Körutazások melléklet főoldal

Csipetnyi Dolce Vita

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 179621
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Bologna

Szállás / program részletes leírása



1. nap:
Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás Olaszországba. Délután érkezés Ferrarába, mely a XV-XVI. században élte fénykorát, az Este család uralma alatt, akik fényűző, de egyben művészetpártoló udvarukba vonzották a kor legnagyobb költőit. A városnézés során megtekintjül a Castello Estensét, a középkori téglavárat, a Katedrálist, és a Palazzo dei Diamantit. A különleges épület nevét gyémántszerűen ék alakúra csiszolt burkoló köveitől nyerte. Szálláshely elfoglalása Bologna környékén az esti órákban.



2. nap:
Reggeli után Ravennával ismerkedünk. A városban páratlan együttese található az ókeresztény és bizánci mozaikoknak és épületeknek. Az UNESCO Világörökség listájára felkerült mind a nyolc épület az 5. és a 6. században épült. A délutánt Bolognában töltjük. Megismerjük a Piazza Maggiorét és az ott található csodálatos épületeket. Itt található a San Petronio Bazilika, mely Olaszország 5. legnagyobb temploma. Érdekessége, hogy a XIV. század végén kezdték építeni, de csak a XX. században szentelték fel, megtalálható benne a világ legnagyobb napórája. Megtekintjük még a város jelképeinek számító tornyokat, majd a Santo Stefano templomot, mely nem is egy templom, hanem egy teljes komplexum: 4, eredetileg 7 templom egymásba építve, melyek 1000 éves időszakot ölelnek fel. Visszautazás a szálláshelyre.



3. nap:
Reggeli után egy különleges gasztronómiai kaland vár ránk. Elsőként a `sajtok királyának” is nevezett parmezán készítésének titkaival ismerkedünk, mely az egyik legrégebbi európai sajtfajta. Történelmi dokumentumok bizonyítják, hogy a 13-14. században már a maihoz hasonló formában létezett. Kóstolóval egybekötött látogatás egy sajtkészítő műhelyben. Másodikként a pármai sonkával ismerkedünk. Megtudhatjuk, hogy miért csak a Parma környéki dombokon készülhet ez a különlegesség. Útközben fotószünet a Torrechiara kastélynál. A XV. századi kastély az egyik leglátványosabb az észak-olasz kastélyok közül. Végül az itt készülő borokat kóstolhatjuk meg. Olyan gyöngyszemekkel ismerkedünk, mint a Lambrusco vagy a Malvasia. Az ízek birodalmában tett utazás után látogatás Parmában. Városnéző séta, melynek során érintjük a Keresztelőkápolnát és a Dómot, melyet Correggio nagyszerű falfestményei ékesítik. A kortársak dicshimnuszokat zengtek e művekről; Tiziano például azt mondta, ha a dómot feje tetejére állítanák, és megtöltenék arannyal, még ennek értéke sem érne fel a Correggio-freskókéval. Visszautazás a szálláshelyre.



4. nap:
Reggeli után látogatás a Maranelloban található Ferrari Múzeumban. Itt megismerhetjük a cég múltját, jelenét és jövőjét. Innen utazás Modenába. A város híres látnivalói közül három is a világörökség része: a Piazza Grande, a San Geminiano-katedrális és a Ghirlandina torony. A Piazza Grande Modena szíve, itt vannak a legismertebb emlékművek, például a Ghirlandina torony, a Városháza és a 17. századi Hercegi palota, mely ma a katonai akadémiának ad otthont. A Torre della Ghirlandina torony régóta a város szimbóluma, a város minden részéből lehet látni a több mint 86 méter magas építményt. A délután a Bologna mellett található Eataly World-ben töltjük. A nyolcvanezer négyzetméteren elterülő gasztroélménypark 47 étteremnek, 40 élelmiszergyártási területnek, 22 kertészetnek és egy sportkomplexumnak is otthont ad. A működéséhez 44 ezer napelem termeli az energiát, és ott, helyben még teheneket, birkákat, kecskéket, sertéseket és csirkéket is tartanak.Visszautazás a szálláshelyre.



5. nap:
Elutazás a kora reggeli órákban Spilambertoba, a híres modenai balzsamecet múzeumának megtekintése. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó:kb. 3 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 40.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Ravenna, kombinált belépőjegy:kb. 20 Euro/fő
Bologna, San Petronio Bazilika:kb. 5 Euro/fő
Gasztronómiai túra (sajt-, sonka- és borkóstoló):kb. 60 Euro/fő
Parma, Keresztelőkápolna:kb. 4 Euro/fő
Maranello, Ferrari Múzeum:kb. 20 Euro/fő
Spilamberto, balzsamecet múzeum:kb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak