Körutazások melléklet főoldal

Lombardia hercegi és királyi városai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228120
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Milánó, Padova, Modena, Vicenza, Parma

Szállás / program részletes leírása



Ferrara, Bologna, Modena, Párma, Milánó, Mantova, Pavia, Monza …

1. nap:
Szeged–Budapest–Miramare-Ferrara (körny.) (810km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba. Útközben pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű Miramare-i kastélynál, mely anno Miksa mexikói császár képzelete alapján épült, ahol Sissy királynő több alkalommal tartózkodott. Megtekintjük a kastélyt (kívülről) és pompás kertjét. Első éjszakai szállásunk Ferrara környékén lesz.

2. nap:
Ferrara-Bologna-Modena és Párma (180 km) Reggeli után az Este-hercegség egykori székhelyére, Ferraraba érkezünk. Megtekintjük az Estense palotát (középkori, vizesárokkal körülvett téglavár), a katedrálisát (a legszebb középkori templomok egyike), a városházát és a Casa dei Diamanti-t, a ’Gyémántházat’. Következő állomásunk Bologna, ahol vár ránk a Piazza Nettuno, Michelangelo ifjúkori szobrai a Szent Domonkos templomban, valamint a rendkívüli Torri Pendenti, vagyis a ferde tornyok! Majd Modenába, az ősi olasz fejedelmi családok városába vezet utunk. Láthatjuk a város büszkeségét, az 1099-ből megmaradt Ghirlandinát, melynek harangtornya a velencei Campanile tornyának magasságával vetekszik, a Dómot, a Piazza Grandét, ahol a csodálatos Luciano Pavarotti tenort búcsúztatta az egész világ, majd az Este család modenai palotáját, a Palazzo Ducalét (kívülről). Buszba visszaszállva búcsúzunk Modenától a „Nagy Tenor” Luciano Pavarotti fenséges hangjával. Utunk következő állomása a zseniális zeneszerző, Verdi városa: Párma! A városba érve magával ragad bennünket az óváros pezsgő hangulata, szabadidő a városban. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk Pármába vagy környékére.

3. nap:
Párma-Grazzano Visconti-Piacenza és Milánó (250 km) Megreggelizünk és vár bennünket az a Párma, ahol minden a művészetekről szól! Felkeressük a Farnese Palotát (kívülről) és lehetőség szerint a benne felépített fa színházat, a Dómot, a XII.sz-ból megmaradt nyolcszögletű keresztelő kápolnát (mely óriási hatást gyakorol az érkezőre). A San Giovanni evangélista templom freskói a Sixtus-kápolnát idézik. Elsétálunk Mária Lujza kastélyához (kívülről), sétálunk parkjában. Különleges, kis település felé vezet utunk: Grazzano Visconti - mai napig a Visconti családi birtok egy része - amely az 1400 -as évekbe repít minket vissza. A híres színház- és filmrendező, Luchino Visconti által újra gondolt, ódon kis utcákon sétálva legendákkal és a helyi művészeti iskola alkotásaival ismerkedhetünk meg. Az egykoron Visconti és Sforza család fennhatósága alatt álló Piacenza középkori város a következő állomásunk. Városnéző sétánk során megtekintjük a barokk szobrokkal övezett híres Piazza dei Cavalli t, a Városházát, majd a XIII sz. Dómot, valamint szép reneszánsz épületeket. Estére Milanóba (vagy környékére) érkezünk, ahol 3 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

4. nap:
Milánó és az ”Utolsó vacsora” Lombardia fővárosával, Milánóval ismerkedünk. Sétánk során Olaszország 3. legnagyobb templomával találkozunk: a Milánói Dómmal, melyen 600 évig dolgoztak kitűnő művészek. Betekintünk a világhírű Scala operába, ahol neves énekesek, operaszerzők, szövegírók emléktárgyaival, szobraival találkozunk, majd a Sforza kastélyhoz érkezünk (kívülről), séta a parkban. Szabadidőben lehetőség nyílik Észak-Itália egyik legszebb, műemlékekben leggazdagabb Sforza kastélyba bemenni, ahol Leonardo da Vinci keze nyomával is találkozhatnak, valamint Michelangelo befejezetlen Pietájával. Fakultatívajánlatunk: délután Milano legjelentősebb műemlékét tekintjük meg, a Santa Maria delle Grazie templomot, benne Leonardo da Vinci leghíresebb művével: az ”Utolsó vacsora” c. freskóval. (Fontos: a fakultatív programot már az utazás megrendelésénél igényelni kell, a helyszínen további belépőjegy igénylésre nincs lehetőség!) Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap:
Pavia és a Certosa di Pavia kolostor (85 km) Ezen a napon Lombardia történelmi városába, Paviába utazunk. Gyönyörködhetünk a Visconti kastélyban (kívülről), valamint a San Michele román stílusban épített koronázó templomban (itt koronázták Barbarossa Frigyest is). Megcsodálhatjuk Olaszország legnagyobb épen maradt épületegyüttesét, a XIV.sz-i Certosa di Pavia kolostort. Láthatjuk monumentális templomát, gyönyörű kerengőjét és a barátházakat. Olaszország legszebb műemlék együttesei közé tartozik. Idő függvényében sétálunk Pávia óvárosában, megcsodáljuk a XIV. században alapított egyetemét, átsétálhatunk a Ticino-folyón átívelő fedett hídján, mely Európa egyik középkori látványossága. Szabadidőben fakultatív gasztronómiai élvezeteket ajánlunk: a térségre jellemző malvasia desszertbort kóstolunk a szintén híres olasz cantuccival (malvasia con cantucci) mártogatva. A délután folyamán visszatérünk Milánóba.

6. nap:
Monza–Budapest–Szeged (990 km) Reggeli után a longobárdok nagy királynőjének, Theodelindának székhelyével ismerkedünk. Sétálunk óvárosában, megtekintjük a katedrális monumentális épületét (itt őrzik a „Vaskoronát”, amellyel, a Német-Római császárokat koronázták), a régi városházát. Autóbuszunkkal elhaladva a Villa Reale barokk palota előtt búcsúzunk Monzától és Lombardiától. Hazafelé indulunk az Udine-Tornyiszentmiklós-Budapest útvonalon. Érkezés a késő esti órákban Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak