Körutazások melléklet főoldal

Madeira - Azori-szigetek körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222770
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália
Város: Funchal, Camara de Lobos, Cabo Girao, Porto Moniz, Camacha, Santana, Machico, Ponta Delgada, Lagoa, Furnas

Szállás / program részletes leírása



Az Atlanti-óceán gyöngyszemei

Várható menetrend:



2022. július 13. TP1271 Bécs 13:25 - Lisszabon 16:00

2022. július 13. TP1865 Lisszabon 22.20 - Ponta Delgada 23.45

2022. július 16. S4 160 Ponta Delgada 08.10 - Funchal 10.50

2022. július 20. TP1690 Funchal 05:15 - Lisszabon 06:55

2022. július 20. TP1272 Lisszabon 08:10 - Bécs 12:35



Tervezett hotelek:

Azori sziget Ponte Delgada - 3 éjszaka Hotel VIP Executive reggelivel

Madeira Funchal - 4 éjszaka Muthu Raga Hotel reggelivel



Tervezett program:



1. nap: Bécs - Ponta Delgada (Sao Miguel - Azori-szigetek)
Elrepülés Bécsből (Bécsbe való oda-és hazautazás egyénileg történik) (Flixbusz foglalásában Budapestről Bécsbe igény esetén segítséget tudunk nyújtani) lisszaboni átszállással az Azori-szigetekre, Ponta Delgadába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Ponta Delgadában.3 éj



2. nap: Ponta Delgada - Lagoa - Caloura - Furnas - Ponta Delgada
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás: utazás Lagoa falun keresztül a Caloura kilátóhoz, ahonnan gyönyörű látványként tárul elénk a szomszédos kis öböl és a partján meghúzódó kolostor. Következő megállónk a sziget első fővárosa, Vila Franca do Campo városka, amely több régi, történelmi épülettel is rendelkezik: erődítmény, templomok, helyi múzeum. Innen hamarosan elérjük a Furnas völgyét, mely gejzírjeiről, hőforrásairól nevezetes. Több mint 20 hőforrásával a világ egyik legnagyobb `vizes” városa. Lesétálunk a tóhoz, a forrásokhoz és megnézzük azokat a helyeket, ahol a források réseiben ételeket főznek. A vidék egyedülálló ételkülönlegessége a cozidó, mely hét órán keresztül a földben fő. Délután megtekintjük a botanikus kerteket, és lehetőségünk nyílik megmártózni egy természetes melegvizű forrásban is. Meglátogatunk egy Európában egyedülálló teaültetvényt, ahol megkóstolhatjuk a helyi teakülönlegességeket. Visszautazás Ponta Delgadába, útközben megálló a Santa Iria kilátónál. (A program ára: 29.500 Ft.)



3. nap: Ponta Delgada - Sete Cidades - Capelas - Ponta Delgada
Reggeli után félnapos kirándulásra indulunk: először megcsodáljuk a panorámát a Vista do Rei (Királyi kilátó) magaslatról a lenyűgözően szép Sete Cidades kék és zöld krátertóra. Utazás a Sete Cidades völgybe, mely egy háromezer méteres vulkáni csúcs beszakadása következtében jött létre. A kráter türkizes színű vízzel töltődött fel, így kialakítva a kék és zöld ikertavakat. A Sete Cidades - jelentése hét város - az egyik leglátogatottabb természeti látványosság az Azori-szigeteken. Bretanha felé utazunk tovább. A nap során meglátogatunk egy ananászültetvényt is Capelas mellett. Délután szabad program. Szállás Ponta Delgadában.



4. nap: Ponta Delgada - Funchal (Madeira)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Madeira fővárosába, Funchalba. Érkezést követően betekintünk a helyi emberek életébe a hal- és virágpiacon, majd városnézés: látogatás a botanikus kertben, ahol Madeira növény- és állatvilágával ismerkedhetünk meg. Ezután megtekintjük a XV. századi katedrálist, amely a portugál építészet manuel stílusjegyeit hordozza magán. A túra végén borkóstoló, ahol megízleljük a híres madeirai borokat. Transzfer a szállodába. Szállás Funchalban.



5. nap: Camara de Lobos - Cabo Girao - Paul de Serra fennsík - Porto Moniz
Reggeli, majd kirándulás Madeira nyugati részére. Először ellátogatunk Camara de Lobosba, egy festői kis halászfaluba, majd a Cabo Giraohoz, amely Európa legmagasabb sziklaszirtje, és áthaladunk az Encumeada szoroson is. Ezután továbbutazunk a Paul de Serra fennsíkra, amely az egyetlen fennsík Madeirán. A napot Porto Monizban fejezzük be, amely vulkanikus medencéiről híres. Szállás Funchalban.(4 éjszaka)



6. nap: Camacha - Pico de Arieiro - Santana - Machico
Reggeli után egész nap szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egész napos szigettúra a keleti oldalra. Camacha (kosárfonó művészeti központ), Pico do Arieiro (Madeira második legmagasabb hegycsúcsa). Délután ellátogatunk Ribeiro Frioban egy pisztrángtenyésztő telepre, ezután séta a Balcoes kilátóig, majd folytatjuk utunkat Santanaba, amely egy tipikus madeirai falu nádtetős házakkal, és Machicoba, amely Madeira egyik legnagyobb városa. (program ára:19.500 Ft.) Szállás Funchalban.



7. nap: Vitorlázás - Funchal
Reggeli, egész nap szabad program vagy fakultatív programlehetőség: lehetőség nyílik vitorlázni a Santa Marián, amely Kolumbusz vezérhajójának élethű mása. Ahogy végighajózunk Madeira partjai mentén, megelevenedik a szemünk előtt a XV. századi Európa. Közben, ha szerencsénk van, delfinekkel is találkozhatunk. (A program ára: kb. 39 EUR). Szállás Funchalban.



8. nap: Funchal - Bécs
Reggeli, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és elrepülés Bécsbe lisszaboni átszállással. Bécsből Magyarországra utazás egyénileg történik. (Flixbusz foglalásban Bécsből - Budapestre, ha kérik segítséget tudunk nyújtani)



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Babérerdő

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- közlekedés a program szerint busszal, belső repülőjárattal

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:

    A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként 20-25 EUR-al lehet számolni).

    Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 484 utazás 337 329 indulási időpontja között.


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak