Körutazások melléklet főoldal

Adventi álomutazás a karácsonyi csillagok útján…

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 209836
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Innsbruck

Szállás / program részletes leírása




1.nap: Budapest-Innsbruck

Kora reggel indulunk Budapestről , hogy a legszebb adventi vásárok illatával, hangulatával készülődjünk az ünnepekre. Egy adventi kirándulás egészen különleges élményt nyújt azt olasz Alpokban, ahol a mediterrán és osztrák kultúra, hagyomány és szokások találkoznak. Az adventi hangulat különleges hátterét a középkori városok adják. Egy adventi utazás felejthetetlen élményt jelent Dél-Tirolban, ahol a mediterrán és német kultúra találkozik. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Ausztriába. Késő délután városnézés a hatalmas hegyek között fekvő tiroli fővárosban, Innsbruckban. A műkincsek városában megtekintjük a legfontosabb nevezetességeket (Aranytető, Mária Terézia utca, diadalív, Hofkirche, Hofburg), majd a szállásunkra utazunk.

2. nap: Bressanone-Vipiteno
Korai reggeli majd utazás a 190 méter magas Európa hídon és a Brenner hágón keresztül Dél-Tirolba. Látogatás a Rienza és Isarco folyók között fekvő Bressanone városában, mely Dél-Tirol legrégebbi városa. A püspöki város , középkori hangulatú belvárosában megnézzük a Piazza del Duomo terét, a S. Maria Assunta Dóm épületével, majd szabadidő a karácsonyi vásárban. Délután utazás Vipiteno városába. Látogatás Olaszország legészakibb kisvárosának középkort idéző óvárosában. Az alpesi kisváros egykor császárok és királyok lakhelye volt, ma egy igazi kis gyöngyszem, díszes loggia-kal ékeskedő utcákkal és elegáns üzletekkel. A késő középkori bányavárosban a karácsonyi vásár díszkivilágítása szívet melengető. A fűszerek, a fahéj és a házilag készített édességek varázslatos illata, a zene mind mind garantálja az ünnepi hangulatra való felkészülésünket. Sült gesztenye és mandula, kandírozott gyümölcsök, meleg almás rétes, forralt bor és sok más finomság vár itt ránk.

3. nap: Merano-Bolzano
Folytatjuk a karácsonyi csillagok útvonal legszebb városainak felfedezését. Utazás Trentino-Alto-Adige tartomány híres üdülővárosába, Merano-ba. Belvárosi séta a hangulatos városközpontban (Dóm, Puccini színház) majd szabadidő az adventi vásárban. A meránói karácsonyi vásár immáron közel két évtizedes múltra tekint vissza. November végétől, január elejéig a város ünnepi díszbe öltözik és a Piazza Terme megtelik a színes portékákat kínáló bódékkal. A Lungo Passirio és a Piazza Terme környéke Advent idejére teljes karácsonyi pompába öltözik. Programunk következő állomása a Dolomitok kapuja, Bolzano. A városka Dél-Tirol székhelye, az ország egyik kulturális központja. Az „ezer dialektus városában” megtekintjük Bolzano jelképévé vált Dómot, majd bebarangolhatjuk Itália legnagyobb és talán legszebb adventi vásárát. A havas hegycsúcsok, színes lampionok, az éttermek kovácsoltvas kandallóiban lobogó tűz garantáltan mindenkinek a szívét megdobogtatja. Karácsony előtt a Piazza Walther megtelik a fahéj, forralt bor és a karácsonyi sütemények illatával, mely egyedülálló hangulatot ad az egyébként is hangulatos városközpontnak. A csábítóan illatozó sütemények, kekszek, a kandírozott gyümölcsökkel készített Zelten, az almás rétes látványának nehéz ellenállni. Legelőször 1990-ben Bolzano-ban rendezték meg az ország legrégebbi és a mai napig legjelentősebb, legnagyobb karácsonyi vásárát. Romantikus fények, gyertyák , varázslatos ünnepi kivilágítás adja meg a vásár különleges hangulatát. A gyönyörű kézműves fafaragások, és ajándéktárgyak, karácsonyi díszek kínálatának nehéz nemet mondani. Illatos gyertyák, szárított gyümölcsökből készített csillagok, díszes betlehemek… Vásárolhatunk a különböző karácsonyi Panettonekból, a finom karácsonyi kalácsokból (Stollen), hogy haza is vigyünk a mesés bolzanói hangulatból egy keveset. Visszaérkezés a szállodába a késő esti órákban.

4.nap: Innsbruck-Budapest
Reggeli után a Swarovski varázslatos kristályvilága vár ránk. Egy vizet okádó botanikus óriás vigyázza az André Heller által megálmodott kristályvilág bejáratát, ahol a látogatókat egy fantasztikusan csillogó kiállítás bűvöli el. Neves nemzetközi művészek alkotásai ragyognak, a kristályok csillogó színei és formái összeolvadnak egymással, és csodálatos kaleidoszkópot alkotnak az illatok és hangok világával. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.



FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak