Körutazások melléklet főoldal

Moszkva - Aranykupolák városa, debreceni indulással

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 224540
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Debrecen
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Oroszország
Város: Moszkva

Szállás / program részletes leírása



Moszkva, Aranykupolák városa (Debreceni és Budapesti indulással)

Időtartam:
5 nap / 4 éjszaka


Utazás:
Repülővel(Debreceni és Budapesti indulással)Oroszország ezerszínű fővárosa lenyűgöző látnivalókkal büszkélkedhet, amelyek világszerte ismertek, és turisták százezreit vonzanak az év minden időszakában. Moszkva kihagyhatatlan látványosságait képezi a Vörös téren álló Blazsennij székesegyház, habos süteményekre emlékeztető hagymakupoláival a város egyik legismertebb építészeti remekműve. A legenda szerint Rettegett Iván a székesegyház megépülését követően megvakíttatta a tervezőt, Jakoljevet, hogy ne tudjon hasonlót építtetni. A Vörös téren található még a Kreml épületek együttese (Nagy Kreml palota, Fegyvertár, Angyali Üdvözlet székesegyház, Arhangelszkij székesegyház, Nagy Iván-harangtorony, Uszpenszkij székesegyház, Granovitaja palota, Tizenkét apostol temploma), Lenin mauzóleuma és a GUM, a város luxusáruháza. További látványosság a Moszkva folyó mellett található Megváltó Krisztus székesegyház, a Veréb-hegyen magasodó Lomonoszov Egyetem.
Belvárosi látványosság a régi és új Arbat utca, és a Tverszkaja utca az éjszakai nyüzsgésével, Tretyjakov képtár és a Bolsoj Teatr (színház). Városon belül még a múzeumi paletta nagyjai a Történeti Múzeum, a Puskin Szépművészeti Múzeum, az Űrhajósok emlékmúzeuma.
A 12 milliós metropolisz 15 metróvonallal könnyíti a mindennapi közlekedést, s gyönyörű megállóinak kialakítását csodálhatjuk a következő szerelvény érkezéséig, mintha egy múzeumban sétálnánk. A természet szerelmesei is gyönyörű helyeket találhatnak a városban, ugyanis közel 100 park és 18 kert várja az idelátogatókat, úgy, mint a Gorkij Park, a `Boldog Kert”, a Kolomenszkoje rezervátum, és az Izmailovszkij Park.

Program

1. nap:

Indulás közvetlen menetrendszeri járattal Moszkvába Budapestről vagy Debrecenből.
Érkezés után utazás a szállodába. Szálláshelyen szoba elfoglalása, szabad program.



2. nap:

Reggeli után találkozás az idegenvezetővel.
Autóbuszos városnézés Moszkva főbb nevezetességeinél egy-egy rövid fotó-stoppal. Megtekinthetik a Lomonoszov Egyetem fő épületét, a híres körgyűrűket, a Novogyevicsi Kolostort, délután fakultatív kirándulás az Orosz művészet egyik legnagyobb műkincsgyűjteményének helyszínére - a Nemzeti (Tretyjakovi) Galériába. Este szabadprogram.



3. nap:

Reggeli a szállodában. Ezen a napon fakultatív kirándulás a híres Kremlbe és a területén található templomok és székesegyházak megtekintése után megismerkednek `Oroszország kincseivel” a Nemzeti Kincstárban. Különleges gyűjtemény az orosz cárok után fennmaradt értéktárgyakból, fegyverekből, viseletekből stb. Este szabadprogram.



4. nap:

Reggeli a szállodában. Fakultatív kirándulás az ortodox vallás egyik régről megmaradt központjába, a Szergijev Posszádba. Moszkvától nem messze található, az UNESCO által is elismert és védett férfi Kolostor-komplexum. Az ortodox vallás különböző időszakainak megfelelő stílusokban épített, gazdagon díszített templomai várnak az idelátogatókra.
Visszatérve a városba, metrótúrával folytatjuk a napot. A Moszkvai metró világhíres megállóinak történetébe nyerhetünk betekintést. Szinte minden megállója múzeumba illő, különleges és hihetetlen egyszerre. A szállodába is metróval indul vissza a csoport. Este szabadprogram.



5. nap:

A reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás közvetlen menetrendszerinti járattal Budapestre vagy Debrecenbe.


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak