Körutazások melléklet főoldal

Portugália klasszikus körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 174888
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália
Város: Lisszabon, Fátima, Portó

Szállás / program részletes leírása



Portugália Európa legnyugatibb országa, az Atlanti-óceán partján fekszik. A portugálok révén ismerjük a cukornádat és a teát, a portugálok hoztak először porcelánt Kínából. Az óceánok első igazi urai, akik a középkori Európát modernizálták felfedezéseikkel. A mai Portugália modern és izgalmas, egyúttal áthatja gyarmati történelme és a nagy felfedezők emléke.

Program:

1. nap: Elutazás Lisszabonba a menetrend szerint. Lisszabon a Tejo torkolatában, a folyó jobb partján található. A történelmi városnegyedek a város hét dombjára épültek. Érkezés után fél napos városnézés Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, ami Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal; a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak; a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező-, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő). Szállás Lisszabonban.

2. nap: Reggeli a szállodában, majd szabad program Lisszabonban. Fakultatív programlehetőség: Queluz-Sintra -Cabo da Roca egésznapos autóbuszos kirándulás. Látogatás a főként rokokó stílusjegyeket viselő queluzi Királyi Palotában. Az elegáns kert és díszes szobrai a 18. század hangulatát idézik. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kis városkába, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Ezután látogatás a festői szépségű Cabo da Rocához, Európa legnyugatibb pontjához, `ahol a szárazföld véget ér, s kezdődik a tenger". Visszautazás a tengerpart mentén, szállás Lisszabonban.

3. nap: Reggeli a szállodában. Elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta után továbbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án - a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint - a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek. Szállás Fatimában.

4. nap: Reggeli után továbbutazás Portóba, ahol informatív városnézés. Portó a Duoro folyó mentén épült város borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepű házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal az ország egyik legérdekesebb hangulatú kikötővárosa. Az ízletes portói bor kóstolására is nyílik alkalom egy borospincében. A portói erős, karakteres desszertbor és mindig cuvée - a legtöbbször különböző évjáratok keveréke. A standard portói bort jellemzően három évig érlelik húszezer literes vagy még nagyobb fahordókban, hogy gyümölcsös jellegét megőrizze. Szállás Portóban.

5. nap: Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás Braga-GuimarÃ-Łes útvonalon. Látogatás Bragába, amely a római időkben Galícia központja volt, ma tartományi székhely. A történelmi városrész és a bragai katedrális megtekintése a Jó Jézus Búcsújáró Templommal. Továbbutazás GuimarÃ-Łes városába, Portugália bölcsőjébe, mely 2012-ben Európa kulturális fővárosa volt. Gyalogos városnézés: óváros, vár, Braganza hercegi palota (kívülről), majd visszautazás Portóba. Szállás Portóban.

6. nap: Reggeli után elutazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a 12. században az ország és a királyság központja volt. Városnézés keretében séta a Katedrálishoz, majd a híres Egyetemi Könyvtár megtekintése (kívülről). Továbbutazás Tomárba, a templomok városába, ahol a Krisztus-rendi kolostort látogatják meg. Utazás a Lisszabon környéki óceánpartra, ahol szállás.

7. nap: Szabadidő az óceánparton vagy egész napos fakultatív program: modern Lisszabon és Costa Azul borkóstolóval. A program a Tejo folyó partján álló Megváltó Krisztus szobrának megtekintésével indul. A szobor készítőit a Rio de Janeiroban található Krisztus szobor ihlette, a kilátóból csodálatos a város látványa. Továbbutazás Azeitaoba, ahol az egyik neves pincészetben megkóstolhatják a borvidék híres muskotályát. Látogatás Sesimbrába, a festői halászfaluba, rövid szabadidő, majd Setúbalba, ahol rövid sétára, vásárlásra nyílik lehetőség. Majd a 17 km hosszú Vasco da Gama hídon át visszaérkezés Lisszabonba, és a modern városrész, a futurisztikus `Expo 98" felfedezése. Látogatás Európa legnagyobb ócenáriumába, ahol megismerkedhetnek a változatos tengeri élővilággal.

8. nap: Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak