Körutazások melléklet főoldal

Svájc és Olaszország bűvöletében

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76724
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország, Svájc
Város: Como, Davos, Lugano, Milánó, Verona

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – VERONA

Reggel indulunk és Szlovéniát érintve érkezünk Olaszországba. Az első programunk a nagyon hangulatos Veronában lesz. Városnézés Rómeó és Júlia városában. Természetesen megte­kintjük a két szerelmes híres erkélyét. A ház falai telis-tele van­nak rajzolva a szerelmesek üzeneteivel. A főtéren látható az ókori Aréna, mely kiváló állapotban van még ma is, nyaranta pedig a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. Ez Olaszország leglátogatottabb szabadtéri színháza. A bájos belvárosban sétálva keressük fel az Erbe teret és a Scaligeri család palotáit. Kisétálunk a várost körbeölelő kanyargós Adige folyó partjára is. Szállásunk ****-os hotelban lesz a város közelében.

2. NAP: VERONA – MILÁNÓ

Reggelit követően Milanóba utazunk. Városnézés Lombardia fővárosában. Mindenkit elkápráztatnak a dóm gótikus csúcs­ívei. Aki akar a templom ismertetése után felmehet a kupo­lába és kitekinthet az erkélyről az alattunk hömpölygő tömegre. (Sorban állás várható). Városnézésünk folytatásaként lát­hatjuk a Galériát, elegáns üzleteivel, majd a világhírű ope­raházat, a Scalát. Ezt követően egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban talál­ható Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az Utolsó vacsora. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom láto­gatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tud­juk biztosítani. Fakultatív: „Utolsó vacsora” freskó meg­tekintése: 7.000,- Ft belépővel. Jegyeket csak a szabad kapacitások függvényében tudunk vásárolni. (Ha valaki későn adja le rendelését és nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesítést küldünk neki, min. az út indulása előtt 1,5 hónappal.) Ezt követően, illetve aki nem jön a freskó megtekintésére, azok­nak Milánóban szabadprogram, majd a kora esti órákban szállá­sunkra – mely ezúttal is **** szálloda –, utazunk.

3. NAP: COMO – LUGANO – CSOKOLÁDÉ – LOCARNO

Reggeli után Como felé vesszük az irányt. Délelőtt séta a főut­cán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a dóm, mely román és gótikus alapokra épült sok márvány felhasználásá­val. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kelle­mes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a „Mini Svájc” kiállítást tekintjük meg, ahol Svájc több mint 120 neveze­tességét mutatják be kicsinyítve egy szépen kialakított parkban. Délután két tóparti városban gyönyörködünk. Lugánóban, ebben a rendkívűl hangulatos városban, a kellemes tóparti séta mellett megtekintjük a szép városházát, a főteret és az egykori ferences templomot. Meggyőződünk róla, hogy milyen hangulatos város Lugano. Ezt követően ellátogatunk egy csokoládégyárba. A júli­usi csoporttal megtekintjük a csokoládégyártás menetét, kóstol­hatunk a cég termékeiből és a végén természetesen lesz vásárlási lehetőség is. (Augusztusban nincs termelés, de csokoládé vásár­lására akkor is lesz lehetőség.) Folytatjuk utunkat a filmfesztivá­lok városába, Locarnóba. A mediterrán hangulatú belvárosi séta után a Madonna del Sasso kegytemplomhoz és annak kilátójához megyünk fel. Innen mesés rálátás van a Lago Maggiore-tóra, a városra és a környező hegyekre. Városnézés után szálláshelyünkre utazunk a hegyek közé, Közép-Svájcba.

4. NAP: ANDERMATT – OBERALPPASS – VIA MALA – CHUR – AUSZTRIA

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványos­ságokról szól. Reggeli után elhagyjuk Közép-Svájcot, és az ország magas hegyei közt az Oberalppasson indulunk kelet felé. Többször is felmegyünk 2.000 m fölé, amikor átkelünk a hágókon. Ahogy haladunk a kanyargó hegyi utakon letekint­hetünk a virágzó völgyekre és gyönyörködhetünk a bennünket körülölelő fantasztikus csúcsokban. Természetesen lesz fotóstopok is. Így érkezünk el a Hátsó-Rajna mesés szurdokához, amely egy regényírót is megihletett. A Via Mala közel 100 m mély sziklahasadékába le is lehet sétálni, de fentről a hídról is kiváló felvételek készülhetnek. Délután Svájc egyik legrégebbi (kb. 5.000 éves) városában, Churban nézelődünk. Kevesen isme­rik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki szá­mára a látvány. A belváros hangulatos főtere szép házakkal körbeölelt. A Münster környéke és a céhes házak méltán vívják ki a látogatók elismerését. A városnézés és a szabadprogramunk után buszunkkal elhagyjuk Svájcot és Ausztriában folytatjuk utunkat. Szállás Tirolban.

5. NAP: TIROL – SALZBURG – HEGYESHALOM – BP.

Tirol magas hegyeit látva indulunk hazafelé. A déli órákban megállunk az egyik legszebb osztrák városban, Salzburgban, melyet Mozart városának is szoktak nevezni, mivel itt született a híres zeneszerző. A belvárosa méltán szerepel a világörökségek között. Városnézésünk során felkeressük a barokk stílusú Dóm-ot, Szt. Péter templomot, de sétálunk, és szabadidőnk alatt vásárol­hatunk is a híres Getreidegassen. Több alkalom is lesz arra, hogy a felettünk magasodó Hochensalzburg várát lefényképezzük, talán a Mirabell park virágaival az előtérben készülhetnek a leg­jobb felvételek. Délután továbbindulunk. Hegyeshalomnál lép­jük át a határt. Budapestre érkezés az esti órákban, ezt követően a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggelis ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív vacsora,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- idegenforgalmi adó,
- belépők
Milánó dóm terasz - lift € 16,00
Milánói dóm - múzeum € 3,00
Melide - Mini Svájc 15 CHF
Locarno (Madonna del Sasso kilátó + vasút) 6 CHF
andermatti felvonó (1 irány) 25 CHF
csokigyár 1 CHF
IFA 3 CHF + 6 €
Belépők ára: kb. 25 € + 50 CHF + fakultatív program
A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak