Körutazások melléklet főoldal

Dolomitok-Garda-tó-Tirol & Gesztenye ünnep

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 224059
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Garda

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Dolomitok-Misurina-tó
Kora hajnali találkozónk után megkezdjük utazásunkat a magas hegycsúcsok, ezer színben pompázó erdők, tavak, és kispatakok elképesztő szépségű tájaira. Izgalmas, és információkban gazdag utazás, rövid technikai megállókkal, a sziklatornyokkal ékesített Dolomitok varázslatos vidékére. Az egyedülálló hegycsoport 2009 óta része a Világörökségnek. A délutánt már a tengerszint felett 1754 méter magasan fekvő Misurina-tónál töltjük, mely a vidék egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, az őszi időszakban pedig különösen szép. A tótól északra magasodik a Dolomitok leghíresebb hegyalakulata, ahíres hármas sziklahegy, mely a Dolomitok jelképe is. Tóparti sétánk alkalmával gyönyörködhetünk a Tre Cime di Lavaredo híres sziklaormaira nyíló fantasztikus panorámában is. Rövid szabadidő, majd utazás a Garda-tó közeli szálláshelyre.

2. nap: Borghetto-Garda-tó-Gesztenye ünnep
Reggeli után Itália egyik legromantikusabb városába látogatunk. Vár Olaszország egyik legjellegzetesebb kisvárosa, Borghetto. A régi vízimalmok, a középkori híd, a domboldalban feltűnő Scaligeri kastély látványának köszönhetően, a Mincio folyó völgyében fekvő település, Itália legszebb falvai közé tartozik. A bástyás Visconti híd, a városka bájos utcái, és középkori hangulata garantáltan mindenkit magával ragad. Belvárosi sétánk alkalmával átsétálunk a Szent Márk hídon, ahol egy középkori ház falának kis fülkéjében afolyók,hidak, hajósok, vízimolnárok,és halászokvédőszentjének, Nepomuki Szent Jánosnak a szobra áll. Rövid szabadidő, majd Olaszország legnagyobb tavához, a Garda-tóhoz kirándulunk.A tó legnagyobb mélysége 346 méter, hossza több mint 52 km és területén Itália három tartománya is osztozik: Veneto, Trentino Alto-Adige és Lombardia.Úti célunk a tó déli csücskében fekvő festői kisváros, Sirmione, Olaszország egyik legfelkapottabb üdülőhelye. A földnyelvre épült egykori halászfalu legfontosabb nevezetessége a kis hídon keresztül elérhető Scaligeri kastély. A félsziget közepe az óváros, mely hangulatos kis sikátorokkal, éttermekkel és üzletekkel várja a látogatókat. A félsziget csúcsa pedig a béke szigete, az óvárostól egy ugrásnyira. Csendes olajfáktól árnyas hely, ahol gyógyászati központok találhatók, hiszen a város termálvíze, a természet egyik legcsodálatosabb ajándéka. Sirmione kéntartalmú melegvizű forrásai gyógyhatásúak. Egy sétahajózás a félsziget körül, a Scaligeri vár és az óváros hangulatos kisutcái garantáltan rabul ejtik majd a szívünket. Folytatjuk utunkat Lazise hangulatos városába, ahol a városközpontot a középkori Scaligeri vár uralja. Szabadidő, majd látogatás Bardolino városában, az olívaolaj múzeumban. Késő délután az idén 46. alkalommal megrendezésre kerülő gesztenye ünnepre látogatunk, ahol vásárolhatunk és kóstolhatunk a jellegzetes helyi termékekből. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

3. nap: Molveno-tó-Bolzano-Vipiteno-Innsbruck
Reggeli után észak felé indulunk. Gyönyörű tájakon, és Itália egyik legszebb kisvárosán, San Lorenzo in Banale településén átutazva jutunk el újra a Dolomitok mesés vidékére, ahol a nyugalom oázisa vár ránk. Első megállónk Trentino régió második legnagyobb tava, a meseszép Molveno-tó, mely 2018-ban 5. alkalommal kapta meg az Itália legszebb tava kitüntető címet. Az író, Antonio Fogazzaro szavaival élve, “a tó egy értékes gyöngyszem, amely egy még értékesebb ékszerdobozban van elrejtve”.A kristálytiszta vizű tavat a vadságáról messze földön híresBrentaDolomitok öleli körbe, mely a Dolomitoklegnyugatibb hegyvonulatát képezi.Az egész terület azAdamello Brenta Természeti Parkrésze, ahol gyönyörű fenyőerdők , sziklatornyok kápráztatnak el látványukkal. Megnézzük a XIII. századi San Vigilio templomát, majd rövid szabadidő, séta a festői tóparton. Folytatjuk utunkat Dél-Tirol fővárosába. Városnézés a három legjelentősebb dél-tiroli völgy találkozásánál kiépült, északról hegyek által védett Bolzano városában. A legolaszabb dél-tiroli város középkori központjában, ahol gótikus templomok, zeg-zugos, szűk utcácskák várnak. Következő megállónk Vipiteno. Itália egyik legszebb kisvárosának jelképe a 46 méter magas Torre delle Dodici, mely a nyüzsgő üzletekkel, kávézókkal tarkított hangulatos városközpontban fogad bennünket. Rövid séta, majd a Brenner-hágón átkelve folytatjuk utunkat Ausztriába.Esti érkezés az Innsbruck közeli szállásra.

4. nap: Innsbruck-Budapest
Reggeli után városnézés az Inn folyó völgyében, az Alpok hegyláncai között fekvő Tirol, festői fővárosában, ahol rövid belvárosi sétát teszünk a cégéres házak festői kisutcáiban. Innsbruck óvárosában a régi tiroli építészet és a déli hatások kiváló példái, valamint fényűző reneszánsz, barokk és rokokó épületek fogadnak. Az Óratorony (Stadtturm) és a gyönyörű barokk, különleges stukkó homlokzattal rendelkező Helblinghaus mentén érkezünk a festői városközpontba. A „műkincsek városában” természetesen megnézzük a város jelképének számító, aranyozott rézlemezekkel fedett Aranytetős házat (Goldenes Dachl) is. Az 1494 - 1496 között épült gótikus stílusú oszlopos erkély, a belváros első számú turista látványossága. Az Inn hídjától még fotózhatjuk a város jellegzetes színes házait, majd búcsú a hegyóriások ölelésében húzódó várostól, és hazautazás. Késő esti érkezés Budapestre.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Olivaolaj-múzeum: 5 EUR
Motorcsónakázás Sirmione : kb 10 EUR



Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20



Leszállási lehetőségek:

Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút

Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arrabona pihenő, OMV benzinkút

Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 477 utazás 336 388 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak