Körutazások melléklet főoldal

Lagúnák, templomok, szerelmek - Velencétől Veronáig

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 174623
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország, Szlovénia
Város: Aquileia, Padova, Sirmione, Velence, Verona

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás:
- Egész napos velencei kirándulás
- Sétahajózási lehetőség a Garda-tavon
- Miramare kastély díszes termei
- Sétálunk Verona ókori és középkori műemlékei közt

 

Program:


1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LJUBLJANA – OLASZORSZÁG (845 km)

Reggeli indulás. Szlovénia fővárosában, Ljubljanában megszakítjuk utunkat. Gyalogos városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A Ferences templom barokk stílusú XVII. sz-i épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon az Óvárosba. A szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Szállásunk már Olaszországban, **** hotelben lesz, ahol lesz fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: VELENCE (60 km)

Egész napos fakultatív kirándulás Velencébe. Punte Sabionéból hajóval megyünk át Velencébe. A hajójegy költsége benne van a fakultatív program árában. A városba átérve gyalogos városnézés. A hatalmas Szt. Márk tér, a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, a gazdag hercegek mesés épülete, a Dozse-palota, és a mindig nagy forgatagú Rialto a fő látványosság. Délután a szabadprogram alatt belülről is meg lehet tekinteni a Dozse-palotát és a Szt. Márk katedrálist, és fel tudunk menni a Harangtoronyba, ahonnan mesés a kilátás. Ezután átmegyünk a Velencétől északra fekvő szigetre, Muránóba, melynek ma kb. 5600 főnyi lakossága van, akik elsősorban az üvegművességből élnek. Fellendülése csak 1291 után kezdődött meg, amikor – a tűzveszély miatt – Velencéből kitiltották az üvegműveseket, s a mesteremberek Muranora költöztek. Ma a turisták egyik leginkább kedvelt célja az egykori püspöki palotában – a Palazzo Giustinianban – helyet kapott Üvegmúzeum. Az üveggyárban pedig bepillantást kaphatnak a gyönyörű, csillogó üvegcsodák elkészültének folyamatába. Fakultatív Velence kirándulás hajójegyekkel (jelentkezés a helyszínen): 30 €. Esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PADOVA – SIRMIONE – GARDA-TÓ – VERONA (350 km)

Reggel először Padovába utazunk. Itt megtekintjük a csodaszép Szt. Antal-katedrálist. Szt. Antal Lisszabonban született, de Olaszországban vált híressé és itt van eltemetve. Előtte magasodik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétálhatunk át a szép reneszánszhangulatú főtérre. Továbbutazunk a Garda-tóhoz. Sirmionéban – a buszparkolóból – aki akar, egy félórás hajókirándulást tehet az égszínkék tavon. A vár közelében kötünk ki, majd szabadprogram a központban. Ekkor, akinek kedve van, megtekintheti a várat, de lehet emléktárgyakat vásárolni vagy fagylaltozni is. A délután hátralévő részét Veronában töltjük. Gyalogos sétánkat az Adige parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Továbbsétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. A sétálóutcán, elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. Itt fejezzük be közös sétánkat, és ekkor veszi kezdetét a szabad nézelődés, kávézás. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: MIRAMARE– SZLOVÉNIA – BUDAPEST (845 km)

Reggeli után egy tengerparton álló kastélyt tekintünk meg. A Miramare kastély a Habsburg család kedvelt nyári rezidenciája volt. Sissy is több alkalommal nyaralt itt. Díszes termei és gondozott parkja is figyelemre méltó. Programunk után Szlovénián keresztül utazunk haza. Budapestre érkezés az esti órákban, ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás légkondícionált autóbusszal,
- szállás: 3 éjszaka, **** szálloda 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban
- reggelis ellátás (fakultatív vacsora),
- programok magyar idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- egyágyas felár
- fakultatív kirándulás
- fakultatív vacsora

Helyben fizetendő:
- belépők
 

Belépők:
Fakultatív Velence kirándulás hajójeggyel (jelentkezés a helyszínen): 30 €

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak