Körutazások melléklet főoldal

Ízek, imák, szerelmek: Toszkána érzelmekkel tele!

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228119
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Firenze, Assisi, Siena

Szállás / program részletes leírása



Minden, ami Toszkána: bor, sajt, zene, művészet és a történelem! "A tavola non s’invecchia" (az asztalnál nem öregszünk) Helyi piacokat, tésztagyárat, borkóstolót látogatunk…eszünk-iszunk jókedvűen!

1. nap:
Szeged–Budapest–Udine–Montecatini (950 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órákban érkezünk Montecatinibe, ahol 2 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

2. nap:
Firenze: a reneszánsz kor ”Athénje”, Montecatini Alto és a Chianti borvidék borvacsorával (110 km) Megreggelizünk, és a Mediciek városába, Firenzébe indulunk. A nagyvárosi forgalmat elkerülve, még időben vonatra pattanunk, hogy Firenze szívébe „megállás nélkül” érkezzünk (vonatjegy!) Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismerkedünk a középkori várossal: Santa Croce templom – benne Michelangelo sírjával, Palazzo Vecchio, a Dóm monumentális épülete. Sétálunk az Arno folyó partján, a Ponte Vecchio-n. Ebédidőben ellátogatunk a San Lorenzo tér környékére, ahol a piac épületében és a tér kedvelt bárjaiban tartalmas, tipikus olasz panini szendvicseket kóstolhatunk, mindenki egyéni ízlése szerint (helyszínen fizetendő). „Kötelező” betekinteni a San Lorenzo vásárcsarnokba, sétálni a gyümölcsök, pecorino sajtok, olivák, sonkák és húskészítmények, fűszerek illata és látványa között, mely magával ragadó hangulata emlékezetes marad! Az orrunkra hagyatkozva, finomabbnál-finomabb sajtok illata után érkezünk sajtkóstolónk színhelyére! Fakultatívajánlatunk: A sajtkészítés mesterségével ismerkedünk, majd meg is kóstoljuk a különböző ízvilágú sajtokat. Szabadidőnkben elvegyülünk a helyiek között… foglaljon helyet a hangulatos olasz bárok egyikében és egy csésze kávé mellett élvezzük a hangulatát a városnak. Elhagyjuk Firenzét vonattal és Montecatinibe érkezünk ahol, fogaskerekűvel Montecatini Alto hegytetőre épült óvárosába emelkedünk, ahonnan gyönyörű panorámában lehet részünk, sétálunk hangulatos utcáin. Fakultatívborvacsorát ajánlunk: íncsiklandó toszkán fogásokkal és a hozzájuk illő helyi borokkal (aki nem vesz részt ezen borvacsorán, szabadidejét egyénileg töltheti Montecatiniben). Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap:
Pisa-Lajatico-Volterra-San Gimignano (210 km) Reggeli után a tengerpart felé folytatjuk utunkat, Pisába látogatunk. (Helyi piacára igyekszünk (nyitva tartás függvényében), hogy a friss gyümölcsökből és finomságokból töltsük fel készleteinket, majd ) Helyi idegenvezetőnkkel Pisa csodálatos építészeti remekműveivel ismerkedünk a „Csodák terén”. Láthatjuk a Keresztelő Kápolnát és a különleges pisai ferde tornyot. Szabadidejében elsétálhat az Arno folyó partjára, ahonnan páratlan panorámában lehet része a folyó városban tett kanyarulatában. Sétánk során útközben vessünk egy pillantást a Botanikus Egyetem épületére és a mögötte elterülő parkra…elhagyjuk az ikonikus várost. Hallgatjuk a híres olasz tenor, Andrea Bocelli dallamait, miközben áthaladunk a dombtetőre épült szülőfaluján Lajatico-n (itt található az általa alapított Teatro del Silenzio, a „Néma Színház”). Következő állomásunk az etruszk alapítású, középkori hangulatú városka, Volterra. A dombra épült városkából páratlan kilátás nyílik a toszkán vidék olajfa ligeteire, szőlőültetvényeire. Megtekintjük római színházát, (Olaszország egyik legjobb állapotában megmaradt római kori színháza!), sétálunk a fallal körülvett középkori utcáin hangulatos terein és élvezhetjük a kávézók és bárok tipikus olasz hangulatát. Vacsorára San Gimignano környéki szállásunkra érkezünk.

4. nap:
San Gimignano-Monteriggioni-Siena borkóstolós vacsorával-Chianciano Terme (130 km) A mai napon a középkori hangulatú, tornyairól híres városkában, San Gimignanoban kezdjük felfedező utunkat. Elsőként itt is helyi piacára igyekszünk (nyitva tartás függvényében) és reményeink szerint itt is találunk „fogunkra valót”. A középkorban 72 torony védte a városkát, ebből 13 ma is látható. Sétánk során mintha a középkorba csöppennénk vissza. Monteriggioni pici, mesebeli városkában tartunk pihenőt, ahol a tornyokkal tarkított kőfal mögé sétálva megbúvó házak és utcácskák varázslatos hangulatba kerítik az idelátogatót. Mi sem esik jobban, mint egy krémes fagylalt egy árnyékos asztalnál…engedünk a csábításnak! Délután tovább utazunk, és megismerkedünk a középkori hangulatát ma is őrző Sienával. Az egykor Firenzével rivalizáló város építészetében olyan remekművek születtek, mint a XIII.sz.-i katedrális, a városháza, a keresztelő-kápolna. A középkori városépítészet egyik legnagyobb remeke Siena főtere. E fantasztikus város után fakultatívprogramra invitáljuk egy Siena közeli autentikus környezetbe, ahol borkóstolóval egybekötött vacsorán veszünk részt. A borok készítésének rejtelmeiben kapunk bepillantást, majd a vezetést követően helyi friss, kiváló alapanyagokból készült jellegzetes toszkán vacsorán veszünk részt (a részvételt javasoljuk, mert aki nem vesz részt ezen vacsorán, szabadidejét egyénileg töltheti Sienában). A mai szállásunk Chianciano Termében lesz.

5. nap:
Montepulciano, Pienza, Perugia, Bologna (370 km) Reggelinket elfogyasztva Montepulciano felfedezésére indulunk. Kisbusszal a dombtetőn található főtérre érkezünk, ahonnan sétára indulunk. Kihagyhatatlan a hangulatos kisváros szűk utcáival, kávézóival. Pienza városába utazunk tovább. Elbűvölő reneszánsz városközpontját a Pienzából származó II. Pius pápa építtette. Sétálunk a bájos piactéren, közben láthatjuk a gótikus Dómot, megcsodálhatjuk a gyönyörű Palazzo Piccolominit. Felfedezzük a hangulatos városka titkait és megkóstoljuk a híres helyi sajt különlegességet, a pecorinot! Umbria tartomány székhelye, Perugia felé indulunk. Útközben fotószünetre megállunk a Trasimeno-tó partján és gyönyörködünk a tó szépségében és kis szigeteiben. Perugia, ősi etruszk város főterén láthatjuk dómját a reneszánsz idők legszebb szökőkútjával. A perugiai városháza vetekszik a sienaival. Tovább utazva szállásunk Bologna környékén lesz.

6. nap:
Bologna – Treviso – Budapest – Szeged (850 km) Reggeli után hazafelé indulunk, útközben megállunk a tengerszint alatt 9 méterrel elhelyezkedő Trevisoban, a „miniatűr Velencében”. A régi városatyák a középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvárost. Alatta azóta is ott hömpölyög a Sile folyó, behálózva Trevisót. A házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni palazzók is legalább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. Az óvárosban olyan csodák várnak bennünket, mint az a Ferences templom, melynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temették el a két olasz költőóriás, Dante és Petrarca gyermekeit is. Sétálunk festői árkádos házai között, csatornákkal szabdalt utcáin. A város főterén megpihenünk egy capuccinóra vagy egy spritz-re, és merüljünk bele az olasz kisvárosi élet szépségeibe. Utunkat Udine-Szlovénia útvonalon folytatjuk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak