Körutazások melléklet főoldal

A Riviéra magával ragadó eleganciája

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 196923
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Portofino, Marseille,

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Indulás 5.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szlovénián át. Este szállásfoglalás az olasz-francia határ környékén (3 éj)



2. nap:


Reggeli után utazás Genovába. A központi pályaudvartól sétánkat megkezdve a Királyi palota és Egyetem épületeit látogatjuk meg, majd a Városháza és a Carlo Felice Színház következnek. A San Lorenzo katedrális és a Szent György Bankház mellett elhaladva érkezünk a klasszikus belvárosi negyedbe. Megtekintjük még a Régi kikötőt és ellátogatunk a házhoz, mely állítólag Kolumbusz Kristóf szülőháza. A híres olasz kikötőváros felfedezése után utunkat folytatjuk a Ligúr tenger partján. Napunk második állomása Portofino lesz. A legfotogénebb itáliai városnak nevezik a keleti Riviéra legszebbnek tartott települését. Dús növényzet, macchiabozótos, színes halászházikók, régi várak jellemzik, nagyon hangulatos kis város. Úgy tartják, hogy Portofino a világ leggyakrabban fényképezett települése. Este visszautazás a szálláshelyre, mely ugyanott lesz, mint előző este.



3. nap:
Egész napos szabadprogram a tengerparton vagy fakultatív kirándulás: Toirano-Noli-Cervo

Először a különlegesen érdekes toiranói barlangrendszert nézzük meg (kb. másfél órás barlangséta - cseppkőcsodák, különleges képződmények, ősemberek lábnyomai, ősi állatok maradványai stb.), majd az Olasz Riviéra egyik legidillikusabb kisvárosába, Noliba látogatunk (festői öböl, középkori vár, sikátoros óváros, régi templomok). Délután ismerkedés Cervóval. E történelmi kisváros jól karbantartott középkori óvárosa egy, a tenger mellett emelkedő hegyre épült. Itt található a gyönyörű barokk plébániatemplom és az ősi vár, mely egy néprajzi múzeumnak ad otthont. Este visszautazás a szálláshelyre, mely ugyanott lesz, mint előző este.



4. nap:


Reggeli után séta San Remoban, az Olasz Riviéra legelegánsabb üdülőhelyén, mely a világ egyik legfontosabb virágtermelő vidékének központja (gyönyörű parkok). Dolceacqua a következő állomás, mely tipikus példája a tengerparttól kissé távolabb eső, dombra épült, épségben megmaradt középkori kisvárosoknak (vár, sikátoros óváros, középkori kőhíd). Délután séta Mentonban, a narancsfák és citromfák városában, majd utazás a következő szálláshelyre, mely Grasse környékén lesz (2 éj)



5. nap:


Reggeli után kirándulás Marseillebe, az ország legrégibb városába. Először az öböl csodálatos panorámájával találkozunk a Notre-Dame-de-la-Garde-ról, majd városnéző séta a kikötő érintésével. Kora délután szabadprogram, vagy fakultatív hajókirándulási lehetőség a marseille-i öbölben. A kirándulás alkalmával elhajózunk Európa legmagasabb tengeri szikláihoz is. Délután kirándulás St-Tropez-be. A keskeny félszigeten fekvő egykori csendes halászfalu a XX. században nyüzsgő üdülőhellyé nőtte ki magát. Séta az óváros romantikus, szűk utcáin, a Notre Dame templom, az óratornyok és a Moutte kastély és parkjának megtekintése. Szabadidő a luxus-jachtokkal zsúfolt kikötőben, a Place des Lices téren. Visszautazás a szálláshelyre.



6. nap:


Reggeli után a Cote d`Azur sasfészkének is nevezett Gourdon városkába látogatunk, mely a zöldellő Vallée du Loup völgy felé magasodik és fantasztikus kilátást nyújt a tengerpartra egészen Nizzától Théoule-ig! A falu megőrizte autentikus báját, mely hagyományos provence-i kőházainak, 12. századi román stílusú templomának, várának és várfalának, a Napkirály kertésze által tervezett parkjainak, keskeny kis utcáinak és a helyi művésznek, galériáknak, butikoknak, kézműveseknek köszönhető. Ezután ismerkedés Cannes-nal, a filmfesztiválok városával (tengerparti sétány, kikötő, Fesztivál Palota stb). Végül városnézés Nizzában, a Francia Riviéra fővárosában. A város jellemzői a széles tengerparti sétányok, a pálmafák, sok-sok virág, a szökőkutak, a pompás paloták és a napernyőktől színes tengerpart. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virágpiac, Bellanda Torony, Massena tér stb. Késő este szállásfoglalás az olasz-francia határ közelében (1 éj)



7. nap:


Reggeli után hazautazás, folyamatos utazás, hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak