Körutazások melléklet főoldal

Toscana, Viareggio és Cinque Terre

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228118
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Firenze, Pisa, Viareggio, Montecatini

Szállás / program részletes leírása



Puccini városa: Torre del Lago5 nap / 4 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Udine–Montecatini (970 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órákban érkezünk Montecatinibe, ahol mindvégig szálláshelyünk lesz.

2. nap:
La Spezia és Cinque-Terre öblei (210 km) Ezen a napon az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot és tengeröblöket keressük fel, mely öt tengeröböl által körbezárt települést rejt. Felejthetetlen élményben lesz része! A sziklák oldalában megbúvó színes kis halász falvakat hajóúton fedezzük fel (rossz idő esetén vonattal): Levanto – mely csak hajóval közelíthető meg (hajójegy), Rio Maggiore, Manarola festői települések közül kettő településen partra szállva élvezzük a varázslatos helyszíneket (az egyes időpontokban a hajótársaság és hullámzó tenger alapján köt ki a hajó valamely két helyszínen). A parton a „szerelmesek útján” végig sétálva nem mindennapi panorámában gyönyörködhetünk. Időjárástól függően strandolási lehetőség! A sós tenger illata és a látvány mindenképp felejthetetlen élményt garantál az idelátogatónak! Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap:
Lucca, Pisa, Viareggio és Torre del Lago (140 km) A mai napon egész napos kirándulásra indulunk. Először Lucca városfalakkal körbezárt városát keressük fel. Sétálunk szűk utcácskáin, láthatjuk román stílusú templomait, kereskedőházait. Továbbutazunk Pisa ikonikus városába, ahol a Csodák terének építészeti remekműveivel ismerkedünk. Láthatjuk a méltán híres pisai ferde tornyot, a tér közepén elhelyezkedő katedrálisát a keresztelő kápolnával. Szabadidejében elsétálhat az Arno folyó partjára, ahonnan páratlan panorámában lehet része a folyó városban tett kanyarulatában. Sétánk során útközben vessünk egy pillantást a Botanikus Egyetem épületére és a mögötte elterülő parkra… Utunk következő állomása a festői Versíliai-parton fekvő üdülővároska, Viareggio, melyet a helyi karneválja tett híressé. Sétálunk tengerpartján, megtekintjük nevezetes épületeit, időjárás függvényében fürdési lehetőség. Továbbindulva Puccini városát, Torre del Lago-t keressük fel. Meglátogatjuk az egyik leghíresebb olasz zeneszerző villáját, ahol a Pillangókisasszony, a Tosca, a Bohémélet ma is népszerű dallamait komponálta (a ház ma múzeum, Puccini sírja is itt található). Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap:
Firenze: a reneszánsz kor ”Athénje” és Montecatini Alto (100 km) Megreggelizünk, majd Firenzébe a Mediciek városába utazunk. A nagyvárosi forgalmat elkerülve, még időben vonatra pattanunk, hogy Firenze szívébe „megállás nélkül” érkezzünk (vonatjegy!). Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismerkedünk a középkori várossal: Santa Croce templom – benne Michelangelo sírjával, Palazzo Vecchio, a Dóm monumentális épülete. Sétálunk az Arno folyó partján, a Ponte Vecchio-n. Fakultatívajánlatunk: Látogasson el a világhírű Uffizi képtárba! A világ egyik leglátogatottabb múzeumában magyar nyelvű tárlatvezetéssel ismerkedünk képzőművészeti és neves festők alkotásaival. (A tárlatvezetésre csak foglalásnál lehet jelentkezni, a helyszínen csatlakozásra már nincs lehetőség!) Szabadidő a városban. Érdeklődő utasaink egyénileg látogatást tehetnek a Palazzo Pittiben. Estefelé fogaskerekűvel felmehetünk egy rövid sétára Montecatini Altoba (novemberi csoportunknál már nem közlekedik).

5. nap:
Montecatini-Udine-Budapest-Szeged (970 km) Reggeli után Udine felé indulunk, majd Szlovénián (Tornyiszentmiklós határátkelő) keresztülutazunk hazafelé, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak