Körutazások melléklet főoldal

Portugália, Lisszabontól- Portóig

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222763
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália
Város: Alcobaca, Cabo da Roca, Coimbra, Évora, Fátima, Lisszabon, Mafra, Názaré, Óbidos, Peniche, Porto, Sintra, Tomar

Szállás / program részletes leírása



Ezerarcú Portugália



Tervezett program:
1. nap: Budapest - Lisszabon
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Lisszabonba, Portugáliába. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Lisszabonban.



2. nap: Lisszabon
Reggeli után városnézés Lisszabonban, mely során a nagy felfedezések korába csöppenünk: Belém-torony, ahonnan a portugál hajósok a földrajzi felfedezések korában elindultak. Felfedezők emlékműve, Április 25-e híd, Alfama középkori negyed szűk utcái, zsidó negyed, a mánuel stílusú Jeromosok kolostora Vasco da Gama síremlékével, a középkori Szent György vár. Megállunk a Portas do Solnál, ahonnan lenyűgöző kilátás a városra, majd rövid sétát teszünk a város szívében. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Lisszabonban.



3. nap: Lisszabon - Mafra - Sintra - Cabo de Roca - Lisszabon
Reggeli, majd Mafrába utazunk, ahol megtekintjük a Ferences rendi kolostort. Továbbutazás a romantikus kis városkába, Sintrába, mely a XIX. századtól a portugál királyok nyári székhelye, ahol felkeressük a Királyi Palotát. Ezt követően a kontinens legnyugatibb pontja, Cabo de Roca felé haladunk, amely egy sziklaszirt 140 méterrel az óceán fölött egy világítótoronnyal. Utunk tovább vezet a helyiek kedvelt tengerparti üdülővárosaiba, Cascaisba és Estorilba, ahol rövid sétát teszünk. Vacsora. Szállás Lisszabonban.



4. nap: Lisszabon - Évora - Fátima/Batalha
Reggelit követően utazás az ország műemlékeiben gazdag városába, Évorába (az UNESCO Világörökség része). Megnézzük a román-gót stílusban épült katedrálist, a római kori Diana templomot és egy XVI. századi egyetemet. Fátimába utazunk tovább, a zarándokok városába. Vacsora. Szállás Fátima vagy Batalha körzetében.



5. nap: Fátima/Batalha - Porto
Reggeli után utazás Portóba. Az Avenida Boavistán, a tengerparton visz az út az ország második legnagyobb városába, amelynek történelmi központja az UNESCO Világörökség része. Városnézésünk során megtekintjük a Szent Ferenc templomot, és a Tőzsdepalotát az arab szalonnal. Végigmegyünk a Mouzinho da Silveira úton, fotóstop a gyönyörű csempéiről híres Sao Bento pályaudvarnál és meglátogatunk a Vila Nova de Gaianál egy borospincét, ahol lehetőség nyílik megkóstolni a méltán híres portói borokat. Továbbutazunk a Lajos Király hídon Porto központja felé. Vacsora. Szállás Porto körzetében.



6.nap: Porto - Coimbra - Tomar - Fátima/ Batalha
Reggeli, majd Coimbrába, az ősi egyetemi városba indulunk, ahol megnézzük Európa egyik legrégebbi és egyben az ország első, XIII. századi egyetemét. Megtekintjük az egyetemi kápolnát, a Nagytermet, és a kontinens egyik leggazdagabb, és legszebb barokk könyvtárát. Útközben fotóstop a lagúnák között, a Costa Nován. Délután Tomarban meglátogatjuk a Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát. Vacsora. Szállás Fátimában vagy Batalha körzetében.



7. nap: Batalha - Alcobaca - Obidos - Názaré
Reggeli után megnézzük Batalha gyönyörű templomát, mely befejezetlen kápolnájával 1983 óta van az UNESCO Világörökségi listáján. Majd utazás Alcobacába, ahol megtekintjük szintén az UNESCO Világörökség részét képező cisztercita kolostort. Itt nyugszik a legendás szerelmespár, I. Péter király és Ines de Castro, a portugál Rómeó és Júlia. Továbbutazás egy tipikus, falakkal körülvett középkori kisvárosba, Obidosba. Felkeressük a gyönyörű csempékkel, képekkel, aranyozással, fadíszítéssel díszített Mária templomot, majd folytatjuk utunkat a szörfösök paradicsomaként is ismert, tipikus halászfaluba, a tengerparti Nazaré-ba. Vacsora. Szállás Nazaré-ban.


8. nap: Názaré - Lisszabon - Budapest
Reggeli, vagy menetrendtől függően csomagolt reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre. Hazaérkezés Budapestre.



A változtatás jogát fenntartjuk!



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Belém-torony

- Sintra kulturális látképe

- Évora történelmi központja

- Porto történelmi központja

- Alcobaca kolostora

- Batalha kolostora

- Tomar Krisztus-rendi kolostora



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal a program szerint

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    - Belépők: 75 EUR

    - Program szerinti étkezések (vacsorák): 110 EUR

    Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak