Körutazások melléklet főoldal

Karnevál Velencében /3 nap

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 155233
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Olaszország
Város: Velence

Szállás / program részletes leírása



Karnevál a kalmárok városában3 nap / 1 éjszakaVelence, a több, mint ezeréves, vízre épült város, mely felett átvonultak a történelem viharai, télen sem veszít varázsából. Minden évben néhány napra színházzá válik az egész város, hangulatában magával ragadva az odaérkező turistákat is. Aki már látta a nyári Velencét, annak is új arcát mutatja be ilyenkor a karneváli város. Velence aranykorában a zene, a tánc, a színházak, a mutatványosok, a szerencsejátékosok forgatagában álarcos velenceiek élvezték a karnevál szabados vigadalmát, ám Napóleon 1797-ben véget vetett e "vétkes őrültségnek". A régi hagyományt csak 1979-ben ébresztették fel csipkerózsika álmából a mai, szerényebb változatában.

1. nap:
Szeged – Budapest –Tornyiszentmiklós –Velence (690 km)Elutazás Szegedről kora reggel. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba. Útközben pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű miramarei kastélynál, ahol Sissy királynő több alkalommal tartózkodott. Megtekintjük a kastélyt (kívülről) és pompás kertjét. Szállás és vacsora Velence környékén lesz.

2. nap:
Velence a karnevállal és a szigetek (30 km)Reggeli után utazás Punta Sabbioniból. A tengeren át hajóval közelítjük meg a cölöpökre épült várost (hajójegy!). Városnézésünket a Szent Márk tér lebilincselő látványával kezdjük, a Campanille és Szent Mark Bazilika valamint a Dózse Palota együttes látványában gyönyörködünk. Idegenvezetőnkkel az ilyenkor egyirányúsított velencei sikátorokban a Canale Grande városban leírt kanyarulatán átívelő Rialto hídhoz érkezünk. Délután ismerkedés a várossal egyénileg, részvétel a karneváli hangulatban. (Az útra érdemes hozni karneváli ruhát, álarcot!)Fakultatív ajánlatunk: Hajóval meglátogatjuk a Velencei szigeteket: Muranót és Buranót. Az esti órákban hazafelé indulunk az Udine-Rábafüzes (vagy Tornyiszentmiklós)-Budapest útvonalon, éjszaka az autóbuszon.

3. nap:
Velence – Udine – Budapest – Szeged (690 km)Folyamatos utazás, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a reggeli órákban, majd továbbutazás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint
- Útlemondási biztosítás

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak