Körutazások melléklet főoldal

Tűz Isten gyermekei - Lipari szigetek

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223551
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Lipari

Szállás / program részletes leírása



Hajókirándulások az álomszép szigetek között (UNESCO világörökség)7 nap / 6 éjszaka, repülővel

1. nap:
Budapest–Catania (repülővel), Milazzo–Lipari (hajóval) Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással) a szicíliai Cataniába. Transzfer Milazzo kikötőjébe, ahonnan hajóval folytatjuk utunkat Liparira. Szállásunk 6 éjszakán át Lipari-szigetén lesz.

2. nap:
Lipari és Salina szigetek hajóval Reggeli után fakultatívkirándulásra hívjuk. Kis kirándulóhajóra szállva megkezdjük ismerkedésünket Lipari és Salina szigetekkel. Elhajózunk a vörös sziklákkal borított Monterossa kúpja mellett, majd a sziget riviérájának nevezett Canneto színes házai előtt. Lehorgonyzunk az egykori horzsakőbánya hófehér tengerpartjánál: a tengervíz itt a legcsodálatosabb türkizkék színű. Fürdési lehetőség, a hajóról majd tovább robogunk a kék vizen Salina szigete felé. A közel 1000 méter magas – ma már inaktív – vulkáni sziget az egyedüli, amelyik rendelkezik édesvízzel, ezért hegyoldalait, alacsonyabb lankáit fügekaktusz és agavé ültetvények, szőlőskertek és kapribogyó termő teraszok borítják. Aranysárga színű malvazia fehérbora kiváló, halai és a különleges pane cunzatu pedig a kötelezően megkóstolandó ételek közé tartoznak. A sziget partvonala drámaian szép: a vízbe szakadt egykori kráterkürtők helyén ma édeni szépségű tengeröblök húzódnak. Itt forgatták a „Neruda postása” című Oscar-díjas filmet is. Kihajózás Lingua városban, majd késő délután Lipari-sziget nyugati oldalán sorakozó barlangok és különleges sziklaformációk („pápa”, „vitorla” , „angyalok kapuja”stb.) felfedezése. Visszahajózás Vulcano sziget mellett Lipari városba.

3. nap:
Vulcano sziget hajóval Reggeli után fakultatívkirándulásra hívjuk: hajóval érkezünk az apró, de annál mozgalmasabb szomszédos szigetre, Vulcanóra. A sziget aktív – folyamatosan kénes füstöt kibocsátó – vulkánjáról híres és a világ minden tájáról természeti szépségéért keresik fel, a gyönyörű kristálykiválások látványáért. Vulcanón élvezhetjük a vulkáni működés kellemes „mellékhatásait” is: kipróbálhatjuk a pezsgőfürdőzést a nyílt tengerben, megmártózhatunk a gyógyító iszappal teli medencékben, beülhetünk a forró gőzlyukakba. Megfelelő felszerelés birtokában a bátrabbak vállalkozhatnak a 391 méteres magasságban húzódó kráterperemre történő felmászásra is (minimum 2,5 óra) – a panoráma a környező szigetekre innen valóban lélegzetelállító. Délután Vulcano körbehajózására indulunk, útba ejtve a Vulcanello-félszigetet, a Monte Aria szabályos hegykúpját, a Szörnyek völgyét és a Szirének öblét. Megcsodálhatjuk a bizarr lávaképződményeket és a hihetetlenül „kék” barlangokat. Késő délután visszatérünk Lipari szigetére.

4. nap:
Lipari – a sziget! Reggeli után szálláshelyünkről közvetlen környezetünk természeti és kulturális látnivalóinak felfedezésére indulunk. Kisbusszal (buszjegy!) utazunk körbe Lipari szigetén és a legszebb pontokon (Belvedere, salinai kilátó, Acquacalda horzsakő- és obszidiánbányái) fotószüneteket tartunk. Ideális légköri viszonyok esetén a Lipari-szigetek összes tagjára csodálatos kilátás nyílik utunk során a nyílt tenger felé. Visszatérve Lipari városba a citadellára megyünk fel, ahol a sziget közel 6000 éves történetének nyomaiba eredünk. Egyaránt megtalálhatók itt a kőkorszaki, bronzkori, klasszikus görög, antik római, normann és spanyol-aragón emlékek. Láthatjuk a Szent Bertalan apostol földi maradványait egykor befogadó katedrálist a nagyszerű XI. századi bencés kerengővel és a hallatlanul gazdag anyaggal – közte a világ egyik legnagyobb amfora és színházi maszk gyűjteményével – rendelkező Régészeti Múzeumot. Délután szabadidő, strandolás.

5. nap:
Panarea és Stromboli szigetek Egész napos pihenés Lipari szigetén. Fakultatívajánlatunk: délutáni és esti hajókázásra hívjuk. Panarea a szigetek legkisebbje, a gazdagok és híresek nyaralóhelye, fantasztikus tengeri merülő helyekkel és számtalan meghitt öböllel. Fürdőzési lehetőség, majd partraszállás San Pietro városban. Innen tovább hajózunk a Lipari-szigetek „legújabb tagjához”, a születőfélben lévő új vulkán Pietra Bianca, Pietra Lisca szigetek felé. A tenger a gázfeltörésektől szinte egyfolytában „forr” – a természet erejének itt megtapasztalt élménye páratlan. Innen tovább állunk a szomszédos Strombolihoz. A szabályos vulkáni kúpot sokan a Tirrén-tenger egyik legszebb szigetének tartják, parányi városai (Ginostra, San Vincenzo) művészek, filmesek, festők gyűjtőhelye. Fürdőzhetünk a fekete homokos tengerparton, majd szétnézünk a szigeten. Később a szikrázó naplemente kedvéért ismét hajóra szállunk, fotózási lehetőség a Lipari-szigetek legészakibb tagja, a Strombolicchio sziklájánál. Amint leszáll az este, a tengeren ringatózva várjuk a vulkán szabálytalan időközökben bekövetkező szikrázó kitöréseit. Éjszaka érkezünk vissza Liparira a szálláshelyünkre. A bátrabbaknak lehetősége van elindulni a vulkán kráteréhez, amely egy nehéz, 3 órás hegymenettel közelíthető meg. Páratlan élményben lehet része annak, aki vállalkozik erre a túrára.

6. nap:
Filicudi szigete hajóval Reggeli után fakultatívkirándulásra hívjuk: ismét hajóra szállunk, a legtávolabbi Filicudi szigetét keressük fel. A tengeren hajózva ha szerencsénk van, delfinekkel is találkozhatunk. A sziget egy részén buja páfrány vegetációt találunk (a nevét is innen kapta). A sziget alacsonyabban fekvő területeit két apró településen alig 250-en lakják. Partja különleges szépségű, ahol egymást váltják a teraszosan kialakult lejtők, szűk völgyek és meredeken a tengerbe szakadt partszakaszok. Itt található a régió legmagasabb - tengerből kiálló - sziklatömbje, a 71 méter magas „nád” szikla is. A sziget különlegessége még a nagyszerű épségben megmaradt bronzkori település, Capo Graziano. Filicudi szigetén ebédelési és strandolási lehetőség, a sziget körbejárása kisbusszal (buszjegy!), majd délután visszahajózunk Lipari szálláshelyünkre.

7. nap:
Lipari–Milazzo (hajóval), Catania–Budapest (repülővel) Reggeli után (menetrendtől függően szabadidő vagy) transzfer Lipari kikötőjébe. Hajóval utazunk Milazzóba, transzfer a cataniai repülőtérre. Hazautazás menetrend szerinti repülőjárattal Budapestre (átszállással).x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak