Körutazások melléklet főoldal

Toscana, Viareggio és Cinque Terre

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 163148
Indulás dátuma:2024.04.27. (Szo)
Időtartam:5 nap/4 éj
Ár:  146 500 Ft / fő (akciós alapár)
Teljes ár:  146 500 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Firenze, Pisa, Viareggio, Montecatini

Szállás / program részletes leírása



A program tervezett útvonala:

1. nap:
Szeged – Budapest – Szlovénia – Montecatini (970 km)Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Olaszországba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órákban érkezünk Montecatinibe, ahol mindvégig szálláshelyünk lesz.

2. nap:
La Spezia és Cinque-Terre öblei (210 km)Ezen a napon az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot és tengeröblöket keressük fel, mely öt tengeröböl által körbezárt települést rejt. Felejthetetlen élményben lesz része! A sziklák oldalában megbúvó színes kis halász falvakat hajóúton fedezzük fel (rossz idő esetén vonattal): La Speziából Porto Venerébe hajózunk, ahol sétálunk mediterrán hangulatú promenádján, majd Vernazza szűk kis öblében teszünk látogatást. Hajónkkal sorra látogatjuk a szebbnél-szebb öblöket miután a végén érkezünk Monterosso al Mare nyüzsgő öbléhez. A festői településeken partra szállva élvezzük a varázslatos helyszíneket (az egyes időpontokban a hajótársaság és hullámzó tenger alapján köt ki a hajó valamely két helyszínen). A sós tenger illata és a látvány mindenképp felejthetetlen élményt garantál az idelátogatónak! Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap:
Lucca, Pisa, Viareggio és Torre del Lago (140 km)A mai napon egész napos kirándulásra indulunk. Először Lucca városfalakkal körbezárt városát keressük fel. Sétálunk szűk utcácskáin, láthatjuk román stílusú templomait, kereskedőházait. Továbbutazunk Pisa ikonikus városába, ahol a Csodák terének építészeti remekműveivel ismerkedünk. Láthatjuk a méltán híres pisai ferde tornyot, a tér közepén elhelyezkedő katedrálisát a keresztelő kápolnával. Szabadidejében elsétálhat az Arno folyó partjára, ahonnan páratlan panorámában lehet része a folyó városban tett kanyarulatában. Sétánk során útközben vessünk egy pillantást a Botanikus Egyetem épületére és a mögötte elterülő parkra… Utunk következő állomása a festői Versíliai-parton fekvő üdülővároska, Viareggio, melyet a helyi karneválja tett híressé. Sétálunk tengerpartján, megtekintjük nevezetes épületeit, időjárás függvényében fürdési lehetőség. Továbbindulva Puccini városát, Torre del Lago-t keressük fel. Meglátogatjuk az egyik leghíresebb olasz zeneszerző villáját, ahol a Pillangókisasszony, a Tosca, a Bohémélet ma is népszerű dallamait komponálta (a ház ma múzeum, Puccini sírja is itt található). Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap:
Firenze: a reneszánsz kor ”Athénje” és Montecatini Alto (100 km)Megreggelizünk, majd Firenzébe a Mediciek városába utazunk. A nagyvárosi forgalmat elkerülve, még időben vonatra pattanunk, hogy Firenze szívébe „megállás nélkül” érkezzünk (vonatjegy!). Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismerkedünk a középkori várossal: Santa Croce templom – benne Michelangelo sírjával, Palazzo Vecchio, a Dóm monumentális épülete. Sétálunk az Arno folyó partján, a Ponte Vecchio-n. Fakultatív ajánlatunk: Látogasson el a világhírű Uffizi képtárba! A világ egyik leglátogatottabb múzeumában magyar nyelvű tárlatvezetéssel ismerkedünk képzőművészeti és neves festők alkotásaival. (A tárlatvezetésre csak foglalásnál lehet jelentkezni, a helyszínen csatlakozásra már nincs lehetőség!) Szabadidő a városban. Érdeklődő utasaink egyénileg látogatást tehetnek a Palazzo Pittiben. Estefelé fogaskerekűvel felmehetünk egy rövid sétára Montecatini Altoba (novemberi csoportunknál már nem közlekedik).

5. nap:
Montecatini – Udine – Budapest – Szeged (970 km)Reggeli után Udine felé indulunk, majd Szlovénián (Tornyiszentmiklós határátkelő) keresztülutazunk hazafelé, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
- Útlemondási biztosítás
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak