Körutazások melléklet főoldal

Madeira mesés kertjei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201546
Indulás dátuma:2024.09.17. (K)
Időtartam:5 nap/4 éj
Ár:  297 500 Ft / fő (akciós alapár)
Teljes ár:  297 500 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália
Város: Funchal

Szállás / program részletes leírása



PROGRAM1. NAP

Budapest – Funchal

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, egy átszállást követően a kora délutáni órákban érkeznek Funchalba, Madeira sziget fővárosába. Érkezést követően megkezdődik Funchal felfedezése. Pazar panorama a tájra a Szent Katalin parkból. Séta a buján virágzó ágyások közt, távoli kontinensekről származó fák árnyékában. Érintik a színházat, az Amélia Királynő parkot, az óvárosban láthatják a városházát, a katedrális XVI. századi épületét, a Szent Lőrinc erődöt. Felkeresik a világhírű piacot, ahová a sziget minden szegletéből érkezik virágárus és halász népviseletben. A pultok roskadoznak az ínycsiklandó trópusi gyümölcsöktől, zöldségektől és színpompás virágoktól, a legkülönbözőbb tengeri halak várják, hogy a terített asztalokra kerüljenek. Transzfer a szálláshelyre.

2. NAP

Pihenés vagy Kelet-Madeira fakultatív kirándulás (23.900 Ft/fő)

Az álmos Camachaban a keretre feszített fűzfavesszőkből az ujjak elképesztő ügyességgel fonnak kosarat és más tárgyakat. Az út eukaliptuszfák közt, meredeken kapaszkodik át a felhőhatáron, szemerkélő párában érkezünk a Pico de Ariero (1810 m) közelébe. A Ribeiro Frio pisztrángos tavát övező UNESCO világörökség őshonos babérerdőket elhagyva, Faialban ebéd (helyszíni fizetés ellenében). Santana élénk színekkel díszített, zsúpfedeles házai messziről integetnek. Csodálatos panoráma a legkeletibb kilátóból, majd pillantással Machico városára visszatérés a szállodába.

3. NAP

Pihenés vagy Blandy kertek és Monte fakultatív kirándulás (26.900 Ft/fő + 25 EUR belépő)

A Funchaltól keletre fekvő dombokon a Blandy birtok (a belépő helyszíni fizetés ellenében) valóságos édenkert, a virágkedvelők zarándokhelye. Sétánk a szabályos kialakítású Hölgyek kertjétől a trópusi vadságú vízmosásig igazán ámulatba ejtő.  Pillantás az Eira do Serradotól (1094 m) a csipkés csúcsok övezte Apácák völgyébe. A montei Szűz, Madeira védőszentje, kicsiny szobrát ikertornyos homlokzatú templom vigyázza. Sétát tesznek a Monte Palace trópusi kertjében (a belépő helyszíni fizetés ellenében), ahol az ország legvarázslatosabb csempeképei kísérik utjukat. A kalandvágyók tobogánon (helyszíni fizetés ellenében) száguldhatnak lefelé. Pihenés a szállodában.

4. NAP

Pihenés vagy ha az időjárás megengedi fakultatív kirándulás idegenvezetőnk szervezésében, helyszíni fizetéssel. A Santa Maria fedélzetén kb. 3 órás hajókirándulás a déli partok mentén Kolumbusz karavellájának korhű másával. Gyakorta delfinek és bálnák kísérhetik utunkat. Fakultatív Madeira-est vacsorával ( 14.900 Ft/fő). Megismerkedhetnek a tradicionális ízekkel, miközben jó hangulatú folklórprogramot élvezhetnek.

5. NAP

Pihenés vagy Nyugat-Madeira fakultatív kirándulás (23.900 Ft/fő)

Séta Camara de Lobos falucskában, színesre mázolt halászhajói a festegető Churchillt is megihlették. Pazar kilátás Európa második legmagasabb óceáni szirtjére, az 589 méter magas Cabo Giraora. Ribeira Bravat érintve, a felhőkbe burkolózó Paul da Serra széles fennsíkját elhagyva, vadregényes tájon érkezés Porto Monizba. Az óceán sós párát hordó szeleitől páfránylevél sövény védi a parcellákat és a parton kőből vájt medencék csillapítják a hullámok erejét. Ebéd (helyszíni fizetés ellenében) egy helyi étteremben. Az Encumeadat keresztezve visszatérés a szállodába, pihenés. 

6. NAP

Funchal – Budapest

Transzfer a repülőtérre a reggeli órákban, átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében az esti órákban.

A programok/látnivalók sorrendje a nyitvatartások függvényében változhat!

FAKULTATÍV PROGRAMOK Kelet-Madeira fakultatív kirándulás: 23 900 Ft/fő
Blandy kertek és Monte fakultatív kirándulás: 26 900 Ft/fő + 25 EUR belépő
Nyugat-Madeira fakultatív kirándulás: 23 900 Ft/fő
Vacsora felár (4X): 43 000 Ft/fő
Vacsora felár (5X): 53 000 Ft/fő
Folklórest vacsorával: 29 900 Ft/fő
Tudnivalók
  • A díj a feladható poggyászt tartalmazza.
  • Utazás: a Lufthansa csoporthoz tartozó légitársaságok menetrend szerinti járataival, átszállással
  • Elhelyezés: 4*-os szállodában, Funchalban
  • Ellátás: büféreggeli, fakultatív vacsora
  • Minimum létszám: 20 fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak