Körutazások melléklet főoldal

Advent a Garda-tónál

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 207287
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Verona, Malcesine, Bolzano, Trento

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Verona
Találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál. Elutazás a kora reggeli órákban a Siófok-Nagykanizsa-Maribor-Ljubljana útvonalon Olaszországba. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Délután városnézés Rómeó és Júlia romantikus városában, az Adige partján fekvő Veronában. Városnézésünket a Piazza Bra terén kezdjük, ahol hangulatos kávézók és Verona legismertebb nevezetessége, az ókori amfiteátrum, a híres Aréna fogad. A Via Mazzini csábító kirakatai mentén, a Piazza delle Erbe terére érkezünk, ahol freskókkal díszített épületek és a Torre dei Lamberti impozáns látványa köszönti a látogatókat. A Piazza dei Signori teréről átsétálva megtekintjük a Scaligeri család gótikus síremlékét is, majd Júlia híres erkélyével zárjuk programunkat. A séta után szabadidő a karácsonyi piacon. Veneto tartomány festői városa évről-évre egyre népszerűbb karácsonyi piaca miatt is, ahol idén, november közepétől közel 100 kisház kerül felállításra. Érkezés a Garda tó környéki szállásra az esti órákban.

2. nap: Sirmione- Malcesine-Riva del Garda
Reggeli után a pálmafák ölelte Garda-tó legszebb városait keressük fel. Goethe szerint az Észak-Olaszországban található, kékeszöld színű Garda-tó a természet csodája. Magas hegycsúcsok, olajfaligetek, szőlőlugasok, festői kisvárosok, pálmafás sétányok és kockás abroszos trattoriák teszik igazán varázslatossá a vidéket. Mai programunkat Sirmione festői kisvárosában kezdjük. A Garda-tó egyik legkülönlegesebb fekvésű kisvárosa egy hosszan a vízbe nyúló félszigeten fekszik. A Scaligeri vár őrzi a Garda-tó gyöngyszemének óvárosát, ahol gyalogos sétánkat folytatva felfedezhetjük a zegzugos kisutcákat. Ezután a Monte Baldo lábánál fekvő Malcesine hangulatos kisvárosába utazunk. Megnézzük a középkori hangulatú kisváros festői kikötőjét, a Scaligeri kastély épületét, majd szabadidő a karácsonyi piacon. Továbbutazás a Garda tó fővárosába. Riva del Garda mediterrán hangulatú kisvárosában, a Monte Brione által övezett impozáns öbölben, a gyönyörű, pálmafás tóparti sétányon pihenünk meg. A "Di Gusto in Gusto" jellegzetes karácsonyi piacán, Trentino ízeivel, specialitásaival ismerkedhetünk meg. Egy utazás az ízek világában, ahol felfedezhetik, és megkóstolhatják a régió legjobb termékeit, és elmerülhetnek a varázslatos karácsonyi hangulatban. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Padova - Budapest
Reggeli után Veneto tartomány híres egyetemi városába utazunk. Padova a név nélküli "Szent" (Il Santo ahogyan Szent Antalt nevezik), a fű nélküli völgy és az ajtó nélküli kávéház városa. A Szentvárosa, ahogyan a padovaiak szeretetből Szent Antalt nevezik, világszerte ismert, fontos egyetemi székhely is. Gyalogos városnézésünk a Prato della Valle téren kezdődik, mely Európa egyik legnagyobb tere és egy szoborpark is egyben, ahol a város történelméhez kapcsolódó személyek szobrai találhatóak. Látogatás a kereszténység egyik legpompásabb bazilikájában, ahol Szent Antal ereklyéit is megtekintjük. A szegények védőszentjének tiszteletére épült Bazilika megtekintése után, gyalogosan keressük fel a város további nevezetességeit. Sétánk alkalmával érintjük a város legendás alapítójának, Antenore-nak a jelképes sírját is, majd az 1222-ben alapított híres Egyetem, a Városháza és a híres Pedrocchi kávéház épületével folytatjuk programunkat. A Piazza delle Erbe e Frutta terén az Igazságügyi Palota épületével zárjuk városnézésünket, majd rövid szabadidő. Ha kedvünk tartja, megkóstolhatunk egy finom kávét is a Pedrocchi kávéházban, mely Padova városának egyik szimbóluma. A padovai kávé specialitás receptjének története Francesco Pedrocchi, és fia Antonio nevéhez kötődik, akik 1826-ban egy kávépörkölőt nyitottak, mely hamarosan a városi értelmiség találkozóhelye lett. A caffé padovano, egy eszpresszó kevés tejszínnel, melyet kakaóval szórnak meg. Ami a kávé igazi különlegességét adja, az a mentaszirup. Búcsú a Brenta folyó mentén fekvő várostól, majd megkezdjük utazásunkat hazafelé. Utazás Magyarországra Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK:SzlovéniaOlaszország

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TESCO: 07:00Balatonlelle-Marche: 07:35Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak