Körutazások melléklet főoldal

Szentpétervár - "Észak Velencéje"

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 64891
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Oroszország
Város: Szentpétervár

Szállás / program részletes leírása



Program:

1. nap: Budapest – Szentpétervár 
Elutazás repülővel a kora reggeli órákban Budapestről SZENTPÉTERVÁR-ra. Délelőtti érkezés után irány a híres Néva sugárút („Nyevszkij”). Kb. 1 órás hajókázás során bepillanthatunk a cári paloták világába a várost átszövő csatornákról, valamint a Néváról is páratlan panorámában lesz részünk. Rövid pihenő a Vaszilij-szigeten található Rosztrum oszlopoknál, ahonnan szintén lenyűgöző kilátás tárul elénk a Kis-Néva és a Néva torkolatára. A város egyik szimbóluma a Péter-Pál Erőd, melynek területén áll az orosz cárok temetkezési helye, a Péter-Pál Székesegyház. Tornya a legmagasabb a városban, sőt Nagy Péter kívánságára még a moszkvai Kreml „Nagy Iván” harangtornyát is túlnőtte. Fényképezési lehetőség az Auróra cirkálónál (kívülről). Szállás Szentpéterváron.

2. nap: Gatcsina – Puskin – Pavlovszk 
Délelőtt PUSKIN-ban Katalin cárnő Nyári Palotáját keressük fel. Híres Borostyánszobáját a város 300 éves jubileuma alkalmából 2003-ra újítottak fel. A park és a kastély építése több cárnő nevéhez kapcsolható. I. Katalin kezdte el az építését, Erzsébet cárnő tovább fokozta a külső látványt és Nagy Katalin elsősorban az épület belső díszítésére összpontosított. A hatalmas barokk és klasszicista palota-együttesről írták: „Egy magának való, külön világ, a mesék birodalma.”. Továbbutazás GATCSINA városába. A település legfontosabb látnivalója itt is a palota-együttes, amely Rinaldi terve alapján épült. Orlov herceg halála után I. Pál megbízása alapján nyerte el mai formáját. Az épület szerencsére nem sérült meg a második világháborúban. PAVLOVSZK leglátványosabb nevezetessége a kastély, amely szintén I. Pál nevéhez kapcsolódik. A koronázás után a cár utasítására az egykori kisebb palotát átépítették, megnagyobbították és ettől kezdve nyári rezidenciaként működött az uralkodó haláláig. Szállás Szentpéterváron.

3. nap: Szentpétervár – Petrodvorec – Kronstadt 
Délelőtt látogatás a világ egyik leggazdagabb képzőművészeti gyűjteményének otthont adó Ermitázsban (Téli palota). Az itt található mintegy 3 millió kiállítási tárgynak csak a legismertebb és nagy becsben tartott részét tekintjük meg! Utazás szárnyashajóval PETRODVOREC-be, melynek lenyűgöző szökőkútrendszere vízi-játékkal örvendezteti meg a látogatót. Nagy Péter nyári kastély-együttesét a „művészet gyöngyszemének”, az „orosz Versailles”-nek tartják. Leglátványosabb része az Alsó park, a világ legnagyobb szökőkútrendszerével, a 140 szökőkút naponta kb. 100.000 köbméter vizet forgat. Az impozáns park mellett a Nagy Palotát is megtekintjük. Irány a Finn-öböl sokáig lezárt területe, KRONSTADT szigete! Korábban a szovjet, később az orosz haditengerészet fontos bázisaként nem volt lehetőség a belépésre. Néhány éve elkészült a körgyűrű, ahonnan könnyen bejuthatunk a most is tengerészek által lakott területre. A Szt. Miklós tiszteletére felszentelt katedrálist a szovjet időkben tiszti kaszinóként használták, napjainkban ismét egyházi célokat szolgál az impozáns épület. Szállás Szentpéterváron.

4. nap: Szentpétervár 
Egész napos városnézés „ÉSZAK VELENCÉ”-jében. A Kazanyi Székesegyház a XIX. század elején épült. I. Pál megbízása alapján, a római Szt. Péter Bazilika másolataként. A város egyik ékköve a „Vérző Megváltó templom”. Az elnevezés II. Sándor cár halálához kapcsolódik, ó-orosz stílusban épült, külső és belső falait 7.000 m²-nyi felületen mozaikok díszítik. Majd az Izsák Székesegyházat keressük fel, mely a világ egyik legnagyobb kupolaépítménye, a messzire ellátszó arany kupola miatt „Isten tintatartójának” is nevezik. Séta az Alekszandr Nyevszkij Kolostor sírkertjében, ahol a híres orosz művészek nyugszanak (pl. Dosztojevszkij, Rubinstein, Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov.) Rövid pihenő és fotózási lehetőség a Szmolnij-komplexum előtt, melynek területén I. Péter idején még a hajóépítéshez szükséges szurkot főzték. Itt épült a Rastrelli által tervezett női kolostor és székesegyház. Szállás Szentpéterváron.

5. nap: Szentpétervár – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás délelőtt, érkezés Budapestre a déli órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Szentpétervár történelmi belvárosa



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Szentpétervár – Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal
- utazást a városnézések és kirándulások légkondicionált orosz autóbusszal
- szállást *** szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit 
- kirándulásokat a program szerint
- helyi és magyar nyelvű idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)
 

A részvételi díj nem tartalmazza:
- orosz vízumdíjat: kb. 19.025,- Ft 
- vízum ügyintézési díját: 5.000,-Ft
- repülőtéri illetéket (Az indulásig változahat!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját 
- félpanziós felárat
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 14.000,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő, egyéb személyes jellegű költségeket
 

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek, előzetes foglalások, hajókázás és fülhallgató árát: kb. 160,- € 
- borravalót / szervízdíjat az orosz gépkocsivezető(k) és helyi idegenvezető részére: 10,- €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak