Körutazások melléklet főoldal

A Dolomitok varázsa

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 17485
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Bolzano, Pieve di Cadoré, Cortina d`Ampezzo, Marostica, Misurina

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Misurina tó
Találkozó a kora reggeli órákban Budapesten, a Déli Pályaudvarnál. Megkezdjük utazásunkat a magas hegycsúcsok, zöldellő erdők, tavak, és kispatakok elképesztő szépségű tájaira. Izgalmas, és információkban gazdag utazás, rövid technikai megállókkal a sziklatornyokkal ékesített Dolomitok varázslatos vidékére. Az egyedülálló hegycsoport 2009 óta része a Világörökségnek. A délutánt már a tengerszint felett 1754 méter magasan fekvő Misurina tónál töltjük, mely a vidék egyik legszebb és legnépszerűbb kirándulóhelye. A tótól északra magasodik a Dolomitok leghíresebb hegyalakulata, a híres hármas sziklahegy, mely a Dolomitok jelképe is. Tóparti sétánk alkalmával gyönyörködhetünk a Tre Cime di Lavaredo híres sziklaormaira nyíló fantasztikus panorámában is, majd utazás a szállásra.

2. nap: Pieve di Cadore-Cortina d’Ampezzo-Bolzano
Lélegzetelállítóan szép útvonalon folytatjuk utazásunkat a két folyó találkozásánál fekvő hangulatos kisvárosba. Látogatás a 878 méter magasan, a hegyek szoros ölelésében fekvő Pieve di Cadore városában, ahol megtekintjük Tiziano szülőházát és a főteret is. Folytatjuk utunkat Cortina d’Ampezzoba, melyet „Signora delle Dolomiti” néven is gyakran emlegetnek. A Valle d’Ampezzo páratlan fekvésű gyöngyszeme, a Dolomitok királynője, rendezte 1956-ban a téli olimpiát, ma pedig Olaszország egyik legnépszerűbb síparadicsoma. Lanovkával felmegyünk a Cinque Torri 2000 méteres csúcsára, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Dolomitok színes csúcsaira. Délután a kirándulásunkat a világ egyik legszebb országútján folytatjuk. A híres Grande Strade delle Dolomiti 110 km hosszú útvonala festői kisvárosokon vezet keresztül, ahol a táj szépsége mellett elvarázsolnak a magányos kis templomok, virággal borított zsalugáteres loggiák és fagerendás házak. A Nagy Dolomitok útvonal egy részén haladva Dél-Tirolba látogatunk. Belvárosi séta a Dolomitok Kapujaként is emlegetett Bolzanoban, mely Alto Adige tartomány fővárosa is egyben. Esti érkezés a szállásra.

3. nap: Riva del Garda-Monte Baldo-Malcesine
Ma az Alpok egyik legszebb fekvésű tavát, a havas hegycsúcsok és pálmafák vidékét járjuk be. Első megállónk Riva, a Garda-tó északi partjának legszebb kisvárosa, mely már a Monarchia idejében is Európa legnépszerűbb üdülőhelye volt. A hatalmas hegygerincek övezte festői tópartot gazdag mediterrán növényzet veszi körül. Rivai kirándulásunk alkalmával azonnal megértjük majd azt is, miért nevezte Goethe a Garda-tavat a természet csodájának. Programunkat hajóval folytatjuk Malcesine hangulatos kisvárosába. (Hajójegy: 20 EUR/fő) A 2000 méter feletti Monte Baldo hegylánc lábainál, a tóparton fekszik Malcesine festői városa, ahol a sikátoros óvárosban közös sétát teszünk. Lehetőség a Scaligeri vár meglátogatására egyénileg. A várból gyönyörű panoráma nyílik a tóra, a 31 méter magas, szabálytalan ötszög alakú domináns torony az egész környék látképét meghatározza. Ezt követően felvonóval juthatunk fel a Monte Baldo csúcsára, ahonnan a Garda-tóra nyíló páratlan kilátásban gyönyörködhetünk. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4. nap: Bassano del Grappa-Marostica-Budapest
Utazás a Grappa hazájába, a Brenta folyó partján fekvő festői Bassano del Grappa városába. A város legismertebb nevezetessége az 1209-ből származó, többször felújított fedett fahíd. Belvárosi séta, majd Veneto tartomány egyik legelbűvölőbb kisvárosába, a fallal körülölelt Marosticaba látogatunk. Megismerkedünk a városhoz kapcsolódó romantikus történettel és megtekintjük a sakktábla formára kialakított teret is, ahol Olaszország egyik leglátványosabb eseménye is megrendezésre kerül. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK:SzlovéniaOlaszország

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:Pieve di Cadore / Tiziano szülőháza 6 EUR5 Torri / felvonó 19,50 EURGarda-tó / hajójegy 20 EURMonte Baldo / felvonó 25 EURIdegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!Utazás: emelt szintű autóbusszal DVD, büféIndulás: Budapest, Déli pályaudvar - Koronaőr köz TÉRKÉPFelszállási lehetőségek:Budapest-Déli pu., Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO 06:40Balatonlelle-Marche 07:00Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak