Körutazások melléklet főoldal

O Sole Mio... a Sorrentói félsziget gyöngyszemei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 207588
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Montecatini, Nápoly, Sorrentó, Pompei

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Utazás rövid pihenőkkel mai szálláshelyünkre, Toszkánába. Érkezés Montecatinibe az esti órákban.

2. nap: Nápoly-Sorrentó
Reggeli a szállodában, majd utazás dél felé. Városnézés Campania tartomány fővárosában, Nápolyban. Megtekintjük az Anjou-sírokat a Santa Chiara templomban a híres majolika díszítésű kerengővel, majd a San Gennaro dóm, a Piazza Plebiscito, a Királyi palota,a Galleria Umberto és a San Carlo színház következik. Megkóstolhatjuk a jellegzetes limoncello-t, sonkát és mozzarella sajtot. Szállás elfoglalása Európa egyik legszebb üdülőhelyén, a Sorrentói-félszigeten az esti órákban.

3.nap: Szabadprogram
Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Este ismerkedés a félsziget központjának számító festői Sorrentó városával. Belvárosi séta érintve a város legszebb terét, a Piazza Tasso-t, majd limoncello kóstoló. Fakultatív programlehetőség: részvételi lehetőség egy hamisítatlan Tarantella esten (Ár: 30 EUR/fő).

4. nap: Kékszalag-útvonal
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a Salernói-öbölbe. A Kékszalag-útvonalon haladunk, mely végigkígyózik a partvonal egész hosszán, festői kisvárosokkal színesítve. Az élénk színekre festett házak hozzásimulnak a domboldalakhoz, miközben citrusfákkal teli kertek ereszkednek meredeken alá a tengerhez. Rövid megálló Positano elbűvölő kisvárosa felett, panoráma fotózás. Ezt követően megcsodálhatjuk a Smaragd-barlang derengő smaragdfényeit, majd az alagutak rejtekéből előbukkanó Földközi-tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit fedezzük fel. A 350 m magasságban elhelyezkedő Ravello bájos városában megbúvó Villa Rufolo buja kertjéből és mór kerengőiből kilométerekre ellátni a tenger tükrén (Ár: 35 EUR/fő). Visszautazás a szállásra az esti órákban.

5. nap: Capri szigete
Hajókirándulás a világ egyik legszebb szigetére, a mesés Caprira. A kis sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk fel a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat. A délutáni szabadidőben lehetőség van fürdésre vagy sziget körüli hajókázásra, esetleg látogatás a sziget legnagyobb látványosságához, a Kék-barlanghoz. Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragadja a látogatókat. Érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncello-t. Késő délután utazás a nápolyi kikötőbe, majd a szállásra. (Ár: 80 EUR/fő).

6. nap: Pompei-Vezúv
Látogatás Pompei romvárosában, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése, lehetőség az ásatások megtekintésére helyi idegenvezető szakszerű tárlatvezetésével (Ár: 25 EUR/fő*). Majd utazás a „Pokol kapujához”, Campania tartomány ma is működő vulkánjának kráteréhez. Lehetőség a Vezúv kráterének megtekintésére. Szálláshely elfoglalása Montecatini Terme városában az esti órákban.


7. nap: Montecatini-Budapest

Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.



FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak