Körutazások melléklet főoldal

Toszkán Randevú - nyaralás programokkal 7 nap/5 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228102
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Livorno

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető
E csodás programunban a kéklő tenger harmóniájával átitatott történelmi, művészeti, és természeti látnivalóktárházát nyújtjuk Önöknek, ötvözve a fürdőzés örömeivel.A hűsítő habok mellől indulva Toszkána kevésbé ismert, ámde kihagyhatatlan tájaira és kisvárosaiba is elkalauzoljuk, míg különleges dzsiptúránkon egyedülálló élmény a márványvilággal ölelt magasságból megcsodálnie szemet gyönyörködtető régiót. Mindez csakÖnre vár!




Utazás
légkondicionált autóbusszal




Szállás

Hotel Golf Tirrenia- Livorno(La Grotta vélemény3*) 5 éjszakaA homokos tengerparttól kb 200 m-re, zöld környezetben találjató, medencés szállodában, Tirrenia kis település központjától kb. 500 m-re.
Szobák:2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba, a szobák nagy része balkonos és TV-vel felszerelt
Szolgáltatások:medence, étterem, bár, recepció.




Ellátás (krt)
reggeli, felár ellenében félpanzió(a program kizárólag félpanzióval foglalható)




Fel- és leszállási lehetőség

Ingyenes:Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa




Időpontok

7 nap/5 éj (oda éjszakai - vissza nappali utazással)
2019. 08.24-08.30. (szombat-péntek)

További 6 nap/5 éjszakás turnusok ITT!
2019. 06.29-07.04. (szombat- csütörtök)
2019. 09.07-09.12.(szombat- csütörtök)



Program

1. nap: Budapest-Livorno
Elutazás Budapestről az esti órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel.

2. nap:
Érkezés után elfoglaljuk a tengerparti szálláshelyünket Livorno környékén. Pihenés, szabadprogram, strandolás a tengerparton.

3. nap: Mesés középkori kisvárosok- Bolgheri - Suvereto
Pihenés, strandolás a tengerparton, vagy félnapos fakultatív kirándulás a múltba. Utunk elsőkéntBolgheri-be, a lenyűgözően szép kisvárosba vezet. Az olaszországi utak szerelmesei előtt ismert, ciprusok által szegélyezett csodás úton lehet eljutni. A fenséges települést egyik oldalról a tenger, a másik oldalról erdőkkel borított hegyek veszik körül. Elsőnek a román stílusú Giacomo e Cristoforo templomot pillanthatjuk meg, mely a várost körülölelő kastélynak a részét képezi. A városkán belül szűk, narancs és réz színű utcácskákat, ételkülöngességekkelcsábító éttermeket találunk. Miután itt születtek a leghíresebb toszkán vörösborok, egy borkóstoló programmalbúcsúzunk a várostól. EzutánSuvereto-ba, az egyik legszebb toszkán, középkori etruszk kisvárosba látogatunk, mely a hegyek és a fénylő tenger között fekszik. A városka középkori kincseivel, hangulatos kőházaival, történelmi palotájával a nyugodt, mediterrán toszkán életérzés aromáját nyújtja részünre. Élményekkel telve visszautazunk szálláshelyünkre. A nap további részében strandolás és szabadidő. (Ár: 35 EUR/fő ajándék borkóstolóval)

4. nap:Pisa-Torre del Lago- Pietrasanta

Szabadprogram, fürdőzés, pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás keretében a festőiPisa-ba indulunk. Meglátogatjuk a lenyűgöző Csodák terét, mely világörökségünk része, és ahol a lebilincselő keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai ferdetorony vár minket.Belülről is megcsodáljuk a Dómot és a keresztelőkápolnát. Ezután a világhírű zeneszerző Giacomo Puccini városát,Torre delLago-tkeressük fel. Ismerkedünk a zeneszerző lakhelyével, a Villa Puccini gyönyörű kertjével, ahol a Pillangókisasszony és a Tosca lehengerlő dallamai születtek. A család tulajdonában levő ház, ahol a zeneszerző sírja is található, múzeumként ma is látogatható. A csodás fekvésű települést a tenger és a Massaciuccoli- tó öleli át.A tengertől alig pár kilométerre fekvőPietrasanta-banfolytatjuk utunkat. Évezredekkel ezelőtt többek között az etruszkok és a rómaiak is gazdag örökséget hagytak maguk után.A középkori kisváros szépségét emeli a márványból készült gyönyörű épületek sokasága: a Dóm, a San Martino templom, a kormányzósági palota, vagy a harangtorony a legfontosabb látnivalók közé tartoznak. A közeli Carrara miatt, ahol a híres márvány kerül felszínre, sok híres művész települt ide az utóbbi évszázadokban. A város érdekessége a Museo dei Bozzetti szobormúzeum, mely híres lakói tiszteletére jött létre,és ahol olyan nem mindennapi alkotásokkal találkozhatunk, melyek mindenkinek maradandó élményt nyújtanak. Itt láthatjuk többek között a kolumbiai művész, Botero alkotásait is: a kerekded és buja formájú, de jellegzetesen egyszerű, ám mégis kifejező alakokat.(Ár: 35 EUR/fő)

5. nap: Dzsiptúra a márvány világába -Viareggio
Fürdőzés, pihenés a tengerparton, vagy egy különleges fakultatív, félnapos programlehetőségre invitáljuk Önöket. Egy egyedülállódzsiptúra keretében lélegzetelállító magasságba jutunk fel (tengerszint feletti 1000 m) a Collonata völgypanoráma útjain. Teraszos megállóink során káprázatos fotók sorozatát készíthetjük Versilia-i partszakasz és Cinque Terre látványáról, miközben megismerjük a híres Carrara-i márványmegmunkálásának, és a vele dolgozó híres mesterek, köztük Michelangelo történetét. Ezt a csodás kőzetet használták a Pantheon és sok egyéb reneszánsz kori, mesés szobor megszületéséhez. Ellátogatunk egy helyi kőfejtőbe, aQuantum Csendje című James Bond film helyszinére, megismerve a bánya és a gyönyörű kőzet feldolgozásának érdekességeit. Különleges, életreszóló élmény az ember, a fenséges hegyek és a természet kapcsolatának tanújának lenni. Szállásunk felé megállunk a híres és elegáns Viareggio-ban, fürdési lehetőseggel, hogy a kék tenger, a homokos part és a sétány szépségeit élvezhessük az elegáns tengerparton. (Ár: 35 EUR/fő)

6.nap:
Szabadidő, strandolás a tengerparton, vagy fakultatív hajókázás a közeli partok mentén.

7. nap: Hazautazas
Reggeli után hazaindulás, utazás pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.




Felárak és belépők


Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):

Pisa-Torre del Lago- Pietrasanta: 35 EUR/fő
Mesés középkori kisvárosok: 35 EUR/fő ajándék borkóstolóval
Dzsip túra a márvány világába 35 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak (összesen kb. 16 EUR/fő):
Pisa/ Keresztelőkápolna és Dóm: kb. 7 EUR/fő
Pisa/transzfer a Csodák Terére: kb. 2 EUR/fő
Torre del Lago/ Puccini villa belépő:kb. 7 EUR/fő
Pietrasanta/ Museo dei Bozzetti: ingyenes

Audio-guide: 3 500 Ft/fő/tartózkodás

Üdülőhelyi díj:15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)

Strandszervíz: (2 nyugágy és 1 napernyő) kb 15-20 EUR/2 fő/nap




Minimum létszám
35 fő.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak