunk Ferrara környékén lesz. Repülős utasaink reggel elköszönnek a buszos csoporttól, menetrendtől függően transzfer a nápolyi repülőtérre, hazautazás Budapestre.

7. nap:
Vicenza–Udine–Budapest–Szeged (810 km) Kora reggel indulunk tovább, Vicenzát keressük fel. Aligha találhatunk még egy várost, melynek arculata oly mértékben fejezi ki egy művész elgondolásait, mint Vicenza Palladióét. Meglátogatjuk leghíresebb épületét a Villa Rotondát, mely ókori római villák hangulatát idézi. Sétálunk festői kertjében. A belvárosban megtekintjük Vicenza szimbólumát a Basilicát, Európa egyik legrégibb fedett színházát, a Teatro Olimpico-t, majd végigsétálunk a város reprezentatív útján, a Corso Palladión. Gyönyörködünk Palladio építészeti remekműveiben. Vicenzából Udine felé indulunk, majd Szlovénián (Tornyiszentmiklós határátkelő) keresztül utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak