Körutazások melléklet főoldal

Karácsony Toszkánában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 215726
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Siena, Certaldo, Pistoia, Prato

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 05.00 órákban. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Firenze környékén az esti órákban.



2. nap:

Reggeli után egy toszkán gyöngyszemmel ismerkedünk, Pistoia városába látogatunk. A Dóm teret övező kis utcácskák és terek alkotják, ennek a kincsekkel teli városnak a központját. A pistoiai Dóm teret, nem véletlenül, az ország egyik legszebb tereként tartják számon. Itt találhatóak a város legfontosabb épületei, a Katedrális, a Harangtorony, a Keresztelő kápolna, a Városháza és a Praetori Palota. Innen Pratoba utazunk, ahol a híres festőművész Filippo Lippi kilenc freskója látható a székesegyházban. A templom érdekessége a Toszkánában már megszokott sávos tagolású nyugati homlokzatának déli sarkán egy kültéri szószék. A város közepén a Hohenstauf császárok vára (Castello dell`Imperatore) emlékeztet bennünket a guelf és ghibellin vetélkedés korára. A mellette álló Santa Maria della Carceri pedig a későbbi funkciójára. A börtönként használt vár elhíresült kegyképe számára épült ugyanis Giuliano da Sangallo görögkereszt alaprajzú temploma. Napunk utolsó állomásaként Poggio a Caiano következik. A kora-reneszánsz Firenze híres kereskedőinek, a Rucellai családnak volt itt birtoka, akiktől Lorenzo Medici vásárolta meg 1480 táján. Az ő megbízására építtette Giuliano da Sangallo a ma is álló villát, megteremtve ezzel nemcsak a reneszánsz palotaépítészet alaptípusát, de annak mindvégig legtökéletesebb példáját is egyben. Az esti órákban egy tipikus helyi "fattoria"-ba látogatunk, ahol bor- és egyéb helyi termékek bemutatója és kóstolója vár minket.



3. nap:

Reggeli után utazás Toszkána fővárosába, és egyben kulturális központjába, Firenzébe, mely az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templom, Firenze pantheonja - Dante szülőháza - a Dóm, Brunelleschi híres kupolájával - Keresztelőkápolna a lenyűgöző bronz kapukkal - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár - Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Rövid szabadprogram után visszautazás a szálláshelyre. Este közös Karácsonyi vacsora a szállodában.



4. nap:

Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm és Keresztelőkápolna. Délután látogatás Certaldoba, Boccaccio szülőfalujába. A város két részből áll: az egyik a magasabban, a dombon lévő középkori Certaldo Alto, a másik az alacsonyabban fekvő, modernebb városrész. A dombra siklóval jutunk fel. A városban megtekintjük Boccacio házát, ahol a történetek szerint életének utolsó éveit töltötte. A város másik látványossága a Palazzo Pretorio, másnéven Palazzo Vicario, Certaldo legfontosabb középkori építménye, amelyben többek között lovagterem, kápolna, sőt még külön női börtön is található. Visszautazás a szállodába.



5. nap:

Elutazás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak